in

Yeni Game of Thrones Dizisi Tales of Dunk and Egg Geliyor

Tales of Dunk and Egg geliyor! Yeni Game of Thrones dizisi duyuruldu. George R.R. Martin imzalı eser HBO tarafından uyarlanıyor.

Yeni Game of Thrones Dizisi Tales of Dunk and Egg
- Reklam -
- Reklam -

Yeni bir Game of Thrones dizisi daha geliyor. Buz ve Ateşin Şarkısı evreninde geçen ve Taht Oyunları’ndan 90 yıl öncesini anlatan Tales of Dunk and Egg kitabının HBO tarafından dizi uyarlaması yapılacak.

HBO kanalı, Game of Thrones dizisinin finali sonrası abonelerinin yarısından fazlasını kaybetmiş durumda. Daha sonra kurtarıcı rolünü üstlenmesi gereken dizi projeleri de ne yazık ki izlenme ve abone getirisi anlamında pek fazla katkı veremedi. Kanal, her ne kadar farklı projeler deniyor olsa da, altın yumurtlayan tavuğun Buz ve Ateşin Şarkısı dünyası olduğunun farkında.

Variety’den gelen yeni gelen bir haber, Game of Thrones evreninde geçen “Tales of Dunk and Egg” kitabının diziye uyarlanması için HBO tarafından düğmeye basıldığını gösteriyor. Şu anda erken geliştirilme aşamasında olduğu belirtilen dizi hakkında ne HBO cephesinde ne de George R.R. Martin tarafından bir bilgi verilmiş değil.

- Reklam -

Her bölümü birer saatten oluşması beklenen yeni dizi projesi; Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) olaylarından 90 yıl öncesini konu alacak. Dizi, Sör Duncan the Tall (Dunk) ve genç bir Aegon V Targaryen’in (Egg) maceralarını takip edecek.

George R.R. Martin, bugün ikilinin maceralarını anlattığı toplam üç roman yayınladı. İlki 1998 yılında “The Hedge Knight” (Çit Şövalyesi), ikincisi 2003 yılında “The Sworn Sword” (Yeminli Kılıç) ve son olarak da 2010 yılında “The Mystery Knight” (Gizemli Şövalye) çıktı. Yazar daha sonra her üç kitabı da 2015 yılında “A Knight of the Seven Kingdoms” (Yedi Krallığın Şövalyesi) başlığı altında tek bir kitapta topladı.

Yeni Game of Thrones Dizisi Tales of Dunk and Egg a knight of the seven kingdoms

- Reklam -

Tales of Dunk and Egg, İkinci Game of Thrones Spin-Off Dizisi Olacak

Şimdilik projenin başında kimler bulunacak, senaryo kim veya kimler tarafından yazılacak bilinmiyor. Fakat Variety’nin kaynakları, söz konusu projenin HBO için öncelikli işlerden olduğu ve hızla geliştirme aşamasına geçmek istediğini belirtiyor.

Yeni dizi projesi resmi olarak onaylanırsa, bu ekrana gelecek olan ikinci Game of Thrones spin-off’u olacağı anlamına geliyor. HBO şu an 2022 yılı içerisinde çıkacak House of the Dragon dizisi hazırlıklarını sürdürüyor. Dizi Taht Oyunları olaylarından çok öncesini, ejderhaların efendisi olan Targaryen Hanesi’ni konu edinecek.

Tales of Dunk and Egg her ne kadar ön hazırlık aşamasında olsa da bu kesin olarak onaylanacağı anlamına gelmiyor. Daha önce Jane Goldman tarafından yazılan ve Naomi Watts’ın başrol oynadığı bir başka “Game of Thrones” dizisi pilot bölümü çekilmiş ancak kanal tarafından onay alamayınca iptal edilmişti.

Yeni dizi hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Kitapları okuma şansınız oldu mu? Yorum ve teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Devrim_Bey Devrim_Bey dedi ki:

    Umarım bu dizi de iptal olmaz diğeri gibi.

  2. Avatar for ulu.taborlin.kvothe ulu.taborlin.kvothe dedi ki:

    Çok çok güzel bir haber dünden beri çok heyecanlıyım inşallah iptal edilmez ve zevkten dört köşe oluruz

  3. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Reyting için sömürmeye devam.Şu Martinin romanları iyice popüler kültür oyuncağı oldu.Fantastik edebiyat için üzücü bir durum.

  4. Avatar for Kara_Hayat Kara_Hayat dedi ki:

    Allah’tan dileğim Buz ve Ateşin dünyasını anlatan diziler İNŞALLAH çekilmez iptal olur.
    Martin abi den kitap bekliyoruz daha çıkmamış 3 kitabı var.

  5. Avatar for Razhoul Razhoul dedi ki:

    Öyküler çok güzeldi. Bazı bölümleri ve karakteri görmek çok güzel olur ama üç tane hikaye var. Tamam ellerindeki materyal çok geniş ama bilemedim. İnşallah güzel olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

2020 Philip K. Dick Ödülü

2020 Philip K. Dick Ödülü Adayları Duyuruldu

Stranger Things 4. sezon teorileri satanist paniği

Stranger Things 4. Sezon Teorileri: Satanist Paniği Hawkins’e Geliyor