in ,

Virginia Woolf’un “Bütün Öyküleri” Yeni Baskısı ve Kapak Tasarımıyla Yeniden Türkçede

Virginia Woolf’un “Bütün Öyküleri” yeni baskısı ve kapak tasarımıyla Türkçedeki yerini bir kez daha alıyor. Eser, Timaş Yayınları etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Virginia Woolf'un "Bütün Öyküleri" Yeniden Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

Virginia Woolf’un Bütün Öyküleri yeni kapak tasarımı ile bir kez daha raflardaki yerini aldı. Timaş Yayınları etiketiyle çıkan eser, yazarın ölümünden önce sonra yayımlanan tüm öykü çalışmalarını içeriyor.

Yazar, romancı, eleştirmen ve feminist kimlikleriyle tanınan Virginia Woolf, 60 yıldan daha kısa süreli yaşamına birçok kitap sığdırdı ve 20. yüzyılın en önemli edebi figürlerinden biri olmayı başardı. Özellikle Kendine Ait Bir Oda, Mrs. Dalloway, Deniz Feneri ve Dalgalar romanları ile adını tüm dünyaya duyuran İngiliz yazar hakkında daha fazlasını merak ediyorsanız, kısa süre önce hakkında yayımladığımız bir listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Virginia Woolf’un “Bütün Öyküleri” dört grupta sıralanıyor: “İlk Öyküler”, “1917-1921”, “1922-1925” ve “1926-1941”. Kitapta yer alan 18 öykü, Woolf hayattayken yayınlandı. Diğerleri ise ölümünden sonra yayınlandı ya da ilk kez bu derlemede ortaya çıktı.

- Reklam -

Akademik çalışmalarıyla tanınan Susan Dick tarafından düzenlenen kitap, öykülerin yanı sıra Virginia Woolf’un karakter taslaklarını da içeriyor. Metinde belirtilen notlar, önsöz ve sonsöz, okuyuculara yazarın eserlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olacak önemli bilgiler sunuyor.

Tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Bütün Öyküleri – Virginia Woolf | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Bütün Öyküleri - Virginia Woolf

- Reklam -

1906’daki ilk öykülerinden başlayarak 1941’de ölümünden kısa bir süre öncesine kadar tamamlama fırsatı bulduğu tüm hikâyeler, aynı zamanda Woolf’un bir yazar olarak gelişimini de gözler önüne sermektedir. Virginia Woolf okumak, düzyazıyı yeni baştan tanımlamaktır; eşyanın ötesini görmek için edebiyata, sanata doğru atılan zahmetli ve sarsıcı bir adım. Bu derleme ile okur, bu adımı atarak, edebiyat tarihinde böylesine derin izler bırakmış güçlü bir yazarın kendine has üslubuna, varoluşu her yanıyla çözümlemenin peşinde olan karakterlerine ve romanlarında sıklıkla karşılaştığımız temalara teslim olmanın keyfini yaşayacaktır.

Çevirisini Deniz Arslan’ın ve editörlüğünü Ayşe Tuba Ayman’ın üstlendiği eser, 2010 yılından bu yana Timaş Yayınları etiketiyle farklı baskılara kavuştu. Ancak bu son baskısı, E S Kibele Yarman’ın Avrupa Tasarım ödüllü kapak tasarımını da içeriyor. Dünya Edebiyatı Dizisi kapsamında basılan eser, Temmuz 2023 tarihi itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Son olarak, kitabın ilk sayfalarını içeren ön okumasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Woolf’un öyküleri hakkındaki yorumlarınızı ve yazar hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca edebiyat dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Twitter X'e Dönüşüyor: Elon Musk Süreci Başlattı

Bir Dönem Kapanıyor: Elon Musk’ın Twitter’ı X’e Dönüştürme Süreci Resmen Başladı (İşte Detaylar)

Yapay Zeka Trafik

“Büyük Birader” Trafikte: Yapay Zekâ ‘Suçlu Gibi’ Araba Kullanan Kişileri Polise Bildiriyor