in

Tenet Filmi Zaman Yolculuğu ile İlgili Olmayacak

Tenet filmi zaman yolculuğu hakkında olmayacak. Filmin başrollerinden Robert Pattinson yapımın konusuna dair açıklamalarda bulundu.

Tenet Robert Pattinson
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan dahil olduğu her proje ile adından sıkça bahsettirmeyi başaran kıymetli bir yönetmen. Öyle ki onun filmleri gündeme geldiğinde; yapımlar daha vizyona girmeden önce birçok teoriyi de beraberinde getiriyor. 2020 yazında vizyona girmesi beklenen Tenet de onlardan birisi oldu. Filmden yayınlanan resmi fragman ve fotoğraflar sonrası izleyiciler yapımın zaman yolculuğu içereceğine dair fikirler ortaya attı. Tenet’ın başrollerinden Robert Pattinson da konuya dair açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok filmin vizyon tarihi değişti. Bununla birlikte Tenet hâlâ açıklandığı 17 Temmuz 2020 tarihini koruyor. Nolan bu konuda sinemalarla özel bir çalışma yapmak istiyor. Elbette salgının ABD’deki seyri tüm planları değiştirebilir.

Tenet Vizyon Tarihi

- Reklam -

John David Washington ile birlikte yapımın başrolünde yer alan Robert Pattinson da yaklaşan filme dair bazı sorulara yanıt verdi. Filmin konusuna dair henüz net bir fikir ortada olmasa da, ilk çıkan tanıtımlar yapımın bir casusluk filmi olacağı yönündeydi. Daha sonra ise işin içine zamanda çeşitli kırılmaların yaşanacağı öne sürülmüştü. Pattinson’a göre bu son iddialar tam olarak deli saçması.

Tenet Filminde Bir Zaman Yolcusu Yok

Filmin ortaya çıkış sürecine odaklanan The Secrets of Tenet: Inside Christopher Nolan’s Quantum Cold War kitabının ön siparişe çıkmasıyla Tenet’ın türü için kuantum soğuk savaş filmi tanımlaması yapılmaya başlandı.

ABD’de yayın yapan erkeklere yönelik GQ dergisine konuşan Robert Pattinson filmde hangi rolü oynadığı ya da filmin konusu gibi detaylara yanıt vermedi. Yapımın detaylarını paylaşmasına dair bir izni olmadığını yineleyen Pattinson, olsa bile ne söyleyeceğini bilmediğini ifade etti. Bununla birlikte başarılı aktör Tenet’ta karakteriyle ilgili zaman yolcusu iddialarını da yalanladı.
“O bir zaman gezgini değil. Aslında zamanda yolculuk hiç yok. Bu, benim hakkında söylememe izin verilen tek şey.”
Filmin henüz tek bir karesini bile görmediğini belirten Pattinson, Tenet filmini tam olarak anlamadığını söylemekten de kaçınmadı. Pattinson ayrıca yapımın 500 kişilik dev bir ekibi olduğunu ve bunun 250’sinin pek çok ülkeye çekim yapmak için uçtuğunu söyledi. Tenet filmi Danimarka, Estonya, Hindistan, Norveç ve Birleşik Krallık gibi pek çok ülkede önemli sahneler içeriyor.

Tenet 2020 Christopher Nolan

- Reklam -

Film kadrosunda John David Washington ve Robert Pattinson dışında yer alan bazı isimler şu şekilde: Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine Clémence Poésy ve Dimple Kapadia.

Tenet filminin 17 Temmuz 2020 olan vizyon tarihi değişecek mi, bunu hep birlikte göreceğiz. Türkiye’de sinemaların 1 Temmuz tarihinde açılması bekleniyor.

Peki siz bu açıklamaları nasıl karşılıyorsunuz? Filmin konusuna dair teorileriniz var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Andy Serkis: “The Batman Filmi Daha Karanlık Olacak”

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    İzliyorum şu an ikinci yarısındayım filmin, hiçbir şey anlamadım sağolsun Nolan.

  2. Avatar for Ozcan_Bal Ozcan_Bal dedi ki:

    James bondun bilim kurgu sosuna batırılmış haliydi. Görsel anlamda Dunkrik’i aratmadı fakat gereksiz uzundu, filmde ki kötü abimizde olmamış onun dışında Pattinson da iyidi , başrol yakışmış tek üzüldüğüm şey bu filmin koronaya gelmesi .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dune House Atreides çizgi roman

Dune Öncesini Anlatan House Atreides Çizgi Roman Oluyor

Astonishing X-Men marvel klasikleri 3

Astonishing X-Men: Joss Whedon ve John Cassaday’den Bir Marvel Klasiği