in , ,

2023 Everest İlk Roman Yarışması’nın Kazananı Açıklandı

2023 Everest İlk Roman Yarışması kazananı belli oldu. Gülhan Davarcı, “Sisler Dağıldığında” adlı dosyasıyla ödüle değer bulundu.

2023 Everest İlk Roman Yarışması Kazananı Gülhan Davarcı
- Reklam -
- Reklam -

2023 Everest İlk Roman Yarışması kazananı duyuruldu. Gülhan Davarcı, Sisler Dağıldığında isimli dosyasıyla ödülün kazananı oldu.

Alfa Basım Yayın markası altında 2000 yılından beri yayın yapan Everest Yayınları, 2006’dan beri İlk Roman Yarışması başlıklı ödüllü bir yarışma düzenliyor. Yeni yazarlar ve eserler keşfetmeyi hedefleyen ödül, bugüne dek toplam 17 defa gerçekleştirildi. Düzenlenen bu yarışmaların üçünde, ödüle değer bir roman dosyası tespit edilemedi.

Herhangi bir yaş sınırı bulunmayan yarışmaya, daha önce roman dalında kitabı yayımlanmamış yazarlar, ilk roman dosyalarıyla katılabiliyor. Bununla beraber yarışmanın şartlarından birisi de daha önce başka bir edebiyat yarışmasında ödül almamış olmak. Aynı zamanda herhangi bir tür sınırı da belirlenmeyen İlk Roman Yarışması’na her yazar sadece tek bir roman dosyası ile başvurabiliyor.

- Reklam -
2023 Everest İlk Roman Yarışması Jürisi
Yarışma jürisi.

Cemil Kavukçu’nun her sene olduğu gibi bu yıl da destekçisi olduğu yarışmanın jürisinde Bahriye Çeri, Gülfem Pamuk, Irmak Zileli, Çimen Günay Erkol ve Sibel Oral yer alıyor. Seçici kuruldaki Gülfem Pamuk daha önce 2016 yılında Kitab-ı Siyah Kalem ile ödülün sahibi olmuştu.

2023 Everest İlk Roman Yarışması Kazananı Gülhan Davarcı Oldu

Seçici kurul 2023 Everest İlk Roman Yarışması’nı kazanan Gülhan Davarcı’nın ödül gerekçesini şu sözlerle aktardı:

“Baba erkini deşifre etmesi, farklı biçimlerini görünür kılması, bunu yaparken güçlü bir kurgu oluşturması, dili gösteriye kaçmadan olgun ve tutumlu kullanımı, karakterin psikolojik derinliğini yansıtmadaki başarısı nedeniyle bu dosyayı ödüle değer bulduk.”

Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları anabilim dalında tamamlayan Gülhan Davarcı, 2009 senesinden beri İngilizce öğretmenliği yapıyor. Yazıları çeşitli dergi ve platformlarda yayımlanan Davarcı’nın Çok Özel Dostlar Kulübü adını taşıyan ve Kanguru Yayınları tarafından 2017 yılında yayımlanan bir de öykü kitabı bulunuyor.

- Reklam -

2023 Everest İlk Roman Yarışması Kazananı Gülhan Davarcı - Sisler Dağıldığında

2023 Everest İlk Roman Yarışması’na 183 Dosya Başvurdu

Başvuruları 25 Mayıs 2023 tarihinde başlayan 2023 Everest İlk Roman Yarışması’na 14 Temmuz 2023 tarihine kadar toplamda 183 roman dosyası katıldı.

Anonim olarak ön elemeden geçirilen dosyalar arasından finale kalan on dosya belirlendi ve jüri, Sisler Dağıldığında başlığını taşıyan roman dosyasını birinciliğe layık buldu.

Gülhan Davarcı’nın Sisler Dağıldığında kitabı 2024 yılı içinde Everest Yayınları etiketiyle okurlarla buluşturulacak.

2023 Everest Yayınları İlk Roman Ödülü hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of the Dragon 2. Sezon Yayın Tarihi

“Game of Thrones” Dizisi “House of the Dragon”ın 2024’ün Yazında Yayınlanacağı Kesinleşti

Disney, Hulu Satın Alma

Disney, Hulu’nun Tamamını Satın Almak için Kesenin Ağzını Açtı: 8,61 Milyar Dolarlık Anlaşma