in ,

Mevsim Yenice’nin Yeni Öykü Kitabı “Fil Gözü” Okurla Buluşuyor

Mevsim Yenice’nin yeni kitabı “Fil Gözü” raflardaki yerini alıyor. Eser, Can Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Fil Gözü - Mevsim Yenice
- Reklam -
- Reklam -

Mevsim Yenice imzalı Fil Gözü Can Yayınları etiketiyle Çağdaş serisi kapsamında okurların beğenisine sunuluyor. Yazarın üçüncü kitabı olma özelliği taşıyan eser, “boşlukta sürüklenen, boşlukla yaşamayı öğrenen ya da hayatındaki boşlukları doldurmaya çalışan insanların öykülerini” ele alıyor.

1985 yılında İzmir’de doğan Mevsim Yenice, üniversite eğitimini fizik alanında aldı. Açık Artırma adlı öyküsü 2015 altKitap Öykü Yarışması’nda birinci seçildi. 2015 ve 2016’da iki farklı öykü dosyasıyla Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde “dikkate değer” bulundu.

Parçalar, İstanbul’un Sakinleri ve Aşk Mektupları başlıklı antolojilere öyküleriyle katkıda bulundu. İlk kitabı Tekme Tokatlı Şehir Rehberi ile adından söz ettiren yazar, 2019 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülleri’nde mansiyon aldı. İkinci kitabı Bilinmeyen Sular ise Mayıs 2019’da yayımlandı.

- Reklam -

Öyküleri Varlık, Sözcükler, Psikeart, Post Öykü, Öykülem, altZine ve Marşandiz Fanzin gibi dergi ve fanzinlerde yer alan yazar; aynı zamanda altKitap ve altZine yayın kurulunda da görev aldı.

2022’de Ayfer Tunç ve Murat Gülsoy’un Diyaloglar başlıklı sohbetlerini, 2023’te Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas’ın İlk Sayfası podcast serilerini aynı isimlerle yayıma hazırladı.

Yazarın üçüncü müstakil öykü kitabı Fil Gözü mayıs ayı itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Fil Gözü – Mevsim Yenice | Arka Kapak Tanıtımı

Fil Gözü - Mevsim Yenice

Gece olup da onu kendi yatağında hafif bir iniltiyle, huzurla uyurken görünce, hayatı boyunca anımsayacağı, olur olmadık yerlerde yoklayacak o derin boşlukla karşılaşacaktı. İçi bin bir istek ve arzuyla, pişmanlık ve neşeyle, merhamet ve özlemle dolu o boşlukla. O an anlayacaktı kafasını okşarken hissettiğinin ne olduğunu ve bir daha unutmamak için o duyguya bir isim verecekti.

İlk iki kitabında yakaladığı özgün dil ve zengin öykü dünyasıyla çağdaş edebiyatımızda haklı bir başarıya ulaşan Mevsim Yenice, üçüncü öykü kitabı Fil Gözü’nde spot ışığını karanlığa tutuyor. Öykülerin her birinde özenle kurduğu farklı atmosferle boşluğu doldurup karaktere dönüştürüyor. Boşlukta sürüklenen, boşlukla yaşamayı öğrenen ya da hayatındaki boşlukları doldurmaya çalışan insanların öykülerini anlatıyor. Ortaya çoğumuz gibi, kendilerine söyleyecek çok şeyleri olan ama kulak vermeye mecalleri kalmayan kişiler çıkıyor.

- Reklam -

Fil Gözü, kayıp parçalara aldırmadan yapbozu tamamlamaya çalışanların kitabı.

Toplamda 96 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Mustafa Çevikdoğan, düzeltisini Melis Oflas, dizgisini Atahan Sıralar üstleniyor. Mayıs 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan eser, toplamda 8 öyküyü bir araya getiriyor.

Fil Gözü – İçindekiler

  • Konveksiyonel Akım
  • Buzdaki Balık Avı
  • Sifon
  • Lokal Anestezi
  • O
  • Fil Gözü
  • Solo Test
  • Buna Şans Denirse

Mevsim Yenice’nin son kitabı Fil Gözü hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Can Yayınları’nın Çağdaş dizisinde yer alan diğer yapıtlara buradaki listeden göz atabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Mevsim Yenice Kayıp Rıhtım Okurları için 5 Kitap Önerdi


Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler, Facebook, X ve Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Riddick: Furya Çekimleri 2024

Vin Diesel’in Yeni “Riddick” Filmi “Furya”da Çekimler 2024 Yazında Başlıyor

2023'ün En Çok Zarar Eden Filmleri Belli Oldu

2023’ün En Çok Zarar Eden Filmleri Belli Oldu: İlk Sırada “The Marvels” Yer Alıyor