in ,

Savaşlardan ve Kaostan Uzak Bir Kale İnşa Etme Oyunu: “Tiny Glade” Yolda

Tiny Glade oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor. Sakin ve rahatlatıcı bir kale inşa etme deneyimi sunmayı hedefleyen oyunun demosu mayıs ayında yayınlanacak.

Tiny Glade
- Reklam -
- Reklam -

Tiny Glade oyununun demo versiyonu 30 Mayıs 2024’te piyasaya çıkıyor. Doğayla iç içe, rahatlatıcı bir kale inşa etme deneyimi vadeden yapım için geri sayım başladı.

Oyunda, çayırlar bir tuval gibi kullanılabilirken doğanın ortasında özgürce sevimli kaleler inşa edilebiliyor. Herhangi bir yönetim unsuru veya savaş içermeyen Tiny Glade’de, kalelerin etrafında dolaşan minik kuzular ve duvarları süsleyen çiçekli sarmaşıklar yer alıyor.

Birkaç yıl önce Townscaper’a gösterilen ilginin ardından gündelik ve rahatlatıcı şehir kurma oyunları üzerinde çalışmalar devam ediyordu. Pastoral bir tuval üzerinde sarmaşıklarla kaplı duvarlar çizilen Tiny Glade ise bu türde merakla beklenen oyunlardan biri. Sadece sevimli kaleler inşa etmekten ibaret olan bu oyun, özellikle The Sims serisinin inşa etme bölümümde saatler geçirmeyi seven oyunculara hitap etmeyi amaçlıyor.

- Reklam -

Tiny Glade, Townscaper’da sevilen pek çok inşa özelliğine sahip olmasının yanı sıra, yepyeni pek çok özellik de sunuyor. Oyun kale duvarları örmeye, kuleler yükseltmeye; pencere, ışık ve diğer dekor öğrelerini düzenlemeye olanak sağlıyor. İnşa sırasında oyunun öğeleri oyuncunun inşa ettiği şeylere tepkiler veriyor. Örneğin patika aracı duvarın içinden geçirilirse duvarda otomatik olarak patikaya uyumlu kemerli bir geçit oluşuyor.

Tiny Glade Oynanış

Pounce Light’ın demo haberini verdiği blog yazısında, demoda oyuncuların Summer Glade haritasına erişebilecekleri belirtiliyor. Summer Glade, şimdiye kadar yayınlanan pek çok ön gösterim görselinde görünen güneşli, çimenli ovaların ve ormanlık zeminin olduğu harita. Paylaşılan ekran görüntüsüne bakılırsa yapılar ve yollar inşa edebilmek, pencereler ve ışıklar ekleyebilmek, binaların renkleri ve arazinin eğimi üzerinde değişiklikler yapabilmek mümkün olacak. Ayrıca ekranda peyzaj detayları için olduğu tahmin edilen bir çiçek sembolü de gözüküyor.

Tiny Glade Oyun 2024

Bunlarla birlikte geliştiriciler oyuncular tarafından talep edilen, tam olarak istedikleri ekran görüntüsünü alabilmeleri için kameralarını hareket ettirebildikleri fotoğraf çekme özelliğinin de oyuna eklendiğini belirtiyor.

“Tiny Glade” Pounce Light’ın Çıkış Oyunu Olacak

Pounce Light, Anastasia Opara ve Tomasz Stachowiak adlı iki geliştiricinin girişimi olan küçük bir bağımsız stüdyo. Küçük çaplı, hoş ve görsel olarak büyüleyici projeler üzerinde çalışmayı planlayan ikilinin ilk oyunu ise başlarda sadece bir hobi projesi olarak giriştikleri Tiny Glade olacak.

- Reklam -

Tiny Glade Oyun - Kale İnşa Etme

Tiny Glade’in demosu 30 Mayıs’ta yayınlanacak ve Steam Next Fest boyunca yayında kalacak. Festival 10 Haziran’dan 17 Temmuz’a kadar sürecek fakat geliştiriciler demonun festivalden sonra duruma göre birkaç hafta daha yayında kalabilme ihtimali olduğunu söylüyor.

Tiny Glade’in tam sürüm versiyonu için yayın tarihi henüz kesinleşmedi. Yapımın Steam sayfasında belirtildiği üzere oyunun 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

Tiny Glade Oyun

Tüm bunlara ek olarak oyunun Türkçe dil desteği de olacak. Ancak yapımın fiyatının ne olacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Yine de yapımcılar oyunun Steam’deki SSS sayfasında bölgesel fiyatlandırmaya sıcak baktıkları belirtiliyor.

Tiny Glade Oynanış Fragmanı

YouTube video

Siz Tiny Glade demosu için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: PC Gamer

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bleach Manga Serisinde Yeni Arc'ın Adı Belli Oldu

“Bleach” Mangasındaki 3 Yıllık Sessizlik Bozuldu: Gelecek Arc’ın Adı Açıklandı

The Acolyte Dizisi - Star Wars Yeni Yapım

Yeni “Star Wars” Dizisi “The Acolyte”tan Fragman Yayınlandı