in , ,

1 Yeni Başarılı Öngörü: “The Simpsons” Dizisi Twitter’ın Yeni Logosunu Bildi

The Simpsons, “kehanetlerine” bir yenisini daha ekliyor: Çizgi dizi, Twitter’ın yeni logosunu 11 yıl önceden öngörmeyi başarmış.

The Simpsons - Twitter Yeni Logo X Kehanet
- Reklam -
- Reklam -

The Simpsons çizgi dizisi, başarılı öngörülerine bir yenisini daha ekliyor. Ünlü yapım, Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra yeniden markalanan Twitter’ın X logosunu da öngörmüş.

Ekranların en köklü yetişkinlere yönelik çizgi dizisi The Simpsons macerasına 1989 senesinde başladı. Bugüne dek 750 bölüm yayınlayan yapım, aradan geçen 34 yılda sayısız isabetli “öngörüde” bulundu.

Aralarında Donald Trump’ın ABD başkanlığından Disney’in Fox’u satın almasına dek geniş bir perspektifte öngörülerde bulunan yapım, her yıl birkaç defa “kehanet” haberleriyle bültenlerdeki yerini alıyor.

- Reklam -

Çizgi dizi bu sene kaybolan denizaltı ve 2023’te vizyona giren Oppenheimer filmini öngörmesiyle adından söz ettirmişti.

Twitter Yeni Logo X

Yeni isabetli öngörü ise sosyal medya cephesinden geldi. Twitter geçen sene 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla Elon Musk tarafından satın alınmıştı. Ünlü iş insanı da bu sosyal medya kanalı aracılığıyla büyük planı X için hazırlıkları hızlandırmış ve platformun adını/logosunu X ile değiştirmişti.

Görünüşe göre The Simpsons, 2012 tarihli bir bölümde Twitter’ın yeni logosuna dair başarılı bir kehanette bulunmuş.

The Simpsons’tan Twitter Kehaneti

Twitter’ın yeni logoya geçmesiyle birlikte Simpsonlar’ın bir kehanetinin da tuttuğu ortaya çıktı. 13 Mayıs 2012 tarihinde yayınlanan The Simpsons 23. Sezon 21. Bölüm Ned ’N Edna’s Blend Agenda, Homer’ın X logolu bir sosyal medya platformu kullanmasına ev sahipliği yapıyor.

The Simpsons - Twitter Logo X Kehanet

Ned Flanders’ın Edna Krabappel ile gizli evliliğine odaklanan bu bölümde Homer, telefonunda Twitter’ın yeni logosuna dikkat çekici derecede benzeyen bir logoya sahip bir uygulama kullanıyor.

- Reklam -

Yapımın dikkatli hayranları tarafından fark edilen bu detayın ardından dizideki ilgili sahne sosyal medyada viral olarak dolaşıma girdi.

Öte yandan sonradan görüntünün değiştirildiği ve Twitter logosunun “birebir aynısının” kullanıldığı yeni bir görsel daha türetildi. Bu sahte kullanım da birçok The Simpsons kehanetinde olduğu gibi süreci bulandıran hamlelerden birisi oldu.

The Simpsons - Twitter Yeni Logo X
Sahte / Gerçek

The Simpsons “Kehanetleri”nin Basit Bir Açıklaması Var

The Simpsons tutan tahminlerinden ötürü yıllar içerisinde sayısız komplo teorisyeninin odağı olsa da aslında dizinin formülü çok basit. Dizi yazarlarından Stephanie Gillis süreci şu sözlerle aktarmıştı:

“Bir bakıma 10 ay öncesinden yazan gelecekbilimcileriz, o yüzden bir sonraki adımda ne olacağını tahmin etmeye çalışıyoruz.”

Çizgi dizinin bir bşaka yazarı Al Jean ise bir açıklamasında, “Eğer yeteri kadar tahminde bulunursanız yüzde 10’u doğru çıkar,” şeklinde konuşmuştu.

Ardı arkası kesilmeyen The Simpsons kehanetleri hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: New York Post

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Twitter’ın doğrulama özelliği o ekran görüntüsünün sahte olduğunu beyan etti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

57 Seconds: Morgan Freeman'lı Zaman Yolculuğu Filmi Yolda

Morgan Freeman’lı Zamanda Yolculuk Filmi “57 Seconds”tan İlk Fragman

Oppenheimer - Seks Sahneleri Sansür

“Oppenheimer”daki Seks Sahnelerinin Bazı Ülkelerde Sansürlendiği Ortaya Çıktı: CGI ile Elbise Giydirilmiş