in ,

“The Sims 4” Ek Paketi “For Rent” Yayınlandı: İşte Yeni Genişleme Paketi Hakkındaki Tüm Detaylar

“The Sims 4″un yeni ek paketi For Rent, oyuna apartmanlar inşa edebilmek ve mülkünü kiralayabilmek gibi pek çok özellik getirdi.

The Sims 4: For Rent Ek Paketi Hakkında Bilgiler
- Reklam -
- Reklam -

The Sims 4: For Rent ek paketi yayınlandı. Popüler yaşam simülasyonu oyununun 15. genişleme paketi For Rent (Kiralık) mülkiyet yönetimine odaklanıyor. Oyuncular bu paket sayesinde aynı lot içinde birden fazla kiralık alan oluşturabiliyor, mülk sahibi olup mülklerini kiralayabiliyorlar.

The Sims 4: For Rent oyundaki tüm şehirlere entegre edilmiş bir paket. Bu yüzden yenilikler sadece paketle oyuna dahil olan şehirde değil, önceden var olan şehirlerde de kullanılabilir olacak. Sosyalleştirmeyi farklı bir seviyeye taşıyacak bu ek paket, farklı aileler arasında yakın ilişkiler kurmak veya taşınan aile üyelerini yakınında tutabilmek için ideal bir kurguya sahip.

The Sims 4: For Rent Ek Paketi Tomarangt Şehrini Seriye Dahil Ediyor

The Sims 4: For Rent ile oyuna dahil olan yeni şehrin adı Tomarang. Tropikal ve canlı bir şehir olan Tomarang, çoklu aile içeren konutlarında pek çok hikâye ile geliyor. Geleneksel yaşamla modern yaşamı birbirine harmanlayan bu şehirde Güneydoğu Asya’dan esintiler taşıyor.

- Reklam -

Şehirde alışıldık lotların yanı sıra botanik bahçelerinin yeşillikleri, hayvan barınağı, tütsü ve meyve adağı yapılabilen Spirit House da yer alıyor. Çocuk Simler ise parkta seksek veya misket oynayabiliyor. Ayrıca Khao Niao Mamuang, Tofu Pad Thai, Pancit Bihon, Burmese Samosa Çorbası ve Banh Cuon gibi pek çok geleneksel yemek de oyunda kendilerine yer buluyor.

The Sims 4: For Rent Ek Paketi Hakkında Detaylar

Simler kiralık konutlardan birine taşındıkları anda kendilerini komşularının hayatıyla iç içe buluyorlar. Kulak misafiri olarak, gözetleyerek ve hatta gizlice girerek birbirlerinin sırlarını keşfetme fırsatına sahip olacakları için drama hemen kapının eşiğinde onları bekliyor.

Çok Haneli Konutlar İnşa Etme ve Kişiselleştirme

The Sims 4’da apartman kavramı yeni değil. Çok haneli konutları City Life ve Eco Lifestyle ek paketlerinde de mevcuttu. Fakat bu konutları düzenlemek mümkün değildi. Konutun kaç birim içereceğini belirlemek bir yana dursun, bina yapısı bile düzenlenemiyordu. Ayrıca her ne kadar estetik açıdan yüksek bir bina gibi görünse de oyun, girişleri bir binanın aynı katında bulunan dairelerle sınırlıydı.

The Sims 4: For Rent Ek Paketi Hakkında Bilgi

The Sims 4: For Rent ile oyuna Residental Rentals (Kiralık Konutlar) adlı yeni bir konut tipi dahil oldu. Bu çok haneli konutlar oyuncuların istediği gibi düzenlenebiliyor. Ana tema apartmanlar olsa da her şey bununla sınırlı değil. Yarı müstakil ve teraslı evler, karavan parkları, huzur köyleri, öğrenci yatakhaneleri ve bir arsanın üzerinde tek ailelik bir konutla sınırlı olmayan her şeyi yapabilmek mümkün.

Yeni Genişleme Paketi “The Sims 4” Dünyasına Toprak Gaspı, Gözetleme, Hatta Şantaj “İmkânı” Getiriyor

Oyuncular, kiracılarıyla özenle ilgilenmek ve mahallelerinde neredeyse ütopik bir topluluk oluşturmak için oyunun isteğe bağlı talimatlarını takip edebilecek, Simlere huzur dolu bir yaşam deneyimi yaşatabilecek. Peki ya oyuncuların aklından geçen bundan çok daha fazlasıysa?

Yeni ek paket oyunculara bölgedeki tüm mülkleri satın alıp diğer tüm Simleri sömüren kısa vadeli kira anlaşmalarıyla sıkıştırmayı mümkün kılıyor. Bunun yanı sıra kiralık birimlerin etrafını gözetlemek ve her biri hakkında bilgi toplamak için yeni sır sistemi de ek paketin önemli detayları arasında bulunuyor. Oyuncular eğer daha da zalim olmak isterse şanssız komşularının kirli çamaşırlarını onlardan zorla birkaç Simoleon almak için bile kullanabilecek.

The Sims 4: For Rent Ek Paketi

Geçmiş The Sims oyunlarından oldukça popüler bir özellik olan hırsızlar da The Sims 4’a geldi. Bu özellik komşuların sırlarını toplamak için gelmiş olsa da, Simler sadece çalmak istedikleri için bir eşyayı çalabilir hatta bundan para kazanabilirler.

- Reklam -

Konutlar Arasında Geçiş Artık Daha Kolay

Farklı bir Sim konutuna geçmek için birden fazla ekran arasında gezinip Manage Worlds menüsüne gelmeye gerek kalmadı. Oyuncular artık komşu mülkün kapısına tıkladığında (aynı arsada yer alan birimler de dahil) o konutun kontun kontrolüne geçiş yapma seçeneği de belirecek. Ayrıca bu For Rent’e has bir özellik değil. Yeni en paketin getirdiği geliştirmelere yardımcı bir özellik olsa da ana oyunun son güncellemesi ile oyuna dahil edildi ve bu kurgu herkes tarafından kullanılabilecek.

“The Sims 4: For Rent” ile Oyuna Eklenen 5 Yeni Kişilik Özelliği

Her ek pakette olduğu gibi The Sims 4: For Rent ile de pek çok eşya ve CAS öğesi oyuna dahil oldu. Yeni saçlar ve kıyafetler oldukça ilgi çekici fakat yenilikler sadece dış görünüşle kısıtlı değil. Oyuna 5 yeni kişilik özelliği de dahil oldu. Bunlardan biri ise sadece yaşlılara özgü olan Wise (Bilge).

Child of Village (Köy Çocuğu): Bu Simler, topluluklarına ve Tomarani kültürüne bağlı hissetmeyi seviyorlar. Sevdikleriyle iletişim halinde olmaları ve evlerini hatırlatan aktivitelerde bulunmaları mutlu olmaları için önemli.

The Sims 4: For Rent Ek Paketi Hakkında

Cringe (Utandırıcı): Dehşet derecede kayıtsızlar ve çoğu zaman kutuplaştırıcı tepkilerle karşılaşıyorlar. Cringe Simler zaman zaman sosyal olarak çevrelerinden habersiz olabilirler, ancak hayata karşı inanılmaz bir coşkuya sahipler.

Generous (Cömert): Şefkatli, empati yapan, sabırlı… Bu Simler parasını ve zamanını başkalarına harcadıklarında çok mutlu oluyorlar. Herkes Cömert Simleri seviyor ama bağışları konusunda biraz fazla küstah olabiliyorlar.

Nosy (Meraklı): Dedikodu, gözetleme ve casusluk konusunda başarılılardır. İnanılmaz derecede zayıf sınırları var ve kişisel alanın ne olduğunu tam olarak anlamıyorlar, ne pahasına olursa olsun başkalarının sırları keşfediyorlar.

Wise (Bilge): Wise Simler hayatta neyin önemli olduğunu bilecek kadar deneyime sahip Simlerden oluşuyor. Eski anıları hatırlamaktan ve hayatın bilgeliğini paylaşmaktan hoşlanıyorlar. Bu da onları dinlemeye istekli olanlar için mükemmel akıl hocaları haline getiriyor. Çok deneyime sahip oldukları için yeni becerileri kolayca öğreniyorlar. Duygusal zekaları da sinirlerini ve rahatsız edici düşüncelerini daha kolay kontrol etmelerini sağlıyor.

YouTube video

İlginizi çekebilir: The Sims 5 Hakkında Bilinen Tüm Detaylar

Siz The Sims 4: For Rent ek paketi hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: VG247, EA, Game Rant

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pozan Pozan dedi ki:

    Bari oyunda kirada oturmayalım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Trevanian Kimdir Hayatı Eserleri hakkında bilgi

“Şibumi”nin Gizemli Yazarı Trevanian Hakkında 16 Detay

Denis Villeneuve Dune 3 Açıklaması

Denis Villeneuve’ün “Dune 3” için Geri Dönmesi Zaman Alabilir