in ,

“The Sims 5” Ücretsiz Olacak: İşte Yeni Sims Oyunu Hakkında Bilinen Tüm Detaylar

The Sims 5 için geliştirme süreci devam ediyor. Ancak EA Games, yeni maceradan birçok detayı şimdiden açıklamış durumda.

The Sims 5 Hakkında Tüm Detaylar
- Reklam -
- Reklam -

The Sims 5 hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdilik Project Rene olarak adlandırılan yeni Sims oyunu yıllardır merakla bekleniyor.

Seri eskiden yeni oyun çıktığında eskisini geliştirmeyi bırakıyordu. Fakat gelen son bilgilere göre The Sims 5, dördüncü oyunun güncellemelerini sonlandırmayacak. Teknik olarak beşinci oyun olarak adlandırılsa da dördüncü oyunla eşzamanlı olarak geliştirilecek.

The Sims 4’un bedava olması serinin oyuncuları arasında büyük bir fikir ayrılığına yol açmış olsa da markanın popülerliğine de büyük katkıda bulunmuştu. EA Games oyunu bedava yapmanın getirilerinden memnun kalmış olacak ki, The Sims 5’ın da ücretsiz olacağını daha şimdiden onayladı.

- Reklam -

The Sims 5 Hakkında Neler Biliniyor?

The Sims 5, şirket tarafından Project Rene olarak duyuruldu. Oyunun kod adı Rene, yenilenme kelimesinin çağrışımı olarak seçildi çünkü yapım The  Sims serisine yepyeni bir yaklaşım getirmeyi amaçlıyor. Oyunun yayınlanması birkaç yıl daha mümkün gözükmese de yapıma dair ufak tefek detaylar paylaşılmaya başlandı.

“Project Rene ismini seçtik çünkü yenilenme, Rönesans, yeniden doğma (renewal, renaissance, rebirth) gibi kelimeleri çağrıştırıyor. Bu da bizim The Sims serisi için yeni vaatlerimizi temsil ediyor. Yaptığımız şeeyimi ve daha fazlasını vaad ediyoruz.

“The Sims’e yeni bir gelecek için yeni bir yol çiziyoruz. Oyunculara yeni bir oyun sunarken onların deneyimlerine de sadık kalmamız gerekiyor. Simlerin nasıl düşünüp davrandığını geliştirmeye çalışırken veya daha iyi oluşturma/özelleştirme araçları için çalışırken oyuna sadık kalmalıyız. Sadece hikâyeler anlatmak değil ayrıca istediğiniz cihaz aracılığıyla arkadaşlarınızla bu hikayelerde işbirliği yapmanızı sağlamalıyız. Bunu yapmak için de yenilikçi yollar keşfetmeliyiz.”

The Sims 5 Hakkında Bilgiler

The Sims 5 Ne Zaman Yayınlanacak?

The Sims 5 için henüz bir tarih açıklanmadı. Hatta şirket net bir yıl bile veremiyor. Maxis Studios sır gibi saklanan Project Rene’yi normalden çok daha erken açıklamıştı. Bunun ardında ise oyuncuların yapımın geliştirme serüveninin bir parçası olmalarını istemeleri yatıyordu. Oyun hâlâ erken aşamalarda olduğu için de henüz bir tarih açıklanmadı. Şimdilik konu hakkındaki tek bilgi oyunun “yıllar sonra” çıkacağı.

“Bu proje önümüzdeki birkaç yıllık serüvenin başlangıcı. (…) Bu çok erken açıklandı. Şu ana kadar hiçbir oyunumuzu yıllar öncesinden duyurmamıştık.”

The Sims 5 Erken Erişime Açılacak

Maxis oyun için erken erişim dönemleri planlıyor çünkü daha önce de belirtildiği gibi, stüdyonun bu kadar erken duyurmasındaki amaç oyuncuları gelişime dahil etmek. Detayları, üzerinde çalışılan araçları, keşifleri, kısa kesitleri paylaşmaya devam edecekler ve zamanla küçük gruplara erken erişim ile oyunu deneyimleme fırsatı sunacaklar.

The Sims 5 Hakkında Detaylar

Bu tabii ki geleneksel Alfa veya Beta erişimlerine benzemiyor. Ama Sims topluluğunun oyun üzerinde etkisi olacağı anlamına geliyor. Bu da oyuncuları oldukça heyecanlandırıyor.

The Sims 5 Bedava mı Olacak?

Geçen yıl The Sims 4’un ücretsiz hâle gelmesi toplulukta büyük yankı uyandırmıştı. Yakın zamanda ise The Sims 5’ın de bedava olacağı onaylandı. Söylenilene göre oyun bedava olacak fakat yapıma gelen ek paketler ücretli olacak. Bunun yanı sıra oyuna ücretsiz güncellemeler de sıklıkla gelecek. Ayrıca oyuna eskiden ücretli ek paketlerle gelen mevsimler gibi bazı özelliklerin bu sefer ana oyunda olması planlanıyor.

The Sims 5 Oyunculara Platformlar Arası Geçiş İmkânı Sağlayacak

The Sims 5’ın hangi platformlarla uyumlu olacağı henüz resmi olarak yayınlanmadı. Fakat oyun tanıtılırken geliştiriciler oyunun bilgisayarda nasıl oynanabildiğinin yanı sıra telefondaki deneyimi de tanıtmışlardı.

- Reklam -

Oyunda platformlar arası oynamanın nasıl gerçekleşeceği de gösterildi. Aynı anda oyun iki cihazdan da açıldığında telefonda hareket ettirilen eşyalar monitörde de hareket etmeye başlıyordu.

“Project Rene ile PC üzerinden oyunu oynayacaksınız. Sonra onu bir kenara koyacaksınız. Telefonu elinize alıp kaldığınız yerden devam edeceksiniz.”

Sims 5 oyunu hakkında detaylar

The Sims 5’ın Oynanışı Nasıl Olacak?

Maxis yapımın oynanışı hakkında da pek çok açıklamada bulundu. Örneğin sadece odaları veya tamamlanmış bir bina yerine düzenlenmiş eşyaların da paylaşılabilmesini sağlayacak yeni bir paylaşma mekanizması üzerine çalışıyorlar. Bu şekilde oyunda yapılanları paylaşmayı daha kolay kılmak amaçlanıyor.

Oyunun ayrıca oyuncuların beraber apartman tasarlayabileceği bir sosyal bölümünün olduğu da doğrulandı. EA yine de oyunun bazı oyuncular için oldukça özel bir deneyim ve gerçek hayattan kaçış yolu olduğunu ve kendi içine çekilmek için olanak sağladığının farkında olduklarını dle getirdi. Bu yüzden oyun tamamen online olmayacak ve tek başına oynama seçeneği de sunacak.

Satın Alma Modu

Oyunun satın alma kısmında The Sims 3’ten aşina olunan özelleştirme seçeneği geri dönüyor. Eşyaların desenlerini ve materyallerini seçmeye olanak sağlayan özellik The Sims 5’ın ilk tanıtımlarında çoktan eklenmiş durumda. Bunun yanı sıra eşyaların şekillerinde oynamalar yapmak da mümkün.

Sims 5 oyunu tanıtıldı project rene

Yatak başlıkları, koltuk minderlerinin sayısı gibi pek çok eşya seçeneği bulunuyor. Ayrıca koltuk üzerinde duran yastığın duruşunu ayarlamak bile olası olacak.

Sim Oluşturma

Sim oluşturma kısmından henüz pek bir haber yok. Fakat tek söylenen şey özellikle saç kısmında büyük geliştirmeler üzerinde çalışıldığı. Oyunun geniş bir saç şekli yelpazesi olacak ayrıca daha esnek bir saç renklendirme seçenekleri üzerinde çalışılıyor.

Simler ve Sosyalleşme

Maxis ayrıca “odayı okumak” olarak adlandırdığı bir dizi karakter animasyonu üzerinde çalışıyor. Bu animasyonlar sayesinde oyuncu, simlerin ne hissettiğini ve ne düşündüğünü sadece hareketleri aracılığıyla anlayabilecek. Bunun için de pek çok duygu, duruş, davranış ve sosyalleşme özelliği üzerinde çalışılıyor.

Sizin The Sims 5 hakkındaki düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Butcher’s Crossing Fragman - Nicolas Cage

Nicolas Cage’li Western Filmi “Butcher’s Crossing”den Fragman Yayınlandı

Disney Tema Parklari Yatirim

Disney, Tema Parklarındaki Büyüme Hızını Artırmak için Gelecek 10 Yıl İçinde 60 Milyar Dolar Harcayacak