in ,

Netflix’in Abone Kaybı Nedeniyle Birden Çok Projesini İptal Ettiği Açıklandı

Netflix abone kaybı nedeniyle birçok projesini iptal etmeye başladı. Dijital yayın devinin finansal sorunları büyüyerek devam ediyor.

Netflix Abone Kaybı
- Reklam -
- Reklam -

Netflix abone kaybı, beklenen bazı film ve dizi projelerinin iptal edilmesine neden oldu. Çevrim içi video akış servisleri arasında lider konumunda bulunan şirket, finansal sorunları nedeniyle önemli bazı isimleri ile yollarını ayırmak zorunda kaldı.

Dijital yayın servisleri arasında 221,64 milyon abone ile hâlâ en çok aktif kullanıcıya sahip olan Netflix’in son zamanlarda yaşadığı sorunlar artıyor. Şirket, 2022’nin ilk çeyreğinde 2 buçuk milyon abone kazanacağını ön görürken dramatik bir kayıp yaşadı. Rusya – Ukrayna savaşı sırasında Rusya’daki faaliyetlerini durdurması ve yaklaşık 700 bin abonesini kaybetmesi bir yana, Disney Plus ve HBO Max gibi zorlu rakiplerin yaptığı yatırımlarla yeni aboneler kazanması da şirketi zora düşürdü.

The Wrap’in haberine göre yayıncının mali krizinden en çok etkilenen bölümü ise animasyon departmanı oldu. Netflix’in Orijinal Animasyonları Yaratıcı Liderlik ve Geliştirme Yöneticisi olan Phil Rynda, birkaç çalışanı ile birlikte işten çıkarıldı.

- Reklam -

Netflix, ilk olarak 2019 yılında duyurduğu Jeff Smith‘in kaleme aldığı çizgi roman serisi Bone‘dan uyarlayacağı ve Bone kuzenlerinin başrol oynadığı animasyon dizisi uyarlamasını rafa kaldırıldı. Aynı zamanda Toil and Trouble ve Roald Dahl‘ın sevilen çocuk kitabından uyarlanacak olan The Twits gibi animasyon dizilerinin de rafa kaldırıldığı belirtildi. Hatırlanacağı üzere Netflix, Eylül 2021’de The Roald Dahl Story Company’yi satın alarak yazarın eserlerinin çoğunu uyarlayacağını açıklamıştı.

Netflix Abone Kaybı Nedeniyle Reklamlı Abonelik Seçeneğini Devreye Sokabilir

Roald Dahl Eserleri Netflix Abone Kaybı

Kısa süre önce Will Smith’li Bright 2 filminin iptal edildiği de duyurulmuş ancak bunun Smith’in 2022 Oscar Ödülleri töreni sırasında Chris Rock’ı tokatlamasından kaynaklı olmadığı söylenmişti. Her ne kadar böyle olmadığı belirtilse de, mali kriz yaşayan şirketin elinde bu anlamda bir bahane geçmiş gibi gözüküyor.

- Reklam -

Şu an için Netflix’in amiral gemisi yapımları olarak kabul edilen Stranger Things, The Witcher, Bridgerton, Squid Game ve Arcane gibi projeler için bir tehlike gözükmüyor. Ayrıca Extraction 2, Red Notice 2 ve 3 gibi filmler de bu tehlikenin dışında. Şu anlık Şili, Kosta Rika ve Peru’da uygulanan “hesabı tek adreste kullanma, farklı adres için ek ücret ödeme” uygulamasının kısa sürede birçok ülkeye yayılacağı belirtiliyor. Netflix aynı ile daha uygun ücretli reklamlı abonelik seçeneğini de düşünüyor.

Netflix’in abone kaybı ve düşüş trendi hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Netflix’in yaptığı hata ne biliyor musunuz? Zammı belli aralıklara bölmek yerine tek seferde uygulamaları. Her ay küçük küçük 4-5 lira şeklinde zam yapsalardı bu tepki gelmezdi diye düşünüyorum. Zamı tam diğer platformların geldiği zamana denk getirdiler, çoğu kişi diğer platformlara geçti.

    Dünya’da da HBO, Disney vs gibi platformların olması da Netflix’in abone kaybı yaşamasına sebep olmuştur. İnsanları kendisine çekecek daha güzel içerikler koyması lazım.

  2. Avatar for patriotic patriotic dedi ki:

    Netflix özgün içerik üretemiyor artık. Dolu gözüksün diye kötü filmler ve dizilerle dolduruldu platform. Ben son 2 - 3 aydır film izlemek için Netflix’e girmiyorum bile. Eğer bu şekilde devam ederlerse bence daha da kayıp verecekler. HBO, hem bilinen ve sevilen bir kanal hem de kaliteli yapımlar barındırıyor, insanlara daha cazip gelecektir diye düşünüyorum.

  3. Avatar for Re_lar_Kvothe Re_lar_Kvothe dedi ki:

    Bu kesintilerin yansıyacağı bir diğer şey de içerikleri olacak. Netflix’den artık kaliteli iş beklememiz zor olur. LCDP, Squid Game ve bu tarz eksen de döndüreceklerdir, sadece sattıracak işler.

  4. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    “Size daha fazla yeni kaliteli içerik sunabilmemiz için zam yaptık” diyorlar, ama halihazırdaki projelerini iptal ediyorlar. Bu bir paradoks zira 2-3 yıl önce sadece gelecek Anime projeleri için bir milyar dolar harcadıklarına ilişkin bir haber okumuştum. Bütçe sıkıntısı çekmiyor üzerine kar ediyor olmaları gerekirdi, peki bu noktaya nasıl gelindi?

    -ABD’de olup da Türkiye’de olmayan film / dizi içerikleri için ya çok geç kalındı ya en baştan bu konuda insiyatif alınmadı.
    -Vasat çeviri şikayetleri ciddiye alınmadı, RPG game’i roketatar oyunu, Blade’i Kanat diye çeviren çevirmenlerin (!?) çevirilerine mahkum bırakıldık.
    -Fi tarihine ait zaten zilyon kere gösterilmiş Yeşilçam filmleriyle bu işin olmayacağını bilmelilerdi. Netflix’e gelen izleyici profili zaten Recep İvedik’lerden, Şaban filmlerinden, Survivor türü yarışmalardan vs kaçıp gelmiş izleyiciydi, siz onların ağzına huni ile bu içerikleri tıkarsanız elbette geri kaçmalarından doğal ne olabilir? Netflix yerel izleyici profiline en az Fi, Şahsiyet yada Ufak Tefek Cinayetler ayarında işler sunmalıydı. Bir Başkadır’ın yanına yazacak bir drama yaratılamadı.
    -Black Mirror yada Love, Death and Robots tarzı bir bilimkurgu hikaye antolojisi türevi bir proje bu konuda yapıt veren yazar adaylarının önünü açabilir, yurtdışında bile ses getirebilirdi. O topa hiç girilmedi.
    -Netflix Türkiye departmanında “maaşını alıp instragram postu kasmak” dışında bir faaliyet gözler önüne serilmedi. “Yaptığımız dizilerde İngilizce dublaj var mı, varsa ne kadar uyumlu?” diye bakılmadı bile.
    -Bütçe verilsin de belgesel yapabilelim diyen, vakti zamanında belgesel sektörüne küstürülmüş Coşkun Aral var. Ünü dünyaya yayılmış böyle bir isme neden bir proje verilmez? Atıyorum, 93 olayları yada Hocalı olayları sırasında Ermenilerce katliama uğrayan köylülerle ilgili bir belgesel yapılsa kim ne diyebilir, ne zararı olabilirdi?
    -Karakterlerin konuyla zerre alakası olmayıp konunun sonrasına zerre etki etmediği halde uyuşturucu kullandıkları yapımların ters tepki yapabileceğini bilmelilerdi.
    -Bu genel bir şikayetim fakat buraya yazmadan edemedim: Uzakdoğu yapımı olmayan neredeyse tüm Netflix dizilerinde görsel efektler gerçek manada ölümlük. Gerekirse sıfırdan özel efekt stüdyosu açacak, Stan Winston’un öğrencilerini kiralayacak, ama yine de ucuza kaçmaya çalışmayacaklardı. Cowboy Bebop bildiğin kara para aklama dizisi gibiydi o açıdan.

    Bu konu daha uzar gider, diyeceğim sadece şudur: Bisikletle giderken ön tekere kötü yönetim dalını sokarsan yere düştüğünde “Amazon Prime ve Disney+ yüzünden oldu” diye ağlamaya hakkınız olamaz.

  5. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    221,64 milyon abonesi var. 700 bin abone kaybetti diye bir bardak suda kıyamet koparmışlar. Giden aboneler de Rusya’ya yapılan ambargo kaynaklı büyük oranda.

    %10 abone kaybetse hak verirsin ama mevcut durum fazla abartı geldi bana. Netflix hisseleri borsada %30 değer kaybetti o da ayrı bir olay.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

japonya'da manga satışları

Japonya’da Manga Satışları Düşüyor: One Piece ve Jujutsu Kaisen Sektörü Tek Başına Ayakta Tutuyor

Misha Collins Biseksüel Supernatural

Supernatural’ın Castiel’i Misha Collins Biseksüel Olduğunu Açıkladı