in ,

Insomniac Games Siber Saldırıya Uğradı: Yeni Oyunlar Dahil 1,67 Terabaytlık Veri Sızdırıldı

Insomniac Games, hacker grubu Rhysida tarafından siber saldırıya uğradı. “Spider-Man 2” dahil birçok popüler oyunla tanınan stüdyodan ciddi sızıntılar paylaşıldı.

Insomniac Games Siber Saldırı - Sızıntılar - Wolverine
- Reklam -
- Reklam -

Insomniac Games, Rhysida adlı hacker grubu tarafından hacklendi. Stüdyonun Wolverine oyunu dahil birçok projesi ve resmi belgeleri çeşitli kanallar aracılığıyla sızdırıldı. Hackerlar şirketten 2 milyon dolar değerinde Bitcoin istedi.

Rhysida fidye yazılımı grubu, fidye için belirttikleri son tarihin geçmesinin hemen ardından Insomniac Games’in Wolverine oyun dosyaları da dahil olmak üzere yasa dışı yollarla elde ettiği verilerin yüzde 98’ini paylaştı.

2019’da Sony tarafından satın alınan Marvel’s Spider-Man’in yapımcısı Insomniac Games ağır bir darbe aldı. Rhysida grubunun çevrimiçi olarak paylaştığı verilerin boyutu 1,67 terebaytı buluyor ve sızıntılar 1,3 milyondan fazla dosya içeriyor. Dosyaların büyük bir bölümünün ise stüdyonun yakın zamanda çıkması planlanan Wolverine oyununa ait olduğu belirtiliyor.

- Reklam -

Insomniac Games Verileri Sızdırıldı

Hacker grubu, sızıntıları paylaştığı gönderisinde, “Satılmamış veriler yüklendi. Veri avcıları, keyfini çıkarın,” ifadelerini kullandı. Bu ifade, stüdyonun bazı verilerinin farklı mecralara satılmış olabileceğini de işaret ediyor.

Insomniac Games Hacker Saldırısına Uğradı: Neler Sızdırıldı?

Rhysida ilk olarak 12 Aralık 2023 tarihinde stüdyo çalışanlarının pasaportlarına dek birçok materyali ele geçirdiklerini duyurmuş ve stüdyodan yaklaşık 2 milyon ABD doları değerinde Bitcoin istemişti.

Dosyalar, her biri çevrimiçi bir veri kataloğuna bağlanan üç parça hâlinde yüklendi. Yayınlanan ilk veri setinde Wolverine oyunundan çok sayıda seviye tasarımı, karakter materyali ve konsept tasarımları görülüyor.

Insomniac Games Siber Saldırı - Sızıntı - Wolverine

Sızıntı ayrıca Insomniac Games’in Spider-Man 2 video oyunundan birçok dosyanın yanı sıra çalışma belgeleri, sözleşme fesih belgeleri gibi şirket içi insan kaynakları dosyalarını da içeriyor.

Sızıntılar arasında Insomniac’ın Slack kanallarının dahili ekran görüntüleri ve birkaç şirket çalışanının bilgisayarında yer alan dosyalar da yer alıyor.

Yeni X-Men Oyunları ve Maliyetleri Ortaya Çıktı

Oyuncuların ilgisini çeken bir diğer belge ise Marvel ile Sony Interactive Entertainment arasında imzalanan bir sözleşme hakkında. Marvel’ın eğlence başkanı Isaac Perlmutter ile Sony’nin başkanı Jim Ryan arasında imzalanan 26 Temmuz 2021 tarihli belgede üç X-Men oyunu listeleniyor. Bu oyunlardan ilkinin Wolverine olduğu biliniyor. Ancak diğer ikisi herhangi bir başlık taşımıyor.

- Reklam -

Insomniac Games Wolverine

Belgelerde çıkış tarihleri ve maliyetlerin yanı sıra başka ayrıntılar da yer alıyor. Buna göre Wolverine en geç 1 Eylül 2025’te yayımlanacakken, diğer iki X-Men oyunu sırasıyla en geç 31 Aralık 2029 ve 31 Aralık 2033’te oyuncularla buluşacak.

Anlaşmaya göre Sony’nin her bir oyun için en az 120 milyon ABD doları harcaması bekleniyor.

Rhysida Saldırıları Yalnızca Maddi Sebeplerle Gerçekleştirdiğini Açıkladı

Bir Rhysida sözcüsü Cyber Daily’ye yaptığı açıklamada, “Bu tür oyunlar yapan geliştiricilerin kolay bir hedef olacağını biliyorduk,” ifadelerine yer verdi.

Sözcü siber saldırının oldukça kolay şekilde gerçekleştiğini kaydederek, “Ağı hackledikten sonra 20-25 dakika içinde alan yöneticisine ulaşmayı başardık,” şeklinde konuştu.

Sony’nin bir soruşturma başlattığını kaydeden sözcü, ayrıca saldırıdaki tek motivasyonlarının para olduğunu da belirtti.

Insomniac Games’in uğradığı siber saldırı ve sızdırılan dosyalar hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Cyber Daily

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Haikyu!! Filminden Yeni Fragman: Voleybol Animesi Sinemada

Popüler Voleybol Animesi “Haikyu!!”nun Filminden Yeni Fragman

Hell's Paradise 2. Sezona İlk Bakış: Jigokuraku Geri Dönüyor

“Hell’s Paradise” Animesinin 2. Sezonuna İlk Bakış: “Jigokuraku” Geri Dönüyor