in

Tenet Vizyon Tarihi Alternatif Plan Sayesinde Ertelenmeyebilir

Tenet Koronavirüs ertelemesine maruz kalmayabilir. Christopher Nolan’ın yeni filmi için sosyal mesafelendirme odaklı özel bir vizyon planı düşünülüyor.

Tenet Vizyon Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs salgını nedeniyle kapanan sinema salonları, Christopher Nolan’ın merakla beklenen yeni filmi Tenet için vizyon tarihi konusunda endişelere yol açtı. Ancak yapılan özel plan, sosyal mesafenin korunması durumunda yapımı planlanan zamanında vizyona sokabilir.

The National Association of Theatre Owners (NATO), Tenet filminin Temmuz 2020 tarihinde ABD çapında vizyona girebilmesine izin verilmesi durumunda, sinemaya gidenlerin güvenliğini korumak için yönergeler hazırlıyor.

Sinema salonlarının kısa vadeli geleceği Christopher Nolan’ın elinde olabilir. Geçen haftalarda IndieWire, Warner Bros.’un Tenet yapımının 17 Temmuz 2020 tarihli ilk gösterimine dokunmadığını ve sinema salonlarının tekrar açılması durumunda filmi vizyona sokacağını bildirmişti.

- Reklam -

Tenet 2020 Christopher Nolan

NATO CEO’su John Fithian, Variety’ye verdiği röportajda Tenet ve Mulan’ın gösterimleriyle ilgili özel planlamalar yaptıklarını dile getirdi. Fithian, bu filmleri gösterime sokabilmek için temmuz ayının ortalarına kadar, eğer hükûmet ve Centers for Disease yönergelerine de uyuyorsa, Cinemark ve AMC gibi büyük zincirlerin açılabileceğini,” söyledi.

“Kendi üyelerimizin yanı sıra sağlık, güvenlik ve tedarik zinciri uzmanlarını da barındıran bir ekip kurduk. Sıkı sosyal mesafe kurallarına uyabilmek için koltukları nasıl ayarlayacağımızı değerlendiriyoruz. Şirketleri rezervasyon usulü çalışmaya ve personellerini lobilerde oluşabilecek tıkanıklığı önlemek için eğitmeye teşvik edeceğiz. Üye işletmelerin seans öncesi insanları parça parça alarak herkesin aynı anda girişte bulunmasını önleyeceğiz. Teması azaltmaya yarayacak tavizler oluşturmanın yenilikçi yollarını düşünüyoruz. Ayrıca, çalışanların hasta hissetmesi durumunda evde kalmalarını sağlayacağız.”

Sinema Salonlarını Özleyenlere “Tenet” Takviyesi

Salonların Temmuz 2020’de açılması durumunda, Christopher Nolan’ın Tenet’i ve Niki Caro’nun Mulan’ı seyirciyi çekebilecek en büyük işler olacak ve birçok sinemada birden fazla ekranda oynayabilecek. Bu filmlerin tek bir konumda birden fazla ekranda oynatılması seyircilerin sosyal mesafelerini koruyabilecek. Önümüzdeki süreçte bir çok filmin vizyon tarihinin ileriye atılması Tenet ve Mulan’a rekabet dahi gerektirmeyecek uzun ve doygun bir gösterim süresi yaratacak gibi duruyor.

- Reklam -

Tenet Filmi
“Üye işletmelerimiz bu filmleri en iyi şekilde sunmaya motive oluyorlar. Disney ve Warner’ın bu hamleyi yaparak sinemaya olan inançlarını gösterdiklerini hissediyoruz, o yüzden elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Geleneksel pencereleme yönteminin bu filmler için uygun olacağını düşünüyorum. Filmler geçen yıl gösterimde durabilecekleri süreden çok daha fazlasını elde edecekler. Geçtiğimiz yıldaki açılış rakamlarını görmek mümkün olmayacak fakat filmler ağızdan ağza dolaşacak. İnsanlar Tenet’i sevecek ve sosyal medyada paylaşımlar yapacaklar.”

Fithian bunlara ek olarak, insanların salonların izleyicilerini korumak için aldıkları sorumluluklardan etkilendiklerini anlatacaklarını da söyledi. Ayrıca insanların evde kalmaktan fazlasıyla sıkılacağını ve bu filmleri sevinçle karşılayacağını düşündüğünü de belirtti.

Kadrosunda Elizabeth Debicki, Robert Pattinson ve Aaron Taylor-Johnson gibi oyuncuları barındıran Tenet filminin yayınlanan ilk fragmanı için buraya tıklayabilirsiniz.

Sinemaların Türkiye’de ne zaman açılacağı, açılsa bile mevzu bahis film için yapılan özel düzenlemenin ülkemizde de uygulanıp uygulanmayacağına dair bir bilgi elimizde yok.

Siz sinema salonlarının bu hamlesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Size göre normalleşme süreci ne zaman başlayacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Christopher Nolan’ın Sinemaya Bakışını Değiştiren 30 Film

Kaynak: Indie Wire

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney Hercules Herkül

Hercules Disney İmzasıyla Beyaz Perdeye Geliyor

J.K. Rowling Hogwarts Savaşı Bağış

J.K. Rowling Hogwarts Savaşı Yıl Dönümünde Evsizler İçin 1 Milyon Sterlin Bağışladı