in ,

“Stranger Things”in 5. ve Final Sezonu Çekimlerinin Başlangıç Tarihi Belli Oldu

Stranger Things final sezonu çekimleri başlıyor. Netflix’in popüler dizisi, 5. sezon bölümleri ile maceralarına son vermeye hazırlanıyor.

Stranger Things Final Sezonu Çekimleri Başlıyor
- Reklam -
- Reklam -

Stranger Things final sezonu çekimleri için başlangıç tarihi ortaya çıktı. Duffer Kardeşler’in Netflix’te yayınlanan uzun soluklu popüler dizisi son bölümleri ile izleyicilerin karşısına çıkacak.

2023’teki çifte Hollywood grevleri sırasında ertelenen Stranger Things 5. sezonunun çekimlerine 2024’ün başlarında başlanacağı doğrulandı. Kurgusal Hawkins kasabasında geçen ürkütücü gizemleriyle tanınan popüler dizinin hayranları bu duyuruyu merakla bekliyordu.

Dizinin finali olması planlanan 5. sezon için ilk olarak Ağustos 2020’de yeşil ışık yakılmıştı. Ancak yapımın başlaması, önce yazarları ve daha sonra çalışmaları için adil tazminat talep eden oyuncuları içeren grevler nedeniyle durdu.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre Stranger Things 5. Sezon çekimlerinin Ocak 2024’te başlaması planlanıyor. 5 Ocak üzerinde de durulmasına rağmen kaynaklar 8 Ocak Pazartesi günü için potansiyel bir başlangıç tarihi öneriyor. Son güncellemelere göre oyuncu kadrosu Atlanta’da toplanarak masa başı okuma ve provalara başladı ve heyecan verici bir gelişme aşamasının sinyallerini verdi.

Stranger Things 5. Sezon Çekimleri Başlıyor

Stranger Things Final Sezonu Sonrası Evren Yeni Yapımlarla Genişleyecek

İleriye doğru atılan bu olumlu adıma rağmen sadık hayranlar final sezonu ekranlara gelmeden önce uzun bir bekleyişe hazırlıklı olmalı. Dizinin karmaşık hikâye anlatımı ve ayrıntılı görsel efektleri tipik olarak uzun bir prodüksiyon dönemi gerektiriyor. Stranger Things’in önceki sezonlarının çekimleri yaklaşık yedi ay sürmüştü, bu da çekimlerin Ağustos ya da Eylül 2024’e kadar tamamlanamayacağını gösteriyor.

Ana dizi her ne kadar final yapacak olsa da aynı evrende geçen farklı hikâyeler izleyicilerle buluşmaya devam edecek. İlk olarak Hawkings yerine Tokyo’da geçen bir anime projesinin hazırlandığı duyurulmuştu. Ardından isimsiz bir live-action film projesi ve bir tiyatro oyunu ile genişleyen evren için başka bir animasyon projesinin daha hazırlandığı ortaya çıkmıştı.

- Reklam -

Yeni projelerin benzer ilgi görmesi halinde dijital yayın devinin Stranger Things evrenini farklı spin-off’lar ile daha da genişletmesine kesin gözle bakılıyor. Ancak şu an için hem Duffer Kardeşler hem de Netflix tarafında konuyla ilgili resmi bir açıklama yok.

Stranger Things Final Sezonu

Stranger Things final sezonu bölümlerinin ne zaman yayınlanacağı ise henüz cevapsızlığı korumaya devam ediyor. Netflix’in tüm sezonları bir kerede yayınlama formatı, lansmandan önce tüm bölümlerin tamamlanmasını gerektiriyor. Geçmiş zaman çizelgeleri göz önüne alındığında, çekimlerin tamamlanması ile prömiyer tarihi arasındaki boşluk dört ila sekiz ay arasında değişiyordu. Tüm bunlarla birlikte 5. Sezon prömiyeri için en erken tarihin Şubat ve Nisan 2025 arasında olması bekleniyor.

Stranger Things final sezonundan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından son gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gotham Lisesi - Melissa de la Cruz Çizgi Romanı Türkçede

Bruce Wayne’in Gençlik Yıllarına Odaklanan “Gotham Lisesi” Türkçede

Hideo Kojima Belgeseli Connecting Worlds

Hideo Kojima’nın Hayatı Belgesel Oluyor: “Connecting Worlds” Disney Plus’ta Yayınlanacak