in ,

Greta Gerwig İmzalı Yeni “Narnia Günlükleri” Filminde Çekimler 2024’te Başlıyor

Yeni Narnia Günlükleri filmi için çekim programı belli oldu. “Barbie”nin yönetmeni Greta Gerwig’in imzasını taşıyacak yapımda prodüksiyon 2024’te başlayacak.

Yeni Narnia Günlükleri Çekimleri Tarih - Greta Gerwig
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Narnia Günlükleri ufukta gözüktü. Netflix’in filmlerden sorumlu müdürü Scott Stuber, The Chronicles of Narnia uyarlamasında prodüksiyon tarihi olarak 2024’ü işaret etti.

Uzun yıllardır merakla beklenen yeni Narnia Günlükleri filmi için Netflix’ten yeni bir açıklama geldi. Serinin baştan çekileceği, yeni yapımın eski filmlerle bir bağlantısının olmayacağı önceden duyurulmuştu. Yakın zamanda da ünlü yönetmen Greta Gerwig ile film için anlaşmaya varılmıştı. Son yapılan açıklamaya göre de Gerwig çekimlere 2024 yılında başlayacak.

2017’de vizyona giren Lady Bird ile adını geniş kitlelere duyuran Greta Gerwig, bu yıl yayınlanan Barbie filmiyle son yılların en çok konuşulan yönetmenlerinden biri oldu. Gerwig’in bir sonraki projesi ise Netflix platformunda yayınlanacak yeni Narnia Günlükleri serisi olacak.

- Reklam -

Scott Stuber, Steve Weintraub’a verdiği demeçte seriye dair gelişmeleri paylaştı. Weintraub röportajda Netflix abonelerini gelecekte hangi projeler beklediğini sorduğunda Stuber büyük bir keyifle Greta Gerwig ile olan işbirliklerinden söz etti.

“Açıkçası sanırım insanlar şu an büyük bir istekle Greta Gerwig’in Narnia’sının üzerinde çalıştığımızı ve bir an önce çekmek istediğimizi biliyor. Gelecek yıl bunu yapacağız.”

Yeni Narnia Günlükleri Çekim Tarihi - Greta Gerwig

C.S. Lewis’in ünlü fantastik roman serisi Narnia Günlükleri’nin ekrana nasıl taşınacağı hakkında henüz pek fazla bilgi yok. Ama şu an için Gerwig’in 2 film için anlaştığı biliniyor. Stuber da hayranların pek çoğu gibi Greta Gerwig’in vizyonuna güveniyor olsa da Gerwig proje hakkında bazı kaygıları olduğunu dile getirmişti.

“İşe henüz başlamadım. Düşündükçe beni ürkütüyor, ki bu bence başlamak için en iyi his. Korktuğumda daima bunun iyiye işaret olduğunu düşünürüm. Bir proje beni dehşete düşürmüyorsa, ‘Belki de bunu yapmamalıyım,’ diye düşünüyorum.”

- Reklam -

Yeni Narnia Günlükleri Filmi ‘En İdeal Yönetmen’ ile Geliyor

Daha önce Greta Gerwig’in eşi Noah Baumbach ile de çalışmış olan Stuber, ikiliyi yakından tanıdığını ve sadece bir yönetmen olarak değil bir insan olarak da çok harika kişiler olduklarından bahsetti. 2019 yılında Noah ile Marriage Story için çalışan Stuber, aynı yıl Little Women’ın yönetmenliğini yapmış olan Gerwig ile de ödül törenlerinde ve akşam yemeklerinde pek çok kez konuşma fırsatı bulduğunu kaydediyor.

“Gerwig Hıristiyan bir ailede büyümüş. Lewis’in serisi de temelinde Hıristiyan öğeler barındırıyor. Biz de bu yüzden bunun hakkında konuşmaya başladık. Telif haklarını alma fırsatı yakalayınca bu hikâyeleri insanlarla buluşturmayı çok istediğimiz için hemen bu işe atlamıştık. Bu bizim için harika bir fırsattı ve şimdi de onunla beraber bunu yapacak olmak mükemmel. O inanılmaz bir yetenek.”

Yeni Narnia Günlükleri Çekimleri - Greta Gerwig

Stauber ayrıca serinin önde gelen hikâyesi Aslan, Cadı ve Dolap olsa da Narnia Günlükleri’nin bundan çok daha fazlası olduğunu ve bunları da ele almak istediklerini belirtiyor. Yönetmen Greta Gerwig bunun için serinin yapımcısı Amy Pascal ile kafa kafaya vermiş durumda.

Sizce Netflix’in yeni Narnia Günlükleri uyarlaması nasıl olacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider, Variety

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Coyote vs. Acme Filmi İptal

Warner Bros. 72 Milyon Dolar Harcadığı “Coyote vs. Acme” Filmini Vergi İndirimi için Çöpe Attı

Elon Musk'ın Hayatı Darren Aronofsky İmzası ile Film Oluyor

“Requiem for a Dream”in Yönetmeni Elon Musk’ın Hayatını Filme Uyarlıyor