in ,

Bruce Wayne’in Gençlik Yıllarına Odaklanan “Gotham Lisesi” Türkçede

Melissa de la Cruz imzalı “Gotham Lisesi” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Bruce Wayne’in lise yıllarına odaklanan çizgi roman Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor.

Gotham Lisesi - Melissa de la Cruz Çizgi Romanı Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

Gotham Lisesi çizgi romanı Türkçedeki yerini almaya başlıyor. Melissa de la Cruz’un kaleme aldığı eser, Bruce Wayne’in henüz lise yıllarına odaklanıyor ve Batman olmadan önceki maceralarını konu ediniyor.

Filipin asıllı Amerikalı yazar Melissa de la Cruz, genellikle genç yetişkin edebiyatı türünde eserleriyle tanınıyor. Bugüne kadar Alex and Eliza, The Descendants, The Witches of East End ve Asil Kan gibi eserler kaleme aldı ve bu kitaplarıyla New York Times, Publisher’s Weekly ve IndieBound gibi listelerin çok satan yazarları arasında girdi. Ayrıca 30’dan fazla kitabı USA Today, Wall Street Journal ve Los Angeles Times’ın en çok satanlar listelerinde yer aldı ve 20’den fazla ülkede yayımlandı.

Orijinal adı Gotham High olan ve kendi dilinde ilk defa Nisan 2020’de raflardaki yerini alan çizgi roman, 17 yaşındaki Bruce Wayne’in lise günlerini konu alıyor.

- Reklam -

Gotham Lisesi – Melissa de la Cruz | Arka Kapak Tanıtımı

Gotham Lisesi - Melissa de la Cruz

Alex and Eliza ve Asil Kan gibi kitaplarıyla New York Times’ın çok satan listelerinde yer alan Melissa de la Cruz yeni nesil okurlar için Gotham şehrini yeniden kurguluyor.

17 yaşındaki Bruce Wayne, yatılı okuldan atıldıktan sonra Gotham’a geri döner ama hiçbir şey bıraktığı gibi değildir. Bir zamanlar ailesinin evi olan yer, şimdi boş bir kabuktan ibarettir; artık hem yalnızdır hem de anne-babasının cinayetinin kötü anısına saplanıp kalmıştır. Üstelik komşunun masum kızı olarak tanıdığı Selina Kyle, okul soytarısı Jack Napier’la birlikte Gotham Lisesi’ni tehlikeli bir şekilde yönetmektedir.

Öğrencilerden biri kaçırılıp da tüm okulu sarstığına Bruce karanlık ve sorunlu kahraman olarak cevap aramaya başlar; yoksa asıl hedef o mudur? Hiçbir şey göründüğü gibi değildir, özellikle de partilerin ve romantizmin zirve yaptığı ve herksin şüpheli olduğu Gotham Lisesi’nde.

Thomas Pitilli’nin etkileyici çizimiyle en iyi dostların en büyük düşmanlara dönüştüğü, şaşırtıcı olduğu kadar baş döndüren bu grafik romanda bütün cevaplar Gotham Lisesi koridorlarında…

- Reklam -

“Gotham Lisesi” Hakkında Ne Dediler?

Gotham Lisesi Çizgi Roman

“Karanlık ve cazibeli… Hızlı, tempolu ve eğlenceli.” – Kirkus Reviews

“Süper kahraman hayranları Batman evreninde genç süper kahramanlar ve süper kötülerle, gelecekteki kişilikleri ortaya çıkmadan önce tanışan bu yeni yaklaşımı takdir edecek. De la Cruz, karakterlerin geçmişlerine hoşgörüyle yaklaşarak farklı bir karakter kadrosu oluşturmuş…” Booklist

“Entrika ve ihanet dolu bu dram yüklü çizgi roman, Batman, Kedi Kadın ve Joker’in motivasyonlarına ve kökenlerine yeni bir bakış açısı sunuyor.” – School Library Journal

Çizimlerini Thomas Pitilli’nin yaptığı çizgi romanın çevirisini Nimet Kirşan, editörlüğünü ise Bengü Impram üstleniyor. Gotham Lisesi, Aralık 2023 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı.

Bruce Wayne’in gençliğine odaklanan çizgi romanın konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan çizgi roman haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Batman ve Superman bıktırdı artık.
    Tekrar tekrar aynı hikaye.
    Marvel dandikte olsa deniyor.
    Kadın lazım olursa kadın Superman yada batman
    Çinli zenci yada lgbt lazım olursa
    Batman Superman i değiştir.
    Ayrıca bir hikaye yada derinlik yazma.
    Garanti işe bak .
    Kadın karakter illa derlerse wonder woman.
    Genc titanlara kadın karakter olarak direk wonder woman i eklediler. Ayrı bir karakter oluşturalım derinlik katalım yok. Hemde geçmişten gelen varyantı yada başka bir hikaye bile uydurmadilar zamaninda sadece durup dururken.
    Kısacası DC nin bu tembelliği insanları bıktırdı

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Denis Villeneuve Dune 3 Açıklaması

Denis Villeneuve’ün “Dune 3” için Geri Dönmesi Zaman Alabilir

Stranger Things Final Sezonu Çekimleri Başlıyor

“Stranger Things”in 5. ve Final Sezonu Çekimlerinin Başlangıç Tarihi Belli Oldu