in ,

Tim Burton’ın Hiç Gerçekleşmeyen Siyah Beyaz “Catwoman” Filmi Hakkında Detaylar Ortaya Çıktı

Tim Burton imzalı bir Catwoman filmi izleyicilerle buluşabilirdi. Senarist Daniel Waters, Michelle Pfeiffer’lı spin-off fikri üzerine konuştu.

Tim Burton Catwoman Spin off Filmi Michelle Pfeiffer
- Reklam -
- Reklam -

Tim Burton’ın Batman Returns sonrası bir Catwoman spin-off’u planladığı ortaya çıktı. Senarist Daniel Waters kısa bir süre önce bu hiç gerçekleşmeyen yapımın perde arkasına dair bazı bilgileri paylaştı.

Tim Burton ile DC Comics’in ilk buluşması 1989’a dayanıyor. 1992’de Batman Returns’ü çeken Burton, 1995 yapımı Batman Forever’da ise yönetmenlik koltuğunu Joel Schumacher’a devretmiş ve filmde yapımcı olarak görev almıştı.

1992’deki Batman Returns’ün senaryosunu kaleme alan Daniel Waters, geçen günlerde verdiği bir demeçte Tim Burton’ın Catwoman spin-off’u fikri hakkında konuştu.

- Reklam -

Burton, Batman Returns ile dikkat çekici bir başarı elde ettikten sonra pek çok hayran gözünü Michelle Pfeiffer’ın başrolde olduğu bir Catwoman yapımına dikmişti. Warner Bros. da ilk etapta bu isteğe sessiz kalmamış ve projeyi geliştirmeye başlamıştı. Ancak bahsi geçen Kedi Kadın filmi hiçbir zaman gün ışığına çıkamadı.

Hiç Gerçekleşmeyen Tim Burton İmzalı “Catwoman” Filmi

Daniel Waters, Kedi Kadın’ın geliştirme dönemini tuhaf bir süreç olarak tanımlıyor. Burton ve Waters, beyaz perdeye taşınacak Selina Kyle için farklı fikirlere sahipti. Waters’ın aktardığına göre Burton, 18 milyon dolar gibi düşük bir bütçeye sahip ve siyah beyaz tasarlanmılş bir film yapmak istiyordu. Bu alternatif yapımda Selina küçük bir kasabada sıradan birisi gibi yetişecekti.

Tim Burton - Catwoman Spin-off Film - Michelle Pfeiffer

Waters’ın gönlü ise süper kahraman türüne hicivli bir yaklaşım taşıyan metaforik bir Batman filminden yanaydı.

Waters kendi fikrini şu sözlerle aktardı:

“Batman’in bir metafor olarak yer aldığı bir Batman filmi yapmak istedim. Bu yüzden onu Gotham yerine üç pislik süper kahraman tarafından yönetilen Los Angeles’a taşıdım. Bu film, The Boys’tan önceki The Boys’tu. Ama [Burton] senaryomu okurken çok yoruldu.”

Batman Returns Tartışma Yaratmıştı

Burton’ın Batman filmleri, Kara Şövalye’yi konu alan en iyi yapımlar listelerinde sıklıkla kendilerine yer bulsalar da o dönem hayranlar arasında bazı tartışmalara sebep olmuşlardı.

- Reklam -

Birçok hayran Burton ve Walters’ın kanonu fazla gevşek şekilde ele almalarından ve Catwoman ile Penguin’in geçmişlerinin değiştirilmesinden memnun değildi. Ancak yıllar içerisinde bu görüş değişti.

Tim Burton - Catwoman Spin-off - Michelle Pfeiffer

Waters değişime dair şunları söyledi:

Batman Returns’le Batman hayranlarının tepkisini çektik. Çünkü, ‘Bu daha ikinci Batman filmi, ne yapıyorsunuz? Şimdiden yoldan çıktınız bile. (…) Oysa şimdi 50 tane Batman filmi var, ‘Hey, bu oldukça ilginçti,’ diyorlar.”

Batman Returns’ün oyuncu kadrosunda Batman rolünde Michael Keaton, Penguin rolünde Danny DeVito, Selina Kyle/Catwoman rolünde Michelle Pfeiffer, Max Shreck rolünde Christopher Walken, Alfred Pennyworth rolünde Michael Gough, James Gordon rolünde Pat Hingle ve Belediye Başkanı rolünde Michael Murphy yer alıyor.

Siz Tim Burton ve Michelle Pfeiffer ortaklığında böyle bir Catwoman spin-off’u izlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jujutsu Kaisen 3. Sezon Onaylandı: İşte İlk Fragman

“Jujutsu Kaisen” 3. Sezon Onayını Aldı: İşte “Culling Games Arc”tan İlk Fragman

Mardin Anadolu Parsı Çene Kemiği Kalıntısı

Mardin’de 1.500 Yıl Önce Yaşamış Bir Anadolu Parsına Ait Kemikler Ortaya Çıkartıldı