in ,

“Requiem for a Dream”in Yönetmeni Elon Musk’ın Hayatını Filme Uyarlıyor

Elon Musk’ın hayatı filme konu oluyor. A24 imzasını taşıyacak yapımın yönetmenliğini ise Darren Aronofsky üstleniyor.

Elon Musk'ın Hayatı Darren Aronofsky İmzası ile Film Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk’ın hayatı A24 filmi oluyor. Yapımın yönetmenliğini ise Requiem for a Dream ve Black Swan gibi yapımlarla tanınan Darren Aronofsky üstleniyor.

Elon Musk’ın ilginç yaşamı A24 tarafından geliştirilen bir biyografi filmiyle beyaz perdeye taşınıyor. Senaryonun temelini ise Walter Isaacson’ın tartışmalı teknoloji patronu hakkında geçen eylül ayında yayınlanan biyografi kitabı oluşturacak. Isaacson’ın Steve Jobs kitabı daha önce 2015 yılında Universal tarafından aynı adla filme uyarlanmış ve Apple CEO’sunu Michael Fassbender canlandırmıştı.

Variety’nin aktardığına göre Isaacson’ın kitabının uyarlama haklarını satın almak için hem stüdyolar hem de film yapımcıları arasında büyük bir rekabet yaşandı. Yarışın kazananı ise A24 oldu.

- Reklam -

Son olarak Brendan Fraser’ın başrolünde oynadığı geçen yılın Oscar adayı The Whale’ı yöneten Aronofsky, genellikle psikolojik öğeler içeren gerçeküstü film yapım tarzıyla tanınıyor. Aronofsky’nin geçmiş filmleri arasında Requiem for a Dream (2000), Black Swan (2010) ve Mother! (2017) gibi filmler yer alıyor. Yönetmen Black Swan’daki çalışmasıyla En İyi Yönetmen Oscar’ına aday gösterilirken, başroldeki Natalie Portman da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Elon Musk’ın Hayatı Darren Aronofsky İmzası ile Film Oluyor

Elon Musk’ın Çalkantılı Hayatı Darren Aronofsky Tarafından Beyaz Perdeye Uyarlanıyor

Elon Musk 2002 yılında uzay aracı üretim şirketi SpaceX’i kurarak öne çıktı. Aynı zamanda Tesla’ya yatırım yapan Musk, 2008’de şirketin CEO’su oldu. Son olarak geçen sene Twitter’ı 44 milyar dolara satın alarak tartışmalı bir karara imza attı ve platformu X olarak yeniden markalandırdı.

Sosyal medya platformunu devraldıktan sonra şirketin birçok çalışanını işten çıkaran Musk, kullanıcılardan doğrulama için ücret talep etme ve sitede paylaşılan bağlantılardan başlıkları kaldırma gibi birçok değişiklik yaparak tepki çekti. Bloomberg ve Forbes’un tahminlerine göre Elon Musk şu anda dünyanın en zengin kişisi konumunda ve net servetinin 200 milyar doların üzerinde bulunduğu söyleniyor.

- Reklam -

Elon Musk’ın Hayatı Darren Aronofsky İmzası ile Film Oluyor

Şu an için filmde Musk’ı kimin canlandıracağı, yapımda başka hangi oyuncuların yer alacağı veya çekimlerin ne zaman başlayacağı gibi soruların cevabı bilinmiyor.

Darren Aronofsky’den Elon Musk hakkında bir film izleme fikri sizde nasıl karşılık buluyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Narnia Günlükleri Çekimleri Tarih - Greta Gerwig

Greta Gerwig İmzalı Yeni “Narnia Günlükleri” Filminde Çekimler 2024’te Başlıyor

Ay'da Tarım Bakteriler Yardımıyla Yapılabilir

Ay’ı Kolonileştirme Projesinde Kritik Adım: Bakterilerin Yardımıyla Ay’da Tarım Yapılabileceği Ortaya Çıktı