in

Mevsim Yenice “Bilinmeyen Sular”ın Endişesine Öyküleriyle Cevap Veriyor

Mevsim Yenice ikinci öykü kitabı “Bilinmeyen Sular” ile okurla buluştu. Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan eser, hayata açılma endişesinin kıyısında dolaşıyor.

Mevsim Yenice
- Reklam -
- Reklam -

Mevsim Yenice son yıllarda adına sık sık rastladığımız ve ilerleyen yıllarda daha çok duyacağımızdan da emin olduğumuz bir yazar. İlk kitabı Tekme Tokatlı Şehir Rehberi ile büyük beğeni toplayan Yenice, bu kitapla aynı zamanda 2019 Notre Dame de Sion Mansiyon Ödülü’ne de layık görüldü.

1985 İzmir doğumlu yazar, fizik öğrenimi gördü. 2015 yılında altKitap Öykü Yarışması’nda birinci oldu. 2 farklı öykü dosyasıyla Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde dikkate değer bulundu.

Mevsim Yenice’nin öykülerine ise Varlık, Sözcükler, Psikeart, Post Öykü, Öykülem, altZine ve Marşandiz Fanzin gibi dergi ve fanzinlerde rastladık.

- Reklam -

Dilerseniz sözü fazla uzatmadan yazarın Can Yayınları’ndan çıkan yeni kitabının arka kapağına birlikte göz atalım:

- Reklam -

mevsim yenice bilinmeyen sular
Hiçbir yere gidemeyecek, biliyorum. Kendimden. Yıllardır bu ıssız saatte, coşkusu sönmüş parkta oturup aynı şeyleri konuşmamızdan. Ve hâlâ işte burada, salıncakta bir ileri bir geri sallanmaktan öteye gidemediğimizden. Biliyorum. O da biliyor. Susup gidecekmiş gibi yapmaya, sallanmaya devam ediyoruz.

Bu öyküler hayata açılma endişesi içinde dolananları, kendi içindeki tutsaklığı sorgulayanları, günümüze has sahipsizlik, korunaksızlık duygusuyla yüzleşmeye çalışanları, düğüm olan ilişkileri, geçmişe takılıp sadece seyirci olarak yaşamayı seçenleri anlatıyor. Hem de dupduru bir dil, yeri geldiğinde hayli nüktedan bir anlatım, alabildiğine samimi bir yaklaşımla.

İlk öykü kitabı Tekme Tokatlı Şehir Rehberi’yle büyük beğeni toplayan ve 2019 Notre Dame de Sion Mansiyon Ödülü’nü kazanan Mevsim Yenice, beklenen yeni öykü kitabı Bilinmeyen Sular’la okurların karşısına çıkıyor.
96 sayfalık öykü kitabı Mayıs 2019 itibarıyla raflardaki yerini aldı bile. Sevgili Mevsim’e yeni kitabı için bol okur ve yazar şansı diliyoruz.


* Tekme Tokatlı Şehir Rehberi: Bu Gelen Y Kuşağı’nın Ayak Sesleri

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    '10 kuşağı sağlam yazıyor. :buyucu:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Batman Robert Pattinson

Yeni Batman Nihayet Belli Oldu ve Söylentiler Doğru Çıktı!

netflix e3 ust

Netflix, E3’e Katılıyor!