in ,

“Esaretin Bedeli” Filmindeki Mantık Hatası, 30 Yıl Sonra Tim Robbins Tarafından Açıklandı

“Esaretin Bedeli” filmi, IMDb’ye göre tüm zamanların en sevilen sinema yapımı. Ünlü yapımdaki bir mantık hatası ise 30 yıldır hayranların dilinden düşmüyordu.

Esaretin Bedeli Filmi Mantık Hatası
- Reklam -
- Reklam -

Esaretin Bedeli filmi 30. yıldönümünü kutlarken yapımın başrolü Tim Robbins’ten, uzun zamandır tartışmalarla anılan kaçış sahnesindeki mantık hatasına açıklama geldi.

Stephen King’in 1982 tarihli novellasından 1994 yılında Frank Darabont tarafından beyaz perdeye taşınan Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) aradan geçen onca zamana rağmen hâlâ IMDb ilk 100 listesinde birinci sırada yer alıyor. Baba, Kara Şövalye ve Schindler’in Listesi gibi yapımların üzerinde sıralamadaki yerini koruyan yapım; geçen günlerde 30. yılını kutladı.

Esaretin Bedeli filminin yıldızlarından Tim Robbins, hayranlar tarafından sıklıkla gündeme taşınan bir olay örgüsü boşluğuna açıklık getirdi. Yapımda Morgan Freeman’la birlikte rol alan Robbins; hapishaneden kaçış sahnesindeki detayın “kolay” bir açıklaması olduğunu söylüyor.

- Reklam -

Filmde Robbins ve Freeman üst düzey güvenlik önlemlerine sahip Shawshank Eyalet Hapishanesi’ndeki mahkûmları canlandırıyor. Robbins’in karakteri Andy Dufresne, hücresindeki duvara açtığı bir deliğin ardındaki tünel aracılığıyla hapishaneden kaçmayı başarıyordu. Bir poster tarafından gizlenen delik, Andy’nin kaçışının ardından hâlâ duvardaki yerini koruyordu. Karakterin delikten geçtikten sonra posteri yerine hatasız bir şekilde yerleştirebilmiş olması ise izleyiciler tarafından bir “mantık hatası” olarak tanımlanıyordu.

Esaretin Bedeli Filmi Mantık Hatası Açıklama

“Esaretin Bedeli” Filmindeki Kaçış Sahnesinde Görülen Mantık Hatasına 30 Yıl Sonra Açıklama Getirildi

Geçen günlerde Esaretin Bedeli’nin oyuncuları Turner Classic Movies festivalinde bir araya geldi ve Freeman, izleyicilerin aklındaki bu soruyu Robbins’e yöneltti.

Freeman, “Andy o tünele girdikten sonra posteri yerine nasıl geri koydu?” diye sorduğunda Robbins’in cevabı ise, “Çok kolay. Bu çok kolay,” oldu.

Esaretin Bedeli Kaçış Sahnesi

Ünlü oyuncu nasıl olduğunu daha iyi açıklamak için el hareketlerini kullandı. Hayali bir posteri üstten tutuyormuş gibi yaparak şöyle konuştu:

- Reklam -

“Buraya [posterin üst kısmına] sabitle. Buradan yukarı çekin [posterin altını kaldırın]. Posterin altına gir ve delikten içeri geç.”

Robbins, karakterin eylemini posterin yalnızca üst yarısını sabitlediğini ve sonrasında altından sürünerek geçtiğini açıklayarak savundu. Yıldız aktörün bu tanımlaması salondan alkış topladı.

YouTube video

 

Filmde Robbins, masum olduğunu iddia etmesine rağmen karısını ve sevgilisini öldürdüğü için Shawshank Eyalet Hapishanesi’nde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Andy Defresne’i canlandırıyor. Freeman ise Andy’nin arkadaşı mahkûm Red’i oynuyor. Filmde ayrıca Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows ve James Whitmore gibi oyuncular rol alıyor.

The Shawshank Redemption Mantık Hatası Açıklama

Esaretin Bedeli’nin finaline dair Tim Robbins’in yaptığı açıklamayı siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AlperC AlperC dedi ki:

    Bu bug yıllar önce bir sözlük platformunda yazılmıştı, dikkatli izleyen için alenen ortada zaten. Böyle alelade bir filmin yıllardır liste başı olması bile listeyi kale almamak için geçer sebep. Ya hu filmin süper hikayesi bile random bir RedKit bölümünden aparma değil mi?

  2. Avatar for Kutay Kutay dedi ki:

    Haberde Tim Robbins’in de dediği gibi burda bi mantık hatası yok, kaldı ki olsa nolur! Esaretin Bedeli hayat ile ilgili tespitleri, aşırı gerçekçi karakterleri, kusursuz müzikleri ve sinematografisi gibi detaylsr sayesinde bu kadar iyi bi film olarak akıllarda kaldı. Bence o konumu sonuna kadar hak ediyor.

  3. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Alelade film mi?
    Sadece çatıdaki bira içme sahnesi bile birçok filmden daha doludur.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Yani zaten poster duvara tamamen yapışmış değildi. Üstünü sabitlemiş çok mantıklı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rebel Moon 6 Film Seri - Netflix

Zack Snyder, “Rebel Moon” Serisinin En Az 6 Filmden Oluşmasını İstiyor

İtalya Gotik Edebiyat

Gotik Edebiyatın Egzotik “Öteki”si: İtalya