in ,

Warner Bros. ve Disney’den Netflix’e Karşı İttifak: Disney+, Max ve Hulu Platformları Tek Abonelikle İzlenebilecek

Disney Plus, Hulu ve Max tek abonelik paketi altında buluşmaya hazırlanıyor. Warner Bros. ve Disney’den tarihi anlaşma yolda.

Disney Plus Hulu Max Tek Abonelik Paketi
- Reklam -
- Reklam -

Disney Plus, Hulu ve Max’in tek bir abonelik paketi ile satın alınabileceği yeni bir model geliştiriliyor. Warner Bros. Discovery ve The Walt Disney Company, dijital yayın platformları arasındaki yarışa yeni bir soluk getirmenin eşiğinde.

Netflix ile başlayan dijital akış servisi modeli, zaman içerisinde hemen her büyük stüdyonun kendi platformunu kurmasıyla sonuçlandı. İlk başta stüdyoların kendi hak sahibi olduğu markaları tek mecrada bulundurması kulağa cazip gelse de zaman içerisinde artan platform sayısı ve yükselen maliyetler, bu iş modeline gölge düşürmeye başladı.

Hâl böyle olunca da yayın devleri çözümü konsolidasyonda buldu. Disney, Hulu’yu satın alırken Warner Bros. da Discovery Inc. ile birleşerek HBO Max ile discovery+’ı Max adı altında aynı mecrada buluşturdu. Şimdi ise ilk defa iki rakip firma arasında düzenlenecek bir iş birliği ile yeni bir model fikri test ediliyor.

- Reklam -

Disney Plus Hulu Max Tek Abonelik Paketi - Netflix

Warner Bros. Discovery’ye ait olan Max ile The Walt Disney Company’nin Disney Plus ile Hulu mecraları, ABD’de tek bir abonelik üyeliğiyle satın alınabilecek.

Dijital ’Yayın Savaşları’ Yeni Bir Boyuta Taşınıyor: Disney Plus, Hulu ve Max Tek Abonelik Paketinde

Disney Entertainment, aboneler için Disney+, Hulu ve Max’i içeren bir yayın paketini duyurdu. Gelecek yaz ABD’de yürürlüğe girecek bu hizmet hem reklamlı hem reklamsız versiyonlarla kullanıma açılacak. Bu paketle birlikte izleyiciler üç mecradaki içerik kütüphanesinin tamamını tek bir abonelik ile deneyimleme fırsatı bulacak.

Disney yaptığı basın açıklamasında yeni yayın paketinin özelliklerinden bahsetti. Şirket yeni planın amacını “aboneleri gözetmek” ve onlara “daha fazla içeriğe erişim imkânı sunmak” olarak tanımladı.

Son dönemlerde ortaya atılan Warner Bros. Discovery ve Paramount Global birleşmesi hakkındaki iddialar düşünüldüğünde, bu iş birliği sektördeki birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Disney Entertainment’tan Joe Earley yeni paketle ilgili olarak şunları söyledi:

“Disney+’ta Hulu’nun çok başarılı bir şekilde yayına alınmasının hemen ardından, Max ile yapılan bu yeni paket abonelere daha da fazla seçenek ve avantaj sunacak. Bu inanılmaz yeni ortaklık önceliği abonelere veriyor ve onlara gişe rekorları kıran filmlere, orijinal yapımlara ve günümüzün en iyi marka ve eğlence yayınlarını içeren üç devasa kütüphaneye erişim sağlıyor.”

Disney Plus Hulu Max Tek Abonelik Paket

- Reklam -

Warner Bros Discovery’den JB Perrette de Earley’nin görüşlerini yinelerken yayın endüstrisini nelerin beklediğine dair şunları kaydetti:

“Bu yeni paket, tüketicilere yayıncılıktaki en uygun fiyatla en büyük eğlence koleksiyonunu sunuyor ve sektörün geleceği için güçlü bir yeni yol haritası ortaya koyuyor.”

Dijital Yayın Platformlarının Geleceği

Bu ses getiren hamleye hâlâ sektörün zirvesinde bulunan Netflix’in nasıl cevap vereceği ise merakla bekleniyor. Platform son olarak şifre paylaşımı gibi konulara getirdiği kısıtlamalar nedeniyle eleştirilerin odağı olmuştu.

Peacock ve Paramount+ gibi sektörün diğer oyuncularının da bu ortak paket teklifinden etkilenmesi bekleniyor. Paramount Global hâlihazırda birçok birleşme ve satın alma teklifini değerlendiriyor. NBCUniversal Media Group’un altında hizmet veren Peacock da bahsi geçen birleşme haberlerinde sık sık gündeme geliyor.

Amazon’un Prime Video servisiyle Apple’ın Apple TV+ ise arkalarındaki dev sermaye gücü sayesinde şu an için diğerlerine kıyasla daha garanti bir konumda yer alıyorlar.

Disney+, Hulu ve Max’i tek çatıda buluşturacak paketin adı, fiyatı ve ABD dışındaki ülkelerdeki kullanımı gibi detaylar şu an için bilinmiyor.

Siz Warner Bros. ve Disney’in ortak üyelik paketi fikrini nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    En son böle diyip Bob aygır abi foxu almıştı adım gibi eminim Disney Warner Brosu alırdı ama tekel davası ve ücretinden boynu bükük kalmıştır.

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Kim kimi satın alacak merak ediyorum. İkisi de açgözlü ejderhalar, bana kalırsa birinin sonu ötekinin midesinde.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Russell Crowe, Bear Country'nin Başrolünde Yer Alacak

Russell Crowe, Yeni Gerilim Filmi “Bear Country”de Başrolde Yer Alacak

Jeremy Allen White - The Bear 3. Sezon Tanıtım

Jeremy Allen White’lı “The Bear” Dizisi 3. Sezonuyla Geri Dönüyor: İşte İlk Tanıtım