in ,

“Game of Thrones” Dizisi “The Hedge Knight” 2025’in Sonlarında Yayınlanacak

The Hedge Knight dizisi için yayın aralığı belli oldu. HBO, TV cephesindeki Game of Thrones evrenini genişletmeyi sürdürüyor.

The Hedge Knight Dizisi Yayın Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

The Hedge Knight dizisi hakkında yeni detaylar belli oluyor. Game of Thrones’un en yeni spin-off’u çekimler için gün sayarken yapımın yayın takvimi de netleşmeye başladı.

George R.R. Martin imzalı Buz ve Ateşin Şarkısı kitapları 2011-2019 yılları arasında HBO kanalının en popüler işlerinden birisi oldu. TV uyarlamasıyla birlikte Taht Oyunları popüler kültürün önemli markalarından birisi hâline geldi ve ardından birçok fantastik dizi uyarlamasının da yolunu açtı.

Game of Thrones’un tartışmalı finalinin hemen ardından Westeros’ta geçecek yeni yapımlar için çalışmalar başladı. Bitiş çizgisini geçen ilk hikâye ise yazarın Fire & Blood kitabından uyarlanan ve Targaryen Hanedanlığı’nın hikâyesini anlatan House of the Dragon oldu. Ana diziden yaklaşık olarak 200 yıl önce geçen yapım kendi macerasını anlatadursun, kanal bir sonraki spin-off için ayağını gazdan kaldırmamayı sürdürüyor.

- Reklam -

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight Dizisi Tarihi

The Hedge Knight Dizisi George R.R. Martin’in Kitaplarından Uyarlanacak

The Hedge Knight dizisi Amerikalı yazar George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı evreninde geçen Tales of Dunk and Egg serisinin ilk kitabı A Knight of the Seven Kingdoms’tan uyarlanıyor.

House of the Dragon ile kıyaslandığında daha küçük bir ölçeğe sahip olacak yapım, HotD’nin yayınlanmadığı dönem aralıklarında izleyicilerle buluşturulacak ve macerasını toplamda 3 sezonda tamamlayacak.

TV Line’ın haberine göre The Hedge Knight dizisi için belirlenen yayın tarihi ise 2025’in sonları. Warner Bros Discovery CEO’su David Zaslav, daha önce bir yatırım toplantısında yapımın kesin bir yayın takvimine sahip olduğunu belirtmişti.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight HBO

Max İçerik Şefi Casey Bloys ise verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Açıkçası George’un zengin ve ayrıntılı karakterlerle dolu inanılmaz bir dünyaya sahip olduğunu biliyoruz. Bu yüzden anlatmaya değer hikâyelerin neler olduğu konusunda seçici olmaya çalışıyoruz. Ne heyecan verici olurdu? Hayranlar neyi sever? Dunk and Egg bunlardan biri ama bizi bekleyen tek yapım değil.”

HBO daha önce bazı spin-off fikirleri için ön geliştirme aşamasının hemen ardından pas geçme kararı almıştı.

- Reklam -

Tales of Dunk and Egg Kitapları Game of Thrones’tan Öncesini Anlatıyor

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dizisi dizisine ilham veren Tales of Dunk and Egg serisi, Game of Thrones’un ana hikâyesinden 90 yıl öncesinde geçiyor. Kitaplar Dunk olarak bilinen Ser Duncan the Tall ve Egg olarak bilinen Aegon V Targaryen’in maceralarını konu alıyor.

Dizinin resmi tanıtımı şu sözlerle aktarılıyor:

Game of Thrones’ta yaşananlardan bir asır önce, Westeros’ta iki sıradışı kahraman dolaşıyordu: Genç, saf ve cesur bir şövalye olan Ser Duncan the Tall ve onun ufak tefek yaveri Egg. Targaryen soyunun hâlâ Demir Taht’ı elinde tuttuğu ve son ejderhanın anısının henüz hafızalardan silinmediği bir çağda geçen bu hikâyede ikiliyi büyük kaderler, güçlü düşmanlar ve tehlikeli maceralar bekliyor.”

The Hedge Knight Dizisi HBO

The Hedge Knight dizisinde henüz belirlenmiş bir oyuncu kadrosu yok. Ancak HBO’nun bu yaz çekimlerine başlanması planlanan yapım için yakın gelecekte çok daha fazlasını açıklaması bekleniyor.

Yapım George R.R. Martin ve Ira Parker tarafından kaleme alınacak. House of the Dragon’ın showrunner’ı Ryan Condal bu yapımda da görevini yineleyecek. Vince Gerardis ise yürütücü yapımcılar arasında yer alacak.

House of the Dragon 2. sezon 2024 yılının yaz mevsiminde prömiyer yapacak.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dizisi hakkında sizin beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for firadmin firadmin dedi ki:

    gel artık iki gözümün çiçeği

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kızıl Karma - Jean-Christophe Grangé

Jean-Christophe Grangé, Kötülüğün Sınırlarını Araştıran Yeni Romanı “Kızıl Karma” ile Raflarda

Naruto Filmi Yönetmen - Destin Daniel Cretton

Live Action “Naruto” Filmi Yönetmenini Marvel’da Buldu