in

Netflix’te Yeni Dönem: Şifre Paylaşma Yasağı Beklenenden Daha Erken Gelecek

Netflix, şifre paylaşma özelliğini kaldırmaya hazırlanıyor. Dijital yayın devinin bir süredir test ettiği güncelleme, 2022 yılı içerisinde uygulanacak.

netflix şifre paylaşma özelliği
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, şifre paylaşma özelliğini kaldırmak için hazırlıklara devam ediyor. Abone kayıplarıyla sarsılan platform, olumsuz gidişatı durdurmak için adımlarını sıklaştırıyor. Bir süredir konuşulan şifre paylaşımını kaldırma hamlesinin ise beklenenden çok daha yakında yürürlüğe sokulacağı öğrenildi.

Netflix, dijital yayın platformları arasında en çok ülkede yayın yapan ve en çok aboneye sahip olan mecra olarak öne çıkıyor. Ancak platformun rakipleri arayı kapatmak için ciddi adımlar atıyor. HBO Max, Disney Plus ve Amazon Prime atılımlarına devam ederken birçok orijinal yapım kendi platformuna geri döndü.

Netflix hem içerik sayısında kayıp yaşadı hem de Rusya – Ukrayna Savaşı gibi nedenlerle yüz binlerce aboneyi geride bırakmak zorunda kaldı. Şirketin hisseleri de dikkat çekecek şekilde düşüş yaşadı. Tüm bunların üzerine, şirketin hissedarları da firmaya dava açmak için girişimlere başladı.

- Reklam -

Şimdiyse bir süredir test edilen şifre paylaşma özelliğinin kaldırılması konusu gündemde. New York Times’ın kaynaklarına göre Netflix, 2022 sona ermeden önce şifre paylaşımını kaldırmayı başlama niyetini onaylamış durumda.

Netflix Şifre Paylaşma Özelliğini Kaldırmak için Testleri Tamamladı

Daha önce yayın devinin başka bir hanenin hesabını kullanarak Netflix izleyen hanelere ek ücret eklemek için hazırlıklar yapıldığı konuşulmuştu. Ortaya çıkan yeni raporlar, şirketin bunu faaliyet gösterdiği her bölgede uygulayacağını doğruladı.

Netflix, nisan ayında yayınladığı mektupta yaklaşık 100 milyon hanenin başka bir hesapla şifre paylaştığını açıkladı. Platform şu anda 221 milyon ücretli aboneye sahip. Ancak gerçek sayı, görünenden çok daha fazla olabilir.

netflix şifre paylaşma

Şirket Şili, Kosta Rika ve Peru’da kimlik bilgilerini ev dışında paylaşmak isteyen hesaplara 2,99 dolarlık ek ücret eklediği bir sistemi denemeye aldı.

- Reklam -

New York Times’a göre Netflix, şifre paylaşımını büyük olasılıkla 2022’nin son üç ayında kaldırmayı planlayacak. Bu da deneme sürecinin başarıyla sonuçlandığını işaret ediyor.

Platform nisan ayında 200 bin abone kaybettiğini açıklamış ve hisse değeri 54 milyar dolardan fazla düşmüştü. Ardından şirket bir dizi yapımını iptal etti ve editoryal çalışmalar yürüttüğü Tudum’un fişini çekti.

Bir dizi kemer sıkma önleminin ardından şimdi de sırada şifre paylaşımının sona ermesi var.

Siz bu hamleyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tech Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for acimatriyarka acimatriyarka dedi ki:

    Netflix’in hiçbir avantajı kalmadı artık. Şifre paylaşmayı da kaldırarak ayaklarına sıkıyorlar.

    Hem daha ucuz hem de daha kaliteli diğer servisler var (Mesela birinin baş harfi Amazon Prime). Netflix hem pahalı, hem çeşitliliği az, hem olanlar kalitesiz… Tutar tarafları kalmadı.

  2. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Aylardır yenilemedim üyeliğimi. Yenilemeyi de planlamıyorum. Ha kullandığım zamanlar 1-2 arkadaşıma vermiştim orası ayrı.

  3. Avatar for smartestidiot smartestidiot dedi ki:

    Bu ay sondu, üyeliğimi yenilemeyeceğim. Hem gereksiz zam yapıldı, hem de yurt dışındaki çoğu eski dizi bizim ülkemizde yayında değil ve sürekli içerik kaldırmaya devam ediyorlar. Disney Plus ve HBO gelince Netflix’in adı dahi anılmayacak bence. Disney Plus tanışma fiyatıyla yıllık 280 TL’ye neredeyse bedava. Hem de o kadar çeşitli ve kaliteli içeriğe, üstelik IMAX ve 4K görüntü kalitesine sahip. Netflix de ücrete göre görüntü kalitesi vermeye devam etsin, bu saatten sonra kimse tercih etmeyecektir.

  4. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Ben de üyeliğimi yenilemiyorum uzun zamandır. Amazon Prime, Blu Tv vb. seçenekler var. Orada da izlemediğim ve izlemek istediğim çok şey vardı iyi oldu. Netflix’te takip ettiğim birkaç dizi var onlar da asıl kanallarında yayınlandıktan aylar sonra Netflix’e geliyor. Vpn değiştirerek Bbc’nın kendi iplayerından izledim Peaky Blinders’ı mesela. Aylarca bekleyemiyorum artık Netflix’i. Ayrıca her dizisinde gereksiz bir kaygı, suya sabuna dokunmayan senaryolardan bıktım. Community gibi muazzam bir dizinin bile Black Elf bölümünü hassas olduğu gerekçesiyle kaldırdılar. Çok alakasız bir hassasiyet bu. Mesela asla siyahi olmayacak coğrafyalarda siyahi, Asyalı insanlar görüyoruz. Allah aşkına koskoca İlyada’da Homeros Achilleus’un her ayrıntısını anlatmış lakin Netflix’in çektiği Troia dizisinde Achilleus siyahi. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Ya da önümüze ne alaka dediğimiz bir lgbti bireyi çıkıyor bir anda. Yanlış anlaşılmasın ne siyahilerle ne lgbti üyeleriyle asla sorunum yok ve olamaz. Ama bunu siyasi doğruculuk için yapıyor Netflix. Bu insanları bir yerlere sokuşturup kendilerince kefaret ödüyorlar. Bu iğrenç bir şey. Zamanında bu kesimleri çok üzdük, şimdi onların sesi olalım, gibisinden bir yaklaşım da değil bu. Tamamen para kazanmak, statü kazanmak için, dünyaya uymak için. Ayrıca Netflix yapımlarının senaryoları tüm bu saçmalıkların yanında iyice yüzeyselleşmeye başladı. Hbo’nun ve Disney’in de Tr’ye gelmesiyle Netflix’in burda daha çok kan kaybedeceğinden eminim. Her ay 78 lira vermeye değecek hiçbir şey yok artık zira. Hoşçakal Netflix. Eski bazı güzel günler için teşekkür ederim. Bye.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Shining Vale 2. sezon onay

Starz’ın Korku – Komedi Dizisi “Shining Vale” 2. Sezon Onayını Aldı

68. Sait Faik Hikâye Armağanı kazananı kamil erdem

68. Sait Faik Hikâye Armağanı’nda Kazanan Yazar Açıklandı