in ,

Denis Villeneuve’ün “Dune 3” için Geri Dönmesi Zaman Alabilir

Denis Villeneuve, “Dune 3” senaryosunu neredeyse tamamladığını ancak öncesinde başka bir film çekmeyi düşünebileceğini açıkladı.

Denis Villeneuve Dune 3 Açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

Denis Villeneuve, Dune 3 öncesinde farklı yapımlara yönelebilir. Ünlü yönetmen, serinin üçüncü filminde senaryoyu neredeyse noktaladığını açıklarken filmin vizyon tarihi hakkında net bir tarih veremedi.

Merakla beklenen Dune Part Two filmi izleyicileri ile buluşmak için gün sayıyor. Hollywood grevlerinden etkilenen uyarlama geçen günlerde yapılan açıklama ile beklenilen vizyon tarihinden iki hafta önceye alınmıştı. Paylaşılan karakter posterleri ile beklentileri yükselten filme dair bir açıklama da filmin yönetmeninden geldi.

Basın konferansında açıklamalarda bulunan Denis Villeneuve serinin ikinci filminin ilkinden daha da iyi olduğunu söyledi.

- Reklam -

“Bana kalırsa ikinci film ilk filmden çok daha iyi. Yaşıyormuş gibi hissettiriyor, karakterler arasında bir ilişki var. İkinci filmde ilkine nazaran duyguların daha yoğun ve daha içten olması için çalıştım. Her noktasıyla eksiksiz bir film demiyorum ama ikinci filmin daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Sinemaseverlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.”

Denis Villeneuve Dune 3 Açıklama

İlk Dune filmi beyaz perdede oldukça yüksek ses getirmiş ve gişede 402 milyon dolarlık hasılat elde ederek yapımcıların yüzünü güldürmüştü. Villeneuve’ün 10 farklı dalda Oscar ödülüne aday gösterilen ve en iyi film dahil olmak üzere 6 ödülü kucaklayan ilk filmden daha iyi olduğunu söylediği Dune Part Two için beklentiler yüksek.

Denis Villeneuve: “Dune 3 Filminden Önce Başka Projelerle İlgileneceğim”

Yönetmen, Frank Herbert’in kült bilimkurgu eserinden uyarlanan yapımın üçüncü filmi için de çalıştıklarını söyledi. Dune serisini üçleme şeklinde çekmek istediğini tekrarlayan Denis Villeneuve senaryoyu neredeyse tamamladıklarını açıkladı. Bununla birlikte çekimler için acele etmeyeceğini söyleyen yönetmen ikinci ve üçüncü filmler arasında mutlaka farklı bir projede çalışacağını belirtti.

- Reklam -

“Arrakis’e ne zaman geri döneceğim hakkında net bir zaman belirtemiyorum. Yakıcı güneşin altından çıkmak için başka yerlere uğrayabilirim. Zihinsel sağlığım açısından iki film arasında başka bir şeyler yapabilirim. Ama hayalim sevdiğim bu gezegeni son bir kez olsun görmek.”

"Dune 2" Filmi Vizyon Tarihi Değişti

Dune Part Two filmi 1 Mart 2024 tarihinde izleyicilerle buluşacak.

Siz gelecek yapımlara dair neler bekliyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Sims 4: For Rent Ek Paketi Hakkında Bilgiler

“The Sims 4” Ek Paketi “For Rent” Yayınlandı: İşte Yeni Genişleme Paketi Hakkındaki Tüm Detaylar

Gotham Lisesi - Melissa de la Cruz Çizgi Romanı Türkçede

Bruce Wayne’in Gençlik Yıllarına Odaklanan “Gotham Lisesi” Türkçede