in , ,

Hideo Kojima ve Jordan Peele’dan Ortak Korku Oyunu “OD” Geliyor

OD oyunu tanıtıldı. Hideo Kojima ve Jordan Peele işbirliğiyle geliştirilen korku ve gizem yapımı, 2023 The Game Awards ödül töreninde duyuruldu.

OD - Hideo Kojima - Jordan Peele Korku Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

OD oyunu için ilk tanıtım paylaşıldı. Hideo Kojima ve Jordan Peele imzasıyla geliştirilen yapım hakkında bilinenler sınırlı.

Metal Gear Solid serisi ve Death Stranding ile adını tüm oyun dünyasına duyuran Japon oyun yapımcısı Hideo Kojima ile Nope, Us ve Get Out filmleriyle tanınan korku yönetmeni Jordan Peele güçlerini birleştiriyor.

Hayranlar geçen yılki Game Awards’ta tanıtılan Death Stranding 2 oyunu hakkında detay beklerken Kojima, 2023 The Game Awards’ta Xbox için geliştirilen yeni oyunları OD’yi tanıttı. Paylaşılan ilk fragman, oyundaki karakterleri canlandıran oyuncuların hareket testleriyle sınırlıydı ve tanıtımın sonunda “Tüm oyuncular ve çığlık atanlar için” sloganı yer aldı.

- Reklam -

OD - Hideo Kojima - Jordan Peele Oyun

Korku Türündeki Yeni Hideo Kojima Oyunu Kadrosu ile Dikkat Çekiyor

Yayınlanan ilk tanıtımda OD’nin oyuncu kadrosundan Sophia Lillis (IT), Hunter Schafer (Euphoria) ve Udo Kier’e (Hunters) yer verildi. Daha önce yapımda yer alacağı belirtilen Death Stranding’in yıldızı Margaret Qualley ise tanıtımda gösterilmedi.

Oyun için paylaşılan basın bülteninde ise OD, “korku eşiğinizi test etme kavramını ve oyun ile filmin sınırlarını bulanıklaştırırken korkuyu aşmanın ne anlama geldiğini araştıran” bir deneyim olarak tanımlanıyor.

Kojima yaptığı açıklamada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Çok benzersiz, sürükleyici ve tamamen yeni bir oyun tarzı – daha doğrusu yeni bir medya biçimi – yaratma zorluğunu üstlenen Xbox Game Studios ve onların bulut oyun teknolojisiyle birlikte çalışıyoruz.”

- Reklam -

OD - Yeni Hideo Kojima Oyunu

Bu yazın başlarında ortaya çıkan söylentilerde oyunun ismi Overdose olarak adlandırılmıştı. Yapımın bir tür üçüncü şahıs hayatta kalma korku oyunu olduğu iddia edilse de Kojima şifreli fragmanı ve kısa açıklamasıyla yapıma dair detayları saklamayı başarıyor.

Od Fragmanı

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Kojima Productions’ın ikinci oyunu olacak OD için herhangi bir çıkış tarihi açıklanmadı. 2015 yılında kurulan stüdyo ilk oyunu Death Stranding’i 2019 yılında PlayStation 4 için yayınlamıştı. Firma 2020’de oyunun PC portunu, 2021’de ise PlayStation 5 için Director’s Cut versiyonunu yayınladı.

Hideo Kojima ve Jordan Peele ortaklığında geliştirilen OD hakkında sizin beklentileriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge, Polygon

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tardigradlar Eş Seçimi

Radyasyona Bile Dirençliler: Dünyanın En Dayanıklı Hayvanı Tardigradların Nasıl Eş Seçtiği Ortaya Çıktı

Blade Oyun - Marvel Comics

Marvel’ın Vampir Avcısı “Blade”in Maceralarını Konu Alan Yeni Bir Oyun Geliyor