in ,

Yeni “Game of Thrones” Dizisi “The Hedge Knight” Başrollerini Buldu

The Hedge Knight dizisi başrolleri açıklandı. “Game of Thrones” evreninin yeni yapımı için çalışmalar hız kazandı.

The Hedge Knight Dizisi Başrolleri
- Reklam -
- Reklam -

The Hedge Knight dizisi başrolleri duyuruldu. George R.R. Martin’in Game of Thrones evreni, TV cephesinde yeni yapımlarla evrenini genişletmeyi sürdürüyor.

Amerikalı spekülatif kurgu yazarı George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisi, 2011-2019 yılları arasında TV’ye uyarlanmıştı. HBO’nun en popüler dizileri arasında yer alan Game of Thrones’un finalinin ardından yeni spin-off’lar için de çalışmalar devam etmişti.

Pek çok farklı spin-off projesi arasında, bitiş çizgisini geçen ilk hikâye Targaryen Hanedanlığı’nın Westeros’taki taht mücadelesini anlatan ve Ejderhaların Dansı olarak bilinen dönemi ele alan House of the Dragon oldu. Ana diziden yaklaşık 200 yıl öncesini takip eden bu yapım, Martin’in kurgu dışı kitabı Fire & Blood’dan uyarlanıyordu.

- Reklam -

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight - HBO

HBO’nun çekim aşamasına geçmesine karar verdiği bir diğer yapım ise Martin’in Tales of Dunk and Egg serisinin ilk kitabı A Knight of the Seven Kingdoms’tan uyarlanacak dizi oldu.

The Hedge Knight Dizisi Başrolleri Peter Claffey ve Dexter Sol Ansell Oldu

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dizisi başkarakterleri Dunk ve Egg’i canlandıracak isimleri buldu.

Dizide yakın zamanda Wreck’in 2. sezonunda Cormac Kelly rolüyle yer alan Peter Claffey, Ser Duncan the Tall (Dunk) rolünü üstlenecek.

The Hedge Knight Dizisi Başroller

Son olarak The Ballad of Songbirds and Snakes’te Genç Coriolanus Snow’u oynayan Dexter Sol Ansell de Aegon V Targaryen (Egg) karakterini canlandıracak.

The Hedge Knight Dizisi Hakkındaki Diğer Detaylar

The Hedge Knight dizisi Game of Thrones’ta yaşananlardan yaklaşık 90 yıl öncesini konu alacak. Yapımın geçtiği dönemde Targaryen Hanedanlığı hâlâ Demir Taht’ı elinde tutsa da Westeros’ta yaşayan hiçbir ejderha kalmadığı biliniyor.

- Reklam -

The Hedge Knight dizisi şövalye Ser Duncan the Tall ve onun yaveri Egg’in Westeros topraklarında atıldıkları maceraları konu alıyor.

Öncüllerine kıyasla daha küçük ölçekli olacak olan bu yapımın hikâyesini 3 sezon içerisinde tamamlaması bekleniyor. Diziye kaynaklık eden Martin’in kitap serisi Tales of Dunk and Egg de The Hedge Knight, The Sworn Sword ve The Mystery Knight isimli üç novelladan oluşuyor. Bu kitaplar daha sonra A Knight of the Seven Kingdom adı altında tek bir başlık altında yayımlanmış ve Türkçeye Yedi Krallık Şövalyesi adıyla kazandırılmıştı.

The Hedge Knight Dizisi 2025

George R.R. Martin ve Ira Parker’ın kaleme alıp yürütücü yapımcılığını üstlendiği dizide; yönetici yapımcı koltuğunu Ryan Condal, Vince Gerardis, Owen Harris ve Sarah Bradshaw paylaşıyor.

The Hedge Knight dizisinin 2025’in sonlarında izleyicilerle buluşması bekleniyor. Bir diğer Taht Oyunları spin-off’u House of the Dragon’ın 2. sezonu ise Haziran 2024’te yayına başlayacak.

The Hedge Knight dizisi için seçilen başrolleri sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for firadmin firadmin dedi ki:

    dunk tam olmu. egg yaş olarak keşke büyütülseydi ama o da çok güzel olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

15 Milyon Yıl Süren "Tarih Öncesi Pandemi" ve Günümüze Uzanan İzleri

15 Milyon Yıl Süren “Tarih Öncesi Pandemi” ve Günümüze Uzanan İzleri

Kimi ni Todoke 3. Sezonu ile Geri Dönüyor (Fragman)

“Kimi ni Todoke” Animesi Yıllar Sonra 3. Sezonu ile Geri Dönüyor: İşte İlk Fragman