in ,

Bir Dönem Kapanıyor: Elon Musk’ın Twitter’ı X’e Dönüştürme Süreci Resmen Başladı (İşte Detaylar)

Twitter yerini X’e bırakıyor. Elon Musk, bir dönemi kapatacak köklü değişikliğe kısa bir süre önce başladı. İşte tüm detaylar.

Twitter X'e Dönüşüyor: Elon Musk Süreci Başlattı
- Reklam -
- Reklam -

Sosyal medya platformu Twitter, milyarder iş insanı Elon Musk’ın girişimleriyle bir kez daha değişime uğruyor. Musk, platformunun yeni yüzü için uzun zamandır planladığı dönüşümü gerçekleştirmeye başladı. İşte, Twitter’ın X’e dönüşüm sürecinin detayları.

Geçen günlerde yaptığı açıklamalarla tüm dikkatleri üzerine çeken Elon Musk, uzun zamandır planladığı değişimi resmen hayata geçirdi. 44 milyar dolarlık satın alma hamlesinden sonra şirketin yönetimini devralan Musk, platformun logosunu ve ismini “X” olarak değiştirmek için kolları sıvadı.

Bu değişimin altında yatan sebep, Elon Musk’ın X harfiyle özel bir ilişkisinin olmasıydı. Musk, 1999 yılında X.com olarak kurduğu bir çevrimiçi bankacılık ve finansal hizmetler platformuyla başlamıştı. X.com’un satışından sonra uzun yılların ardından bu alan adını geri satın alan Musk, X’i her zaman kendine özgü bir sembol olarak görmüştü.

- Reklam -

Bir Dönem Kapanıyor: Elon Musk’ın Twitter’ı X’e Dönüştürme Süreci Resmen Başladı (İşte Detaylar)

Twitter’ı satın almasının ardından platformu dönüştürmeyi hedefleyen Musk, “X” markasını resmi olarak duyurarak, uzun süreli planlarının ilk adımını atmış oldu. Platformun logosundaki mavi kuş yerine artık X harfi hakim olacak.

Twitter’ın Kuşuna Veda: Yerini X Sembolü Aldı

Elon Musk, bu dönüşümün sadece isim değişikliğiyle sınırlı kalmayacağını açıkladı. X’in, dünya genelinde her türlü işlemi gerçekleştirebilecek bir “her şeyin uygulaması” olacağını vurgulayan milyarder, sosyal medya işlevinin yanı sıra mobil ödeme ve bankacılık gibi özelliklerle kullanıcı deneyimini daha da geliştireceğini ifade etti.

X Twitter Resmi Sayfası

Yeni dönemin CEO’su Linda Yaccarino ise X’in potansiyelini heyecanla karşıladığını dile getirdi. Yapay zekâ ile güçlendirilen X’in, fikirlerden ürünlere, hizmetlerden fırsatlara kadar küresel bir pazar yaratarak iletişim dünyasına yepyeni bir boyut kazandıracak söyledi. Yaccarino bu dönüşümün sonunun olmadığını ve X’in sürekli olarak yenileneceğini belirtti.

Bununla birlikte şirketin adı zaten geçen nisan ayında XCorp olarak değiştirilmişti. Bu hamleyle birlikte Çinli popüler “süper uygulaması” WeChat’in bir benzeri için inşa sürecinde ilk büyük adım atılmış oldu.

- Reklam -

X Markasına Dönüşen Twitter Kendini Sürekli Güncellemeye Devam Edecek

Platformdaki değişim, kullanıcılar arasında karışık duygulara yol açsa da, Musk takipçilerine sürekli sorular sorarak onların da fikirlerini almaya devam ediyor. Her ne kadar değişimin ardından platformdaki bazı terimlerde kafa karışıklığı yaşansa da, Musk’ın geri adım atmak gibi bir düşüncesi gözükmüyor.

Twitter vs X

Elon Musk ve ekibinin bu dönüşümü tamamlamak için büyük bir heyecanla çalıştığı biliniyor. Twitter kuşunun yerini artık X almış durumda ve platform, tüm dünyaya açılan kapılarını daha da genişleterek dijital dünyada yeni bir çağın başlangıcına şahit oluyor. Dönüşüm süreci henüz yeni başladı ve X, Twitter’ın geleceğini şekillendirecek en önemli unsurlardan biri olmaya aday.

Twitter’ın şu anda yaklaşık 250 milyon kullanıcısı bulunuyor. Musk’ın kendisine hedef olarak aldığı “her şeyin uygulaması” WeChat ise 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı başarıyor. X’in yeni döneminde WeChat’te olduğu gibi araç kiralamadan bankacılık işlemlerine, yemek siparişinden taksi çağırma hizmetlerine dek akla gelebilecek hemen her hizmet aynı sosyal platformda buluşturulabilir. Ancak elbette, bu hamle platformun yayında olduğu ülkelerin rekabet kurullarından geçmek zorunda kalacak.

Bu tarz bir değişimin sosyal medya platformunu ileri götüreceğine inanıyor musunuz? Yoksa kendini tamamen bitirecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: BBC

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Zevkime göre iğrenç olmuş, alışılan ve aklıda kalıcılığı nedeniyle olağanüstü başarılı bir logoyu durup dururken niçin değiştirirsin ki ? Üstelik; sahip olduğun on milyarlarca dolar değerinde birkaç şirketin ve sayısız birçok küçük şirketin varken bir sosyal medya platformunu almak için neden 44 milyar dolar harcarsın, bu platformu satın alma sürecinde niçin bu kadar uğraşırsın - uğraştırırsın, bu platformu satın aldıktan sonra sürekli olarak yapısını ve işleyişini neden bu kadar kurcalarsın ? Var bunda da bir iş, bunu arka planda yönlendirenlerin bilmediğimiz bir amacı olduğunu sezinliyorum. Kim bilir, belki buna yaptıracakları arasında en masum olanı Starlink Projesiyle aynen “Kingsman: Gizli Servis (2014)” filminde ki gibi bir şeyler denemektir :stuck_out_tongue: :thinking: :pensive:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evliya Çelebi Seyahatleri Google Maps

Evliya Çelebi’nin Seyahatleri Google Maps’e İşaretlendi

Virginia Woolf'un "Bütün Öyküleri" Yeniden Türkçede

Virginia Woolf’un “Bütün Öyküleri” Yeni Baskısı ve Kapak Tasarımıyla Yeniden Türkçede