in ,

“Yüzüklerin Efendisi” Üçlemesi Genişletilmiş ve 4K Olarak Yeniden Sinemalara Geliyor

Yüzüklerin Efendisi üçlemesi genişletilmiş ve 4K olarak yeniden düzenlenmiş versiyonlarıyla ilk defa beyaz perdeye gelmeye hazırlanıyor.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi 4K Olarak Sinemalara Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi üçlemesi, bu yaz özel bir geri dönüşle hayranlarını heyecanlandırmaya hazırlanıyor. Warner Bros. ve Fathom Events işbirliğinde gerçekleştirilecek gösterimler; serinin üç filminin genişletilmiş ve 4K ultra HD olarak yeniden düzenlenmiş versiyonlarını içerecek.

Peter Jackson’ın yönetmenliğini üstlendiği film serisi, restore edilmiş ve genişletilmiş halleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Frodo (Elijah Wood), Gandalf (Ian McKellen) ve Legolas (Orlando Bloom) gibi ikonik karakterlerin yer aldığı macera yıllar sonra bir kez daha hayranları heyecanlı bir yolculuğa çıkartıyor. Tek Yüzük’ü Mordor’un ateşlerine atmak için çıktıkları yolculukta, kahramanlar pek çok zorlu engelle karşılaşıyor.

Genişletilmiş (extended) versiyonlar, serinin hayranlarında çok özel bir yere sahip. Bu edisyonlar sadece  sinemada gösterilen ilk versiyonlarından daha uzun olmaları değil, önemli ayrıntı ve sahneleri de içermeleri sebebiyle yıllar içerisinde vazgeçilmez hale geldiler. Extended versiyonlar ile izleyiciler Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği’nde Hobbit kültürüne dair daha fazla detay, İki Kule’de Miğfer Dibi Muharebesi çok daha ayrıntılı işleniyor. Son filmde ise Saruman’ın hikâyesinin devamı yer alıyor.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi 4K Olarak Sinemalara Geliyor

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi Yeni Versiyonlarıyla İlk Defa Sinemalarda Olacak

Peki bu genişletilmiş özel versiyonların süreleri ne kadar? Birinci film 228 dakika, ikinci 235 ve üçüncü ise tam 263 dakika sürüyor. Yani üçlemenin son ayağı olan Yüzüklerin Efendisi: Kral’ın Dönüşü filmi neredeyse 4.5 saate yakın bir deneyim vaat ediyor.

Daha da önemlisi her üç filmin de Peter Jackson öncülüğünde hazırlanan ve 2020’de yayınlanan 4K Ultra HD remastered versiyonlarıyla beyaz perdeye gelecek olmaları. Filmler formatıyla sinemada daha önce hiç gösterilmemişti.

Türkiye’de Vizyona Girecek mi?

Güç Yüzükleri dizisinin 2. sezon hazırlıkları devam ederken ve The War of the Rohirrim filminin de bu yılın sonlarına doğru vizyona gireceği açıklanmışken hayranlar için böylece bir güzel sürpriz daha yaşanmış oldu. Ancak şimdilik bu özel versiyonların Türkiye’de de vizyona girip girmeyeceği netleşmiş değil.

Yüzüklerin Efendisi Filmleri Sinemalara Geliyor

- Reklam -

Warner Bros. her ne kadar bu tarz gösterimleri ülkemize taşısa da, Fathom Events genel olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan sinema salonlarındaki eğlence etkinliklerini düzenleyen bir kuruluş olarak biliniyor. Bu nedenle 8, 9 ve 10 Haziran’da sinemalarda yer alacağı belirtilen filmlerin Türkiye’de de sinemalarda yer alıp almayacağı hâlâ merak konusu.

Türkiye’ye gelecek olmaları halinde filmleri beyaz perdede izlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hayley Atwell, Heartstopper 3. Sezon Kadrosuna Katıldı

Hayley Atwell ve Jonathan Bailey, “Heartstopper”ın 3. Sezonuna Katıldı

The 8 Show Fragmanı: Netflix'ten Squid Game Benzeri Yeni Dizi

Netflix’in Yeni “Squid Game”i Olmaya Aday Kore Dizisi “The 8 Show”dan İlk Fragman