in ,

Disney, Hulu’nun Tamamını Satın Almak için Kesenin Ağzını Açtı: 8,61 Milyar Dolarlık Anlaşma

Disney, %67’sine sahip olduğu Hulu’nun tamamını satın almak üzere harekete geçti. The Walt Disney Company, Comcast Corp.’un elinde kalan pay için 8,61 milyar doları gözden çıkardı.

Disney, Hulu Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Disney, Hulu’nun kalan %33’lük hissesini Comcast Corp.’tan satın alacak. Eğlence devi çarşamba günü yaptığı açıklamada, Comcast’teki hisseler için 8,61 milyar dolar ödemeyi planladığına yer verildi.

The Walt Disney Company şu sıralar hareketli günlerden geçiyor. Şirket yeterince kârlılık getirmeyen operasyonlarını elden çıkarmayı planlarken bir yandan da Electronic Arts gibi satın alma ihtimallerini değerlendirerek yeni sektörlere kapı aralıyor. Medya devi son olarak sahibi olduğu ESPN çatısı altında çevrimiçi bahis işine gireceğini duyurmuş ve ESPN Bet uygulamasının sonbaharda erişime açılacağını açıklamıştı.

Şimdi ise Disney %67’lik çoğunluk hissesini 2019’da 5.8 milyar dolara Comcast Corp.’tan satın aldığı Hulu için yeniden masada. ABD’nin popüler akış servisleri arasında bulunan Hulu, Disney Plus platformu için de kritik bir noktada yer alıyor. Şirket bu yeni anlaşmayla beraber hem Hulu içeriklerinde hem de abonelik modelleri üzerinde tam bir kontrole sahip olabilecek.

- Reklam -

Disney, Hulu’nun Tek Söz Sahibi Olacak

Disney Plus ve Hulu birleşmesinin 2024’ü işaret ettiği uzun süredir biliniyordu. Bugün ise anlaşmanın resmiyete kavuşması an meselesi hâline geldi.

ABD’nin köklü telekomünikasyon ve medya holdingi konumundaki Comcast Corp. bünyesinde NBC Universal, CNCB, Universal Pictures, USA Network ve DreamWorks Animation gibi devasa markaları barındırıyor.

Disney, Hulu Tamamını Satın Alma

Hulu orijinal yapımları arasında ise The Handmaid’s Tale, The Bear, Castle Rock, 11.22.63, Catch-22 ve The Kardashians gibi yapımlar yer alıyor.

Disney bu anlaşmayla hem Comcast’in karşısında daha güçlü bir duruş sergileyebilecek hem de içerik kütüphanesine birçok popüler yapımı ekleme fırsatı bulacak.

Disney, Hulu için Açıkladığından Daha Fazlasını Ödeyebilir

Bununla birlikte Disney’in %33’lük hisse için 8,61 milyar dolardan daha fazlasını ödemek durumunda kalabilir. Her iki şirket de Hulu’nun 30 Eylül 2023 itibarıyla öz sermayesini rayiç değer üzerinden değerlendirecek bir değerlendirme sürecine gidilmesi konusunda anlaştı. Daha önceki anlaşmaya göre Comcast’in elindeki hisseler için garanti edilen değer 8,61 milyar dolar. Ancak değerlemede daha yüksek bir tutar ortaya çıkarsa Disney bu farkı da ödemek zorunda kalacak.

- Reklam -

Disney, Hulu Satın Alması 2024

Şirket, değerleme sürecinin ne zaman sona ereceği konusunda bir tarih belirtmese de önceki raporlarla uygun şekilde 2024 yılını işaret etti.

Hulu geçen çeyrekte abone sayısında neredeyse hiç artış yaşamadı ve 48 milyon abonesini korudu. Ekim ayında platformun reklamsız hizmeti aylık 14.99 dolardan 17.99 dolara çıkarken, Canlı TV’li Hulu aylık 68.99 dolardan 75.99 dolara yükseltildi.

Şirketin Hulu’ya ilişkin planları hakkında daha fazla detay şirketin gelecek hafta yapacağı finans toplantısında CEO Bob Iger tarafından açıklanacak.

Hulu satın alması hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, eğlence endüstrisi hakkında daha fazla gelişme için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for W4YNE W4YNE dedi ki:

    Comcast da büyük ihtimalle WB firmasını satın alacaktır. Yakında bu anlaşmanın da haberini duyabiliriz.

  2. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Disney elinde bulunan büyük yapıyı kontrol edemiyor. Daha nasıl büyümeyi düşünüyor. Kanserli hücre gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Everest İlk Roman Yarışması Kazananı Gülhan Davarcı

2023 Everest İlk Roman Yarışması’nın Kazananı Açıklandı

Welcome to Derry Dizisi Erteleme 2025

Stephen King’in “IT” Romanındaki Pennywise’ın Geçmişini Anlatan “Welcome to Derry” Dizisi Ertelendi