in ,

Disney Durmuyor: Hulu Resmen Disney’in

Disney’i durdurmak ne mümkün! Dünya devi firma şimdi de Hulu için düğmeye bastı. Anlaşma tam 5.8 milyar dolara ‘tamam’!

Disney, Hulu Satın Alması
- Reklam -
- Reklam -

Kültür sanat dünyamızda yine devasa öneme sahip bir satın alma gerçekleşti. Aktarılana göre Disney, Comcast ile anlaşmasının sonunda Hulu kanalının tüm kontrolünü ele geçirdi.

Bu anlaşmaya göre beş yıl içinde Comcast, Hulu hissesini Disney’e tam olarak 5.8 milyar dolara satmayı kabul etti. Aynı zamanda Comcast bünyesinde NBC Universal, 2024’e kadar Hulu’ya lisanslı içerik desteği sunmaya devam edecek.

Yakın bir zamanda NBCU, Hulu’ya özel önceden yaptığı içeriklerin de geri alma hakkına sahip olacak. 2022’deyse Hulu ile yaptığı tüm içerik lisans sözleşmelerini iptal etme hakkına kavuşacaklar. NBCU’nun gelecek yıl ücretsiz ve reklam destekli bir yayın hizmeti başlamayı düşündüklerini de aktaralım.

- Reklam -

Disney’in ünlü yayın servisi üzerinde tam kontrole sahip olmasıyla birlikte, Hulu için yeni bir yol haritası da belirlenecek. Yakın zamanda uluslararası bir platform hâline gelebilir.

NBCU Ceo’su Steve Burke bu anlaşma üzerine, “Bizim için mükemmel bir sonuç,” sözlerini kullandı.

- Reklam -

Disney gün geçtikçe gücünü artırmaya devam ediyor ve yavaşlayacak gibi de durmuyor. Hız kesmeyen bir şekilde birçok firmayı kendi bünyesine dahil etmesi, kendi platformunu açması, filmlerinin gişede parlaması derken korkutucu hâle gelmeye başladığını da görmemek mümkün değil.

Siz bu anlaşma ve genel olarak Disney’in durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunun kültür sanat dünyasına etkileri nasıl olur? Hulu’yu daha önce takip ediyor muydunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Disney+’ta Karşımıza Çıkması Kesinleşen Dizi ve Filmler

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İyi projeler yaptıkları sürece sorun yok. Ama, piyasanın hakimi olduktan sonra istedikleri yayını zorla dayatabilirler. Seçme şansımız kalmayacak gibi. Tüm filmler aynı şirketten çıkıyor düşünsenize.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

X-Men Wolverine

Hugh Jackman’dan X-Men Günü’ne Özel Wolverine Paylaşımı

melisa kesmez odul

65. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın Kazananı Melisa Kesmez Oldu