in ,

“Game of Thrones” Dizisi “House of the Dragon”ın 2024’ün Yazında Yayınlanacağı Kesinleşti

House of the Dragon 2. Sezon için yayın aralığı belli oldu. George R.R. Martin’in ünlü fantastik dünyasından uyarlanan dizide geri sayım başladı.

House of the Dragon 2. Sezon Yayın Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon 2. Sezon ile geri dönmeye hazırlanıyor. Bununla birlikte, yeni sezon için ilk fragmanın da çoktan hazırlandığı belirtiliyor.

2011-2019 yılları arasında yayınlanan Game of Thrones’un ardından HBO kanalı aynı evrende geçen daha fazla proje için harekete geçmişti. George R.R. Martin’in ünlü serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan uyarlanan ilk dizinin ardından birçok spin-off için düğmeye basılmış, yolculuğunu tamamlayan ilk proje ise Targaryen Hanedanlığı’na odaklanan House of the Dragon olmuştu.

Taht Oyunları’ndan yaklaşık 200 yıl önce geçen dizi, George R.R. Martin’in Ateş ve Kan (Fire & Blood) adlı kurgu dışı kitabından ekrana taşınmıştı.

- Reklam -

House of the Dragon 2. Sezon Çıkış Tarihi

Çekimleri ABD dışında gerçekleştirildiği ve oyuncu grubu Amerika’daki SAG-AFTRA’ya bağlı olmadığı için House of the Dragon dizisi oyuncu grevinden etkilenmedi. 2. sezon senaryosu ise senarist grevinden önce tamamlanmıştı. Dolayısıyla dizi belirlenen programa uygun şekilde geliştirilmeye devam edebildi.

House of the Dragon 2. Sezon Yayın Aralığı Belirlendi

Her ne kadar grevlerden etkilenmemiş olsa da HotD’nin 2023 yılı içerisinde geri dönmeyeceği biliniyordu. Kanalın CEO’su Casey Bloys ise daha önce verdiği bir demeçte, yapımın sonraki yılın Emmy takvimine dahil edilebilmesi için çalıştıklarını söylemişti. Bu da en olası tarihin 2024’ün yaz mevsimi olacağını ortaya koymuştu. Şimdi ise bu tahminlerin gerçek olduğu ortaya çıktı.

Çekimleri eylül ayının son haftasında tamamlanan House of the Dragon 2. sezon, 2024’ün yaz ayları içerisinde HBO kanalı ve Max platformu üzerinden yayına girecek. Haftalık formatta yayınlanan yapımın net tarihi ise henüz açıklanmış değil.

House of the Dragon 2. Sezon Bölüm Sayısı Belli Oldu

Bununla birlikte 2. sezon için ilk fragmanın basına özel bir medya sunumunda paylaşıldığı da gelen bilgiler arasında. Ancak ilgili tanıtımdan herhangi özel bir detayın dışarı sızmaması konusunda da ciddi kısıtlamalar getirilmiş durumda.

- Reklam -

HoTD’nin 10 bölümden oluşan ilk sezonu 21 Ağustos – 23 Ekim 2022 tarihleri arasında yayınlandı. Rekor kıran reytingler elde eden dizi başlangıcından sadece bir hafta sonra, yeni sezon onayını almayı başardı.

House of the Dragon 2. Sezon Kadrosu

Yapımın 2. sezonunda Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno ve Rhys Ifans gibi isimler yapımda rol almaya devam edecek.

Diziye yeni katılanlar arasında Alys Rivers rolünde Gayle Rankin, Sör Simon rolünde Simon Russell Beale, Sör Gwayne Hightower rolünde Freddie Fox ve Hull’lu Alyn rolünde Abubakar Salim yer alıyor.

House of the Dragon 2. Sezon Bölüm Sayısı Belli Oldu

Ayrıca Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall ve Matthew Needham da ilk sezondaki rollerini yineleyen isimler arasında.

House of the Dragon 2. Sezon hakkında siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Türk dizileri gibi 3 ay ara vermesinler tabii ama 2 sene araya da alışamıyorum.

  2. Avatar for Kutay Kutay dedi ki:

    Ya büyük prodüksiyonlu iş yapınca, bir de grev sürüyor hâlâ çok normal bu kadar ara vermeleri.

  3. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Grevden etkilenmedi HOD diye biliyorum.

  4. Avatar for Kutay Kutay dedi ki:

    Pardon, evet. Haberde de yazmışlar, dikkatimden kaçmış ama büyük prodüksiyonlu işler cidden film gibi aralıklarla gelmeye başladı artık maalesef…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Prison Break Dizisi

“Prison Break” Evreninde Geçen Yeni Bir Dizi Geliyor

2023 Everest İlk Roman Yarışması Kazananı Gülhan Davarcı

2023 Everest İlk Roman Yarışması’nın Kazananı Açıklandı