in ,

“The Hedge Knight” Dizisi, “Game of Thrones”un Bazı İkonik Sahnelerine Ev Sahipliği Yapan Mekânları Kullanacak

“The Hedge Knight” dizisi prodüksiyon için gün sayıyor. Yeni “Game of Thrones” spin-off’u, ana diziyle ortak çekim lokasyonlarına sahip olacak.

The Hedge Knight Dizisi Çekim Yerleri Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

The Hedge Knight dizisi için çekimler bu yaz başlıyor. George R.R. Martin’in fantastik evreninde geçen yapım, Game of Thrones ile ortak prodüksiyon mekânlarına ev sahipliği yapacak.

HBO’nun Game of Thrones macerası 2019’da sona erse de kanal aynı evrende geçen birçok yeni proje ile izleyicilerin karşısına çıkmayı sürdürüyor. İlk sezonu 2022’de yayınlanan House of the Dragon’ın ardından kanalın prodüksiyon aşamasına taşıdığı son yapımı A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight oldu.

Dizi, Martin’in Tales of Dunk and Egg serisinin ilk kitabı A Knight of the Seven Kingdoms’tan adapte edilecek ve Game of Thrones’ta yaşananlardan 90 yıl öncesini takip edecek.

- Reklam -

Hayranlar gelecek haziran ayında House of the Dragon’ın 2. sezonuyla buluşacak. HBO da aynı dönemde yeni spin-off The Hedge Knight’ın çekimlerine başlayacak. Dizinin başrollerini ise Peter Claffey ve Dexter Sol Ansell ikilisi paylaşacak.

The Hedge Knight Dizisi Başroller

Yeni “Game of Thrones” Dizisi “The Hedge Knight”ta Çekim Yerleri Belli Oldu

Redanian Intelligence’ın aktardığına göre The Hedge Knight, Game of Thrones’un büyük bölümünün de çekildiği Kuzey İrlanda’da çekilecek. Bu tercih sayesinde dizinin hayranları, hatırlayabilecekleri bazı çekim lokasyonlarına da geri dönmüş olacak.

Bu ortak yerler arasında Myra Kalesi, Ashford Kalesi ve Tollymore Orman Parkı bulunuyor.

The Hedge Knight Dizisi Çekim Yeri Game of Thrones

Myra Kalesi, Game of Thrones’ta Bolton Hanesi’nin ana üssü olan Dreadfort’un dış cephesi olarak kullanılmıştı. The Hedge Knight ise ilk Dunk and Egg romanının büyük bölümünün geçtiği Reach’teki Ashford kalesinin yerine geçecek. Ayrıca King’s Landing’in Flea Bottom bölgesinin bazı kısımlarını da temsil edecek.

- Reklam -

Ashford Kalesi’ni çevreleyen yeşil çayırların ise Dunk and Egg’in turnuva sahnelerine ev sahipliği yapması bekleniyor.

Tollymore Orman Parkı’ndaki sahneler, King’s Landing’i çevreleyen Crownlands’in bazı bölümlerine karşılık gelecek. Game of Thrones zamanında Tollymore Orman Parkı, Starkların kurt yavrularını buldukları sahnelerde kullanılmıştı.

The Hedge Knight Dizisi Çekim Game of Thrones

The Hedge Knight’ın kalan sahneleri ise uzun süredir Game of Thrones’un çekimlerinin ana üssü olan Belfast’taki Titanic Stüdyoları’nda gerçekleştirilecek.

The Hedge Knight dizisi bir aksilik olmaması durumunda büyük olasılıkla 2025 yılında yayına girecek.

Yeni Taht Oyunları projeleri hakkında sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Kayıp Rıhtım Yılın EN’leri Oylaması Aday Gösterme Süreci

2023 Kayıp Rıhtım Yılın EN’leri Oylamasında Aday Gösterme Süreci Başladı

The Princess Diaries 3 Filmi - Anne Hathaway

Anne Hathaway Açıkladı: “The Princess Diaries 3” Geliyor