in ,

George Miller, “Furiosa” Sonrası Yeni Bir “Mad Max” Filmi Daha Çekmek İstiyor

George Miller’dan “Furiosa: A Mad Max Saga” sonrası yeni bir “Mad Max” filmi gelebilir. Usta yönetmen, “Fury Road”un öncesini ele almak istiyor.

George Miller Yeni Mad Max Filmi
- Reklam -
- Reklam -

George Miller, hayranlar merakla Anya Taylor-Joy’lu Furiosa: A Mad Max Saga’yı beklerken sıradaki Mad Max macerası için çalışmalara başladı.

George Miller ve Byron Kennedy tarafından yaratılan Mad Max, beyaz perdede ilk defa 1979’da izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Kıyamet sonrası sinemasının unutulmaz yapımları arasına giren yapım, 80’lerdeki iki filmin ardından 2015’te perdeye taşınan Fury Road’a kadar sessizliğe bürünmüştü. Şimdi ise Furiosa karakterinin gençliğine odaklanan yeni bir yapımla Mad Max rüzgârları esmeye devam ediyor.

George Miller Yeni Mad Max Film

- Reklam -

Mad Max evreni beşinci filmi Furiosa için geri sayıma geçmişken George Miller bir başka öncül hikâyeyi sinemaseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Furiosa, Fury Road’da Charlize Theron tarafından canlandırılan karakterin gençliğini konu alıyor.

George Miller’ın Olası Yeni Mad Max Filmi “Fury Road”dan 1 Yıl Öncesini Anlatacak

George Miller’ın aklındaki bir sonraki proje ise Fury Road’da yaşananlardan 1 yıl öncesini konu alıyor. Miller, henüz Fury Road’ı yazarken Max karakterinin geçmişini oldukça detaylı bir şekilde ele aldıklarını ancak bunun önemli bir kısmının yapımda yer almadığını belirttiği.

Entertainment Weekly’ye konuşan Miller, Max’in Fury Road’dan önce yaşadıklarını anlatan spin-off fikrini şu şekilde tanımladı:

“Temel olarak Mad Max’in bir yerlerde gizlendiğini görmemiz gerekiyordu çünkü neler olduğunu biliyoruz. Senaristler Max’e bir yıl önce ne olduğunu biliyorlar ve bununla ilgili bir hikâyemiz var, fırsatım olursa bir ara bunu yapmak isterim.”

George Miller Yeni Mad Max Filmleri

- Reklam -

Miller ayrıca devam filmlerinin hiçbirisinin önceden planlanmış yapıtlar olmadığını, hepsinde üzerlerine çalıştıkça daha fazlasının ortaya çıktığını belirtti.

“İkinci film, Mad Max’ten öğrendiklerim sayesinde ortaya çıktı. Sadece nasıl film yapılacağını değil, onu yaparken yaşadığım zorluklara rağmen neden bu kadar başarılı olduğunu da anladım. Japonlar neden onu bir Samuray filmi olarak ele aldı? Fransızlar neden buna Tekerlekli Western dedi? İskandinavlar neden onu yalnız bir Viking filmi olarak gördüler… Sonra fark ettim ki istemeden de olsa bir tür arketipe dokunmuşuz.”

Furiosa: A Mad Max Saga filmi 24 Mayıs 2024’te vizyona girecek.

Siz George Miller’ın sıradaki Mad Max projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kürk Mantolu Madonna Dizi Uyarlaması

Sabahattin Ali’nin Kült Romanı “Kürk Mantolu Madonna” Dizi Oluyor

Megalopolis Filminden İlk Görsel Paylaşıldı

Francis Ford Coppola’nın Beklenen Filmi “Megalopolis”ten İlk Kare Yayınlandı