in

Elon Musk’ın Twitter Hayali Gerçek Oldu: 44 Milyar Dolarlık Anlaşma Tamamlandı

Elon Musk Twitter’ı satın aldı. Tesla ve SpaceX’in sahibi, 44 milyar dolarlık anlaşma sonrası sosyal medya platformunun sahibi oldu.

Elon Musk twitter satın aldı
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, Twitter platformunu satın aldı. Tesla, SpaceX ve Starlink gibi şirketlerin sahibi, 44 milyar dolarlık bir anlaşma sonrası sosyal medya devinin sahibi oldu.

Dünyanın en popüler sitelerinden biri olan ve sosyal medya denildiğinde akla gelen ilk üç site arasında yer alan Twitter, kendisi kadar ünlü bir isim tarafından satın alındı. Dünyanın en etkili mecralarından biri olarak ortaya çıkan ve şimdi bir dizi zorlukla karşı karşıya olan 16 yaşındaki şirket, önemli bir eşiği aşmak üzere.

Hâlihazırda Twitter hisselerinin %9,2’lik bir kısmına sahip olan Elon Musk, hisselerin %15’ten fazlasını satın alamama şartı nedeniyle bir sonraki adımını dikkatli bir şekilde planlamak durumunda kaldı. Yönetim kuruluna girmemeyi tercih eden Musk bunun yerine şirketi 43 milyar dolarlık bir fiyatla satın almayı teklif etti. Reuters’ın bugünkü haberinde ortaya çıkan ayrıntıda da, Musk’ın 44 milyar dolar ile kurulu ikna ettiği ve sonunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

- Reklam -

Satın alma haberiyle Twitter’ın hisse değerinde de bir artış yaşandı ve %6 oranında değer kazandı.

Elon Musk ve Twitter Yönetim Kurulu Arasında Tartışma Yaşanmıştı

Elon Musk Twitter

Twitter yönetim kurulu en başta şirketi satmaya pek yanaşmamış hatta Zehirli Hap stratejisi ile Elon Musk ile bir münakaşa da yaşamışlardı. Zehirli hap yöntemi, mevcut hissedarların indirimli olarak daha fazla hisse satın almasına izin verilerek, yani bir “hap” yaratılarak istenmeyen satın almalardan kaçınmak için kullanılıyor. Böylece şirket hisselerinin çoğunluğuna sahip olmak isteyen kişi veya kuruluşlar engelleniyor. Ancak belli ki bu yöntem de Musk’ı durdurmaya yetmedi ve istediğini almayı başardı.

- Reklam -

Musk yaptığı açıklamada, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır,” dedi.

Elon Musk’ın şirketi satın alma işlemi resmi olarak açıklanmasa da, bu tarz büyük anlaşmaların uzun sürece yayıldığı biliniyor. Tüm bunlar tamamlandığında, Musk’ın Twitter’da uzun süredir olmasını istediği “düzenleme” seçeneğinin de sosyal medya platformunda aktif hâle gelebileceği konuşuluyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güneş'i Karartma Projesi Sıtma Vakaları

Jeff Bezos’un da Adının Anıldığı “Güneş’i Karartma” Projesinde Beklenmedik Yan Etki: Sıtma Vakaları Artabilir

The Essex Serpent dizisi Tom Hiddleston

Tom Hiddleston ve Claire Danes, Apple’ın Yeni Korku Dizisi “The Essex Serpent”ta Bir Araya Geliyor