in

Indiana Jones 5 ile Seri “Özüne” Dönecek

Indiana Jones 5 filminin başına geçen James Mangold yapıma dair açıklamalarda bulundu. Logan ve Ford v Ferrari’nin yönetmeni, hayranları heyecanlandırmayı başardı.

Indiana Jones 5
- Reklam -
- Reklam -

Wolverine karakterine veda ettiğimiz Logan filmiyle çok büyük beğeni toplayan James Mangold’un yeni projesi Indiana Jones 5 oldu.

Yeni Indiana Jones filminin yönetmen ve senarist tercihi uzun zamandır bir problem haline gelmişti. Önce yapım eski senaristine dönmüş, ardından da Steven Spielberg görevinden ayrılmıştı. Indiana Jones 5 filminin başrolünde yeniden Harrison Ford’u göreceğimiz ve bunun bir devam filmi olacağı da kesinleştikten sonra işler hız kazandı.

Yönetmenlik koltuğunu Steven Spielberg’ten teslim alan James Mangold (Logan, Wolverine, Ford v Ferrari) serinin bu yeni bölümünde neler beklememiz gerektiği konusunda göz kırpan açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

steven spielberg indiana jones 5

Indiana Jones 5 filminin konusuyla ilgili henüz bilgimiz olmasa da Harrison Ford’un Jones rolünü son kez üstlendiği yapımın Logan’a benzer noktalarının bulunması muhtemel.

Comic Book’a konuşan James Mangold seriyle ilgili şunları söyledi:

“Seyircinin İstediği Indiana Jones 5 Filmini Sanki İlk Sefermiş Gibi İzleyebilmek”

“Bütün çalışmalarımda operasyon masam olarak kullanacağım bir duygu merkezi bulmaya çalışıyorum. Seri filmlerin “sıradan” hale geldiği, aynı şeyin tekrar servis edildiği, ilk filmin aynı şekilde tekrar tekrar üretildiği bu dönemde tüketilen o ilk ürüne olan özlem ön plana çıkıyor. Seyircinin tek istediği izlediği ilk filmi yeniden ilk sefermiş gibi izleyebilmek. Benim için en önemli olay yeni bir şeyi zorla da olsa kabul ettirebilmek. Bunu yaparken de herkesin seriyi sevmesini sağlayan öz noktaları kaybetmemek. Logan’ı bu konuda bir örnek olarak verirsek, üzerimde çok baskı olan bir seriye adım atmıştım.”

Indiana Jones 5

James Mangold ayrıca eski filmlerinden de bahsederek yeni projesiyle ilgili kimi bağlantılar kurdu.

- Reklam -

“Bu Filmler Kültürümüzün Peri Masalları”

“İlk olarak pek çok canon unsurdan kurtularak işe başladım. Logan’ın, Wolverine’in ve Charles Xavier’in genel olarak X-Men’in öz noktaları aslında hiçbir filmde unutulmamıştı. Sahip oldukları onuru, görev bilincini ve bu karakterleri şahsına münhasır yapan her şeyi dışlanmışlıklarından alıyorlardı. Tuhaflardı, bu dünyada yerleri yoktu ama yine de iyi bir şeyler yapmaya çalışıyorlardı. Bu konular Logan filminin de öz noktası oldu. Tıpkı bunun gibi başına geçtiğim bütün serilerde öz noktaların ne olduğunu belirleyip yeni filmi bunlar üzerine inşa etmeye çalışıyorum. Özlerine sahip oldukları sürece bu seriler uzun süren bir hikâyeden daha fazlası olmaya devam edecekler. Bu seriler bizim kültürümüzün peri masalları.”

James Mangold 2017’de Logan’la 18 yıllık bir peri masalını sonlandırdı. Ardından da geçen sene Ford v Ferrari’yle aldığı Oscar adaylığıyla Hollywood’un geleceğinde büyük bir yeri olduğunu herkese duyurdu.

Yeni Indiana Jones Filmi

Indiana Jones 5 filminin 29 Temmuz 2022 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor. Yapımın çekimlerinin ilk plana göre bu yıl içerisinde başlanması bekleniyordu. Ancak Koronavirüs pandemisi ve yönetmen-senarist belirsizlikleri gibi sıkıntılar programı oldukça bozdu.

James Mangold’un elinden çıkacak yeni Indiana Jones filminden sizin beklentileriniz neler? Yönetmenin doğru tercih olduğunu düşünüyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da konuşalım.


* Tenet Filminde Gerçek Bir Boeing 747 Uçağı Patlatılmış

Kaynak: Comic Book

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Sopranos Benzeri Kitap Önerisi

The Sopranos Severlerin Okuması Gereken 6 Kitap

Sherlock Holmes: Chapter One

Sherlock Holmes: Chapter One Oyunu Ünlü Dedektifin Gençliğine Odaklanacak