in ,

“Asteriks ve Oburiks” Yeni Filmi ile Beyaz Perdeye Geri Dönüyor

Çizgi roman ikonu Asteriks ve Oburiks, 65. yıldönümünü yeni bir canlı aksiyon filmiyle kutluyor.

Asteriks ve Oburiks Yeni Filmi ile Beyaz Perdeye Dönüyor
- Reklam -
- Reklam -

Fransız çizgi romanının ikonik karakterleri Asteriks ve Oburiks, 65. yıldönümlerini yepyeni bir canlı aksiyon filmiyle kutlamaya hazırlanıyor. Studiocanal ve Éditions Albert René, sevilen kahramanların maceralarını beyaz perdeye taşımak için özel bir anlaşma imzaladı. Yapım, çizgi roman serisinin altıncı live-action filmi olacak.

1959 yılında René Goscinny ve Albert Uderzo tarafından yaratılan Asteriks, 65 yıldır dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahip. 100’den fazla dile çevrilen Asteriks kitapları, bugüne kadar 400 milyondan fazla sattı ve hâlâ popülerliğini korumaya devam ediyor. Studiocanal ise Paddington gibi gişe rekortmeni filmlerle adından söz ettirmişti. Stüdyo Ocak 2024’te edebi eserlerin sinemaya uyarlanmasına odaklanan Studiocanal Stories’i kurmuştu. Yeni Asteriks projesi, bu stüdyonun filmi olacak.

Studiocanal CEO’su Anna Marsh, yeni anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi:

- Reklam -

“Asteriks’in altıncı canlı aksiyon filmini yapma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Asteriks, Fransız kültürünün ve çizgi roman dünyasının bir simgesi haline geldi. Yaratıcıları Goscinny ve Uderzo’ya saygı göstererek bu efsanevi karakterleri beyaz perdede tekrar canlandırmak için elimizden geleni yapacağız.”

Asteriks ve Oburiks Yeni Filmi ile Beyaz Perdeye Dönüyor

Éditions Albert René Başkanı Isabelle Magnac ise, yeni işbirlikleriyle ilgili şu cümleleri kurdu:

“Studiocanal’ın uluslararası deneyimi ve profesyonelliği bizi bu işbirliği için heyecanlandırdı. Goscinny ve Uderzo’nun efsanevi eserine saygı duyarak bu yeni filmi geliştirmek için birlikte çalışacağız.”

Asteriks ve Oburiks Filmleri Türkiye’de de İlgi Gördü

Asteriks çizgi romanı, sadece Fransız kültürüne değil, dünya sinemasına da önemli katkılar sağladı. Asteriks ve Oburiks Sezar’a Karşı (1999), Asteriks ve Oburiks: Görevimiz Kleopatra (2002), Asteriks Olimpiyat Oyunları’nda (2008), Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde (2012) ve Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık (2023) gibi filmlerle sinemaseverleri eğlendirmeyi başardı. Serinin bu unutulmaz filmlerine ek olarak on farklı animasyon filmi de izleyicilerle buluştu.

- Reklam -

"Asteriks ve Oburiks" Yeni Filmi ile Beyaz Perdeye Geri Dönüyor

2002 yılında vizyona giren ve Alain Chabat tarafından yönetilen Görevimiz Kleopatra filmi, hem Fransa’da hem de dünya çapında büyük bir başarı elde etti ve serinin en beğenilen filmlerinden biri olarak kabul edildi. Chabat, 2025 yılında Netflix’te yayınlanacak olan Asteriks animasyon dizisinin de yapımcılığını üstlenecek. Bu dizi, 1989’da da uyarlaması yapılan Asteriks ve Büyük Savaş kitabını temel alacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Asterix Çizgi Romanı Corona Virüsü’nü Konuk Etmiş

Serinin daha önceki filmlerini izlemiş ya da çizgi romanlarını okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Görevimiz Kleopatra filmi efsaneydi, tabi Türkçe dublaj olması nedeni ile. Onun dışında, Gerard Depardieu ve Christian Clavier’in olmadığı bi Asterix ne derece başarılı olur tartışılır. Vefat etmeseydi James Gandolfini, yaşlı olmasaydı John Goodman Oburix için biçilmiş kaftandı. Belki Seth Rogen veya Zach Galifianakis de olabilir, komedi yönleri baskın. Asretix için de Owen Wilson olabilirdi, burun farkıyla :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Orangutan Yarası İçin Bitkisel Tedavi Uyguladı (Bir İlk)

Bir Orangutanın Yarasını İyileştirmek için Bitkisel Tedavi Uyguladığı İlk Kez Gözlemlendi

Wednesday 2. Sezon Çekimleri Başladı (Video)

“Wednesday” 2. Sezon Çekimleri Başladı: İşte Tüm Oyuncuları Duyuran İlk Tanıtım (Video)