in

Andy Serkis: “The Batman Filmi Daha Karanlık Olacak”

The Batman filminde Alfred rolünü canlandıracak Andy Serkis yapıma dair bazı detaylar verdi. Serkis, filmin karanlık atmosferi ve duygusal yanı hakkında konuştu.

The Batman dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Batman karakteri sinema dünyasında pek çok kez farklı oyuncularla hayat buldu. The Batman, sıradaki filminde Robert Pattinson tarafından canlandırılacaktı. Ne yazık ki Koronavirüs sebebiyle gecikmeye uğrayan filmin büyük bir kısmı henüz çekilemedi. Yapımda Alfred Pennyworth karakterine hayat verecek olan Andy Serkis, film hakkındaki bazı detaylara dair açıklamalarda bulundu. Alfred ve Batman arasındaki ilişkinin bu sefer çok daha duygusal olacağının altını çizdi.

LADbible sitesiyle konuşan Serkis, öncelikle yapımın tonuyla ilgili fikirlerini paylaştı. Ne de olsa bir Kara Şövalye filmi yapılacağından dolayı hayranlar yapımın karanlık bir havaya bürünmesini beklemekteydiler. Serkis bu kısmı onaylayarak The Batman’in oldukça karanlık bir tona (noir filmlere benzer) sahip olacağını belirtti. Kamera arkası kadrosundan Colin Farrell’ın yorumlarını onaylayan Serkis, filmin izleyicileri aynı zamanda çok derin düşüncelere iteceğini de söyledi.

The Batman Filminde Alfred ve Bruce Wayne Arasında Baba Oğul İlişkisi Olacak

Filmin yönetmeni Matt Reeves tarafından paylaşılan fotoğraflar zaten filmin karanlık bir yapıda olacağının altını çizmekteydi. Batmobile’in diğer filmlerdeki araçlara kıyasla daha ilkel bir yapıda gözükmesi, hikâyenin oldukça kökenden anlatıma başlayacağına işaret ediyor denebilir. Ailesini yeni kaybeden Bruce’u anlatacak bir hikâyede onun yanında olabilecek en yakın isim ise tabii ki Alfred. Burada Serkis’in canlandıracağı Alfred’in bir hizmetkardan çok bir baba rolünde olacağını düşünülüyor.

- Reklam -

the batman andy serkis

Serkis bu konuda filmdeki Batman ve Alfred ilişkisini duygusal bir ilişki olarak adlandırıyor. Hatta kısmen filmin merkezinde bir duygusallığın hakim olacağı söyleniyor. Serkis, Matt Reeves’in yazdığı senaryonun enfes olduğunu dile getirirken; çekimlerin devam ettiği sırada kendi sahnelerinin neredeyse yarısını tamamlandığını söylüyor. Ancak İngiltere’de Batman rolünü canlandıracak Robert Pattinson ile devam eden çekimler, mart ayından bu yana durdurulduğundan dolayı yapım programın epey gerisinde kaldı.

Normalde 25 Haziran 2021 tarihinde vizyona girecek olan filmin vizyon tarihi, pandemi nedeniyle ertelenerek 1 Ekim 2021’e çekilmişti. Salgının devam etmesi halinde yayın tarihinin bir kez daha öne alınması muhtemel gözüküyor.

- Reklam -

Andy Serkis geçen günlerde Koronavirüs salgını ile mücadele eden sağlık çalışanlarına destek kampanyası için The Hobbit kitabını tam 12 saat boyunca canlı yayında okumuştu.

Sizler The Batman hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni filmin ana konusu ne olabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Batman Rolünü Elinden Kaçırmış 9 Aktör

Kaynak: Collider

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu filmden beklentim her geçen gün daha da çok artıyor. Özellikle, Andy Serkis’in kadroya katılması beklentimi daha da çok artırdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türkiye Koronavirüs Sinema Açılma Tarihi

Türkiye’de Sinemaların Açılma Tarihi Belli Oldu

Carl Sagan Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı

Carl Sagan’ın Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı Kitabı Yeniden Türkçede