in ,

Hideo Kojima’nın Hayatı Belgesel Oluyor: “Connecting Worlds” Disney Plus’ta Yayınlanacak

Hideo Kojima belgeseli “Connecting Worlds” ufukta gözüktü. “Death Stranding”in yaratıcısının hayatı, Disney Plus yapımına konu oluyor.

Hideo Kojima Belgeseli Connecting Worlds
- Reklam -
- Reklam -

Hideo Kojima belgeseli Connecting Worlds’ün yayın platformu belli oldu. Metal Gear ve Death Stranding ile tanınan oyun yapımcısını anlatacak yapım Disney Plus’ta izleyicilerle buluşacak.

2023 The Game Awards etkinliği, Hideo Kojima ile Jordan Peele’ın ortaklaşa geliştirdiği korku oyunu OD hakkında ilk resmi tanıtıma ev sahipliği yaptı. Hayranlar bir önceki The Game Awards’ta duyurulan Death Stranding 2 için geri sayıma geçmişken açıklanan yeni proje ses getirdi. Ancak Kojima cephesinden yeni gelişmeler OD ile sınırlı kalmadı.

Popüler oyun tasarımcısı Hideo Kojima özellikle Metal Gear serisi ve Death Stranding ile adından söz ettirmişti. 2015’te Konami’den ayrılarak kendi oyun stüdyosunu kuran Kojima, popüler kültür dünyasında çokça kendisine yer bulmuştu.

- Reklam -

Hideo Kojima Belgeseli “Connecting Worlds” Galasını Tribeca Film Festivali’nde Yaptı

Connecting Worlds filmi dünya prömiyerini 2023’ün başında Tribeca Film Festivali’nde gerçekleştirmişti. Yapımın vizyona girip girmeyeceği ya da hangi platformda gösterileceği ise merakla bekleniyordu.

Hideo Kojima Belgesel Connecting Worlds Disney Plus

Kojima, X (eski Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımla Connecting Worlds’ün yayın platformunu duyurdu.

“Haziran ayında New York’taki Tribeca Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan belgesel filmim HIDEO KOJIMA: CONNECTING WORLDS, 2024 baharında dünya çapında yayına girecek. Film yalnızca Disney+ üzerinden yayınlanacak. Yönetmenliğini ve çekimini Glen Milner üstlendi. Kadroda ise George Miller, Guillermo del Toro, Norman Reedus, Nicolas Winding Refn, Grimes, Woodkid, Churches, Mamoru Oshii, Shinji Mikami ve Shinya Tsukamoto yer alıyor.”

Yapımın prömiyerine ev sahipliği yapan Tribeca Film Festivali’nin internet sitesinde belgesel şu sözlerle tanımlanıyor:

- Reklam -

“Dünyanın en ikonik video oyunu tasarımcısının yaratıcı zihnine bir yolculuk. Guillermo del Toro, Nicholas Winding Refn, Grimes, George Miller, Norman Reedus, Woodkid ve Chvrches’in de yer aldığı ve görsel açıdan da büyüleyen bu belgesel, kendi bağımsız stüdyosunu kuran Hideo Kojima’nın yaratım sürecine dair bir bakış sunuyor.”

Hideo Kojima Belgesel Connecting Worlds - Disney Plus

Hideo Kojima belgeseli Connecting Worlds 2024 ilkbaharında Disney Plus’ta yayınlanacak.

Connecting Worlds hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stranger Things Final Sezonu Çekimleri Başlıyor

“Stranger Things”in 5. ve Final Sezonu Çekimlerinin Başlangıç Tarihi Belli Oldu

Twisted Metal 2. Sezon

Anthony Mackie’li “Twisted Metal” Dizi Uyarlaması 2. Sezon Onayını Aldı