in , ,

Marvel’ın Vampir Avcısı “Blade”in Maceralarını Konu Alan Yeni Bir Oyun Geliyor

Blade oyunu tanıtıldı. 2023 The Game Awards, Marvel Comics’in popüler vampir avcısını konu alan yeni maceraya ev sahipliği yaptı.

Blade Oyun - Marvel Comics
- Reklam -
- Reklam -

Blade oyunu 2023 The Game Awards etkinliği sırasında duyuruldu. Marvel Comics’in ünlü vampir avcısı karakteri karanlık maceralarına video oyun dünyasında devam edecek. Yapımdan ilk sinematik fragman yayınlandı.

Eric Cross Brooks olarak da bilinen Blade karakteri ilk olarak 1973 tarihli Marvel Comics çizgi romanı The Tomb of Dracula’nın 10. sayısında gözüktü. Marv Wolfman ve Gene Colan ikilisi tarafından yaratılan karakter, zaman içerisinde kendi serilerine kavuştu ve Marvel’ın birçok eserinde kendisine yer buldu.

1998’de Stephen Norrington’ın yönetmenliğini üstlendiği film ile sinemaya da ayak basan Blade; daha sonra Guillermo del Toro ve David S. Goyer’ın yöneteceği yapımlarla beyaz perdede üçleme sahibi oldu. Seride ikonik karakter Wesley Sniper tarafından canlandırıldı.

- Reklam -

Blade Oyun - Marvel

Şu sıralar dördüncü film için çalışmalar devam ederken Deathloop oyununun geliştiricisi Arkane Lyon’dan bir Blade oyunu geldiği ortaya çıktı.

Aksiyon Temalı Blade Oyunu Oyunculara Vampir Avlama Deneyimi Yaşatacak

2023 The Game Awards etkinliğinde duyurulan yapım için kısa bir sinematik fragman paylaşıldı. Bu sebeple yapıma dair herhangi bir oynanış görüntüsü ve çıkış tarihi gibi detaylar bilinmiyor.

Arkane Lyon stüdyosunun direktörü Dinga Bakaba, yapımı “sürükleyici bir üçüncü şahıs aksiyon macerası” olarak tanımladı. Paylaşılan fragmanın açıklamasında yapımın tek oyunculu olduğu ve Paris’in karantina altına alınmış bir bölgesinde geçtiği belirtiliyor.

Etkinlik sonrasında paylaşılan basın bülteninde ise Arkane Lyon’un oyunu geliştirmeye “yeni başladığı” belirtiliyor.

Microsoft’un giderek genişleyen çatısı altında yayın yapan Arkane Studios, bu yılın başlarında olumsuz eleştiriler alan Redfall oyununa imza atmıştı. Stüdyo, oyunla ilgili sorunları gidermek için birçok yama yayınlamak zorunda kalmıştı. Arkane Lyon, daha öncesinde Dishonored serisi ve 2021’de yayınlanan Deathloop gibi oyunlarla da tanınıyor.

Blade Oyunu Sinematik Fragman

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Yönetmen Dinga Bakaka yapıma dair şu açıklamayı yaptı:

“Farklı kökenlerden gelen bir çocuk olarak, kendisi de çifte mirasa sahip bir kahraman olan Blade ile özel bir bağ hissettim. Bu karaktere kendi yorumumuzu katma fırsatı benim için bir rüya ve ekibimizin tutkuyla sarıldığı bir meydan okuma.”

Blade Oyunu - Marvel

Erken geliştirme aşamasında olan oyunun ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor.

İlginizi çekebilir: Vampir Temalı En İyi 25 Anime

Yeni duyurulan Blade oyunu hakkında sizin fikirleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, gelişmeleri kaçırmamak için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge, Polygon

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Filmi efsanedir. Umarım oyunu da güzel olur.

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    İnşallah Gollum gibi olmaz sonra şu moda bağlamayalım :smiley:

  3. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    Bu oyun da kötü çıkarsa Microsoft mezar taşını diker. Stüdyonun yüzü gülmedi bir türlü. Prey gibi bir şaheser yaptılar ama inanılmaz under rated kaldı. Birkaç ay içinde sepette kutulu halini 5$’a sattılar. Hâlâ aklıma geldikçe üzülüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

OD - Hideo Kojima - Jordan Peele Korku Oyunu

Hideo Kojima ve Jordan Peele’dan Ortak Korku Oyunu “OD” Geliyor

God of War Ragnarok Valhalla DLC

Yeni “God of War Ragnarök” Genişleme Paketi “Valhalla” Duyuruldu