in ,

Türkiye’de Lazer Projeksiyon Teknolojisine Sahip 4 Yeni IMAX Salonu Açılıyor

Türkiye’deki IMAX salonlarının sayısı 12’ye yükseliyor. MAX ile CineNOVA Sinemaları, yeni salonlar için anlaşmaya vardı.

Türkiye Yeni IMAX Salonları
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye’de IMAX sinema tekeli kırılıyor. Mevcut 8 IMAX salonuna, 4 adet yeni salon daha ekleniyor. CineNOVA Sinemaları’nın imzaladığı yeni anlaşmayla birlikte hizmete başlayacak bu salonlar, lazer projeksiyon teknolojisiyle diğerlerinden ayrışacak.

Box Office Türkiye’nin haberine göre şu anda İstanbul’da Marmara Forum ve Forum İstanbul, Ankara’da Gordion gibi sinemalara sahip olan CineNOVA, dört yeni IMAX salonunu hizmete açmak için gerekli anlaşmayı tamamladı.

Yeni IMAX salonları, 4K görüntü kalitesi ve daha kaliteli ses sistemlerine sahip lazer projeksiyon teknolojisine sahip olacak. Bu detay ile birlikte yeni açılan salonların, mevcut 8 salondan ayrışması bekleniyor.

- Reklam -

Türkiye Yeni IMAX Yeni Salonlar

Bugüne dek Türkiye’de hizmet veren toplam 8 IMAX salonu, Paribu Cineverse zincirine bağlı. İstanbul, Ankara, Adana, Bursa ve İzmir’deki bu salonlar IMAX formatlı filmler gösterse de zaman zaman “gerçek IMAX deneyimini yeterince sağlayamama” konusunda eleştirilere maruz kalabiliyorlardı.

Türkiye’deki Yeni IMAX Salonları 2024 Yılı İçerisinde Hizmete Başlayacak

Yapılan anlaşmayla birlikte CineNOVA’nın yeni IMAX salonlarından ikisi 2024 bitmeden İstanbul ve Ankara’da hizmet vermeye başlayacak. Diğer iki salon ise şimdilik ismi açıklanmayan iki farklı şehirde 2025 ve 2026 yılları içerisinde faaliyete geçecek.

CineNOVA Sinemaları CEOsu Hakan Askar, hedeflerinin izleyicilere sinemanın hak ettiği kaliteyi sunmak olduğunu ifade ederken IMAX ile yapılan bu ortaklığın seyircilere hafızalarında yer edecek bir sinema deneyimi sağlamaya yönelik kuvvetli bir adım attıklarını belirtti.

- Reklam -

IMAX CEO’su Rich Gelfond da tutkulu bir sinema seyircisine sahip Türkiye’ye CineNOVA Sinemaları ile birlikte Lazer teknolojisini ilk defa sunmaktan memnun olduklarını ekledi.

Türkiye Yeni IMAX Sinema Salonları

Türkiye, IMAX salon sayısında Avrupa’daki birçok ülkenin gerisinde kalsa da izleyici sayısı açısından IMAX salonlarından en çok gişe hasılatı elde eden 10 ülkeden biri olarak öne çıkıyor.

Siz yeni açılacak sinema salonlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Box Office Türkiye

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Voyager 1 Uzay Aracı Yeniden Veri Aktarmaya Başladı

Voyager 1 Uzay Aracından Müjdeli Haber: Yeniden Veri Aktarmaya Başladı

The Exorcism Filmi - Russell Crowe Yeni

Russell Crowe, Tartışmalı “The Pope’s Exorcist” Sonrası “The Exorcism” Filmi ile Korku Sinemasına Dönüyor