in ,

“Barbie” Yönetmeninden “Narnia Günlükleri” Filmi: Netflix Yapımında Çekimler 2024 Yazında Başlayacak

Greta Gerwig’in Netflix imzalı “Narnia Günlükleri” filminde çekimler Ağustos 2024’te başlayacak.

Greta Gerwig Narnia Gunlukleri Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Greta Gerwig’in merakla beklenen fantastik kurgu uyarlaması filmi Narnia Günlükleri’nde prodüksiyon tarihi netleşiyor. Barbie ile geçen yılın gişesine damga vuran ünlü yönetmen, şimdi izleyicileri C.S. Lewis’in büyülü dünyasına konuk etmeye hazırlanıyor.

Kuzey İrlandalı yazar ve akademisyen C.S. Lewis’in dünyaca ünlü fantastik kurgu serisi Narnia Günlükleri bir kez daha izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. 7 kitaptan oluşan ve orijinal adı The Chronicles of Narnia olan seri şimdiye dek 40’tan fazla dile tercüme edildi ve milyonlarca okura ulaştı.

Daha önce serinin üç kitabı beyaz perdeye taşınan eserin uyarlama hakları 2018’den beri Netflix’teydi. Dijital yayın platformu The C.S. Lewis Company ile anlaşmaya vararak popüler serinin adaptasyon haklarını satın almıştı. Neticede Margot Robbie’li Barbie filmiyle geçen yaza damga vuran Greta Gerwig, Netflix’in en güvendiği fantastik kurgu projelerinden olan Narnia Günlükleri’nin başına getirildi.

- Reklam -

Greta Gerwig - Narnia Günlükleri Film - Netflix

Çekimleri 2024 yılı içerisinde başlaması planlanan yapımda ise prodüksiyon takvimi yavaş yavaş netleşiyor.

Greta Gerwig’in “Narnia Günlükleri” Filmi Birleşik Krallık’ta Çekilece

Gişede 1.4 milyar dolar kazandıran Barbie öncesi Lady Bird (2017) ve Little Women (2019) ile kendisini kanıtlayan Greta Gerwig, C.S. Lewis’in kült serisi için kolları sıvamış durumda. Gelen son bilgilere göre ise ilk filmin prodüksiyonu Ağustos 2024 tarihinde Birleşik Krallık’ta başlayacak.

Yavaş yavaş ufukta gözükmeye başlayan uyarlama hakkında BBC Radio 4’a konuşan Gerwig şu ifadeleri söyledi:

“Biraz dehşet içindeyim çünkü Narnia’ya gerçekten büyük saygı duyuyorum. Çocukken Narnia’yı çok severdim. Bir yetişkin olarak Lewis’i bir düşünür ve yazar olarak görüyorum. Bu işi yapmaktan korkuyorum. Bu proje bana çekinmeye değer bir şey gibi geliyor. Ayrıca söylemeliyim ki İngiliz olmayan biri olarak bunu doğru bir şekilde yapmak istediğime dair özel bir şeyler hissediyorum. Çünkü sizin de bildiğiniz gibi Amerikalılar Shakespeare’i uyarladıklarında, hafif bir saygı hissi vardır ve belki de, ona daha fazla özen göstermeliyiz.”

- Reklam -

Greta Gerwig - Narnia Günlükleri Film

Gerwig daha önce verdiği demeçlerde de sık sık bu projenin kendisini oldukça korkuttuğunu dile getirmişti.

Ağustos 2024’te başlaması planlanan çekimlerin yaklaşık 7 ay sürmesi ve prodüksiyonun Mart 2025’te sonlanması bekleniyor. Uzun bir post prodüksiyon sürecine de tabi tutulacak yapımın vizyon tarihi için en iyi ihtimal ise 2025’in sonu ya da 2026 öngörülüyor.

Filmin oyuncu kadrosunda hangi isimlerin yer alacağı ise şu an için bilinmiyor.

Greta Gerwig imzalı bir Narnia Günlükleri fikri size nasıl geliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: What’s on Netflix

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Korkuyorsan bu işe neden girdin?Hristiyanlık öğeleri içeren bu roman nasıl sjw projesi olacak acaba?

  2. Avatar for bookershock bookershock dedi ki:

    Şu an bu forumda bulunuyorsam bu Narnia sayesindedir. Aslan, cadı ve dolabı ilk kez 5-6 yaşlarında izlemiştim dolabımın içine girer Narnia’da olduğumun hayalini kurardım. Ortaokulda kitaplarıyla tanıştım. Bana kitap okuma alışkanlığı kazandıran seridir kendisi. Umarım çocukluğumu mahvetmezler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

One Piece'in Roronoa Zoro'su Kendi Macerasına Kavuşuyor

“One Piece”in Kılıç Ustası Roronoa Zoro Kendi Öncül Macerasına Kavuşuyor

Barda 2 Film

Türk Gerilim Sinemasının Kült Yapımında Devam Macerası Yolda: “Barda 2” Geliyor