in ,

Jennifer Lawrence, “Twilight” Seçmelerinde Anında Reddedildiği Anı Anlattı: “Tamamen Farklı Olabilirdi”

Jennifer Lawrence, yükselişini bir başka popüler seri olan “The Hunger Games” ile yapmış olsa da yıldız oyuncu “Twilight” için de seçmelere katıldığını anlattı.

Jennifer Lawrence - Twilight - The Hunger Games
- Reklam -
- Reklam -

Jennifer Lawrence, The Hunger Games’teki başrolü almadan yalnızca bir yıl önce Twilight serisi için seçmelere katıldığını açıkladı. Yıldız aktris, Bella rolü için aldığı hızlı ret cevabından bahsetti.

Jennifer Lawrence, Lionsgate’in 2012 yılında başlayan ve 2015’e kadar dört filme yayılan The Hunger Games serisinde Katniss Everdeen rolünü üstlenerek adından dünya çapında bahsettirmeyi başardı. Suzanne Collins’in Açlık Oyunları kitaplarından uyarlanan filmler toplamda 2,9 milyar dolar gişe hasılatı elde etti. Ancak oyuncunun geçen günlerde verdiği bir demece göre, her şey çok daha farklı şekilde gelişebilirdi.

The Rewatchables programına konuk olan Jennifer Lawrence, Twilight seçmelerine katıldığını doğruladı.

- Reklam -

Twilight için seçmelere katıldım. Beni anında reddettiler. Geri dönüş bile almadım. Ama hayatım tamamen farklı olabilirdi. Sanırım bir yıl sonra The Hunger Games’e kabul edildim aldım. Muhtemelen Winter’s Bone’dan hemen sonrasıydı.”

The Hunger Games - Jennifer Lawrence

Summit Entertainment imzalı Twilight serisi 2008’de başladı ve 2012’ye kadar beş filmlik bir macera hâline geldi. Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner’ın adını tüm dünyaya duyuran seri, dünya çapında gişede 3,3 milyar dolar kazandırdı.

Jennifer Lawrence “The Hunger Games” ile “Twilight” Serilerini Kıyasladı

Lawrence verdiği demeçte yalnızca The Hunger Games serisiyle tanınmamak için film aralarında başka yapımlarda da rol aldığını açıkladı. Ancak bu durum, muhtemelen Twilight’ta rol alsaydı da benzer şekilde gelişecekti.

Lawrence sözlerine şöyle devam etti:

“Eğer Twilight’ta oynasaydım yine bunu yapıyor olacaktım. Ama bu sebeple The Hunger Games’te oynamayacaktım çünkü Twilight çıkmıştı ve o da bir hayran kitlesi oluşturmuştu.”

Lawrence şunları ekledi:

- Reklam -

“The Hunger Games’teki rol bana teklif edildikten sonra insanlarla bu karar hakkında konuşmaya çalıştığımda, onlara bu şöhret seviyesini açıklamak zordu. Bunun Twilight seviyesinde bir popülerlik olacağını düşünmüştüm ve bu hiçbir zaman aklımda olan bir şey değildi. Hiçbir zaman gezegendeki en ünlü kişi olmak istemedim. Bu benim için hayal ettiğimden çok farklı bir hayat.”

Jennifer Lawrence - Twilight

Twilight 2000’li yılların sonlarında gösterime girdiğinde serinin yıldızları magazin kültürünün zorlu yanlarıyla sık sık yüzleşmek zorunda kalmıştı. Lawrence’ın 2010’lu yılların ortalarındaki deneyimi ise Twilight’a göre daha farklıydı. Lawrence; Stewart, Pattinson ve Lautner’ın karşılaştığı medya ilgisiyle uğraşmak zorunda kendisinin de “perişan olacağını” ifade etti.

Açlık Oyunları Devam Ediyor

The Hunger Games serisi bu yıl öncül bir film ile yoluna devam edecek. The Ballad of Songbirds and Snakes adlı yapımda Viola Davis, Rachel Zegler, Tom Blyth, Peter Dinklage, Jason Schwartzman ve Hunter Schafer rol alıyor. Lawrence daha önce verdiği bir demeçte Katniss rolünü yeniden canlandırmaya açık olduğunu ifade etmişti.

yeni hunger games filmi The Ballad of Songbirds and Snakes tanıtım

The Ballad of Songbirds and Snakes filmi 17 Kasım 2023’te sinema salonlarındaki yerini alıyor.

Jennifer Lawrence’ın açıklamalarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Alacakaranlık serisinde Lawrence’ı görmek nasıl olurdu dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Venom 3 Final Filmi Olacak

Sony “Venom”dan Vazgeçmedi: 3. Filmin Çekimleri Yakında Başlıyor

HMS Triumph Denizaltı Ege Bulundu

II. Dünya Savaşı’nda Ege’de Kaybolan Denizaltı Bulundu: 64 İngiliz Askerine Mezar Olmuştu