in

Tenet Filminde Gerçek Bir Boeing 747 Uçağı Patlatılmış

Tenet henüz vizyona girmeden konuşulmaya devam ediyor. Christopher Nolan filmde gerçek bir Boeing 747 uçağını patlatmayı neden tercih ettiklerini açıkladı.

Tenet gişe rakamları
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan’ın merakla beklenen Tenet filminin vizyon tarihi giderek yaklaşıyor. Nolan, adeta Koronavirüs pandemisine meydan okuyarak yapımın çıkış tarihini ertelememek konusunda diretiyor. Bununla birlikte filmin tanıtım faaliyetleri de sürüyor. Ünlü yönetmen son olarak filmde, bir binaya çarparak infilak eden Boeing 747 uçağının gerçek olduğunu ve bu kararın arkasındaki nedenleri anlattı.

Geçen günlerde yayınlanan yeni Tenet fragmanı ile birlikte sinemada Christopher Nolan rüzgârları esmeye başladı. Covid-19 sonrası normalleşme süreciyle birlikte sinema salonları yavaş yavaş yeniden açılmaya hazırlanıyor. Eğer bir aksilik olmazsa bizi beyaz perdede bekleyen ilk işlerden birisi de 2020’nin en çok merak edilen filmlerinden birisi olan Tenet.

Hem Warner Bros. hem de Christopher Nolan filmin ertelenme ihtimali sanki hiç yokmuş gibi tanıtım hamlelerini birbiri ardına atıyor. Nolan da Total Film adlı sinema dergisinde yeni projesine dair bilgiler içeren bir söyleşi verdi.

- Reklam -

Tenet Filmindeki Boeing 747 Patlama Sahnesinin Detayları Ortaya Çıktı

Başrollerinde Robert Pattinson ve John David Washington’ın yer aldığı filmin yayınlanan son fragmanı, görkemli bir uçak kazası sahnesi de içeriyor. Fragmanın finalinde Robert Pattinson, dramatik bir uçak kazası planladığından bahsediyor. Bununla birlikte havayolu taşımacılığında kullanılan jet uçaklarından birisi olan Boeing 747’nin bir binaya çarpıp patladığını görüyoruz.

Tenet - Christopher Nolan

Nolan, filmografisindeki devasa bütçeli aksiyon sahneleriyle tanınan bir isim. Fakat Tenet’taki bu uçak sahnesi, kendisini diğer yapımlardan ayrı bir noktaya koyuyor. Çünkü filmde gerçek bir Boeing 747 uçağı satın alınıp patlatılmış! Oysa bu tip yapımlarda taklitler, maketler yahut efektlerin konuşması beklenirdi.

İşin maliyetini hesapladıklarını belirten Nolan, gerçek bir uçak satın alıp patlatmanın en kârlı opsiyon olduğundan bahsediyor. Normal şartlar altında minyatür bir sette CGI efektleri ile çekmeyi planladığını söyleyen yönetmen, daha sonra emekliye ayrılmış eski bir uçağa denk geldiğini ve bunun maliyetinin daha uygun olduğunu açıklıyor.

Anlayacağınız gerçek bir uçak satın alıp patlatmak, minyatür sette kurulmuş ve CGI efektleriyle desteklenen bir çekimden daha uygun bir miktara gelmiş. Kararı özel efekt süpervizörü Scott Fisher ve yapım tasarımcısı Nathan Crowley ile birlikte veren Nolan, sonuçtan oldukça memnun kaldığını da belirtiyor.

- Reklam -

Tenet Uçak Patlama Sahnesi

Tenet filminin toplam bütçesi için 250 milyon dolar civarında. Bir kuantum soğuk savaşı filmi olarak tanıtılan yapım, zaman yolculuğu içermeyecek.

Christopher Nolan’ın yeni filmi oyuncu kadrosuyla da izleyiciyi heyecanlandırıyor. Pattinson ve Washington dışında kadroda bulunan bazı isimler şu şekilde: Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine Clémence Poésy ve Dimple Kapadia.

Tenet eğer bir erteleme almazsa 17 Temmuz 2020 tarihinde sinemalarda olacak. Türkiye’de sinema salonları kapılarını 1 Temmuz 2020 itibarıyla açıyor.

YouTube video

Peki siz Christopher Nolan’ın bu tercihini nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Girl with the Dragon Tattoo Dizi Oluyor!

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Girl with the Dragon Tattoo Amazon Dizi

The Girl with the Dragon Tattoo Dizi Oluyor

Makineli Kafanın Hikâyesi - İskender Fahrettin Sertelli

Makineli Kafanın Hikâyesi: Unutulmuş Osmanlı Polisiyeleri Latin Harflerine Aktarıldı