in ,

Sabahattin Ali’nin Kült Romanı “Kürk Mantolu Madonna” Dizi Oluyor

Kürk Mantolu Madonna dizi uyarlaması geliyor. Sabahattin Ali’nin unutulmaz romanı, Enes Ateş imzasıyla dijital bir platforma konuk olmaya hazırlanıyor.

Kürk Mantolu Madonna Dizi Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Kürk Mantolu Madonna dizi uyarlaması için çalışmalar başladı. Uzun zamandır gündemde olan Sabahattin Ali’nin kült romanının adapte edilmesi konusu netlik kazandı.

Modern Türk edebiyatının usta kalemlerinden Sabahattin Ali’nin ilk defa 1943’te Remzi Kitabevi tarafından yayımlanan Kürk Mantolu Madonna kitabı diziye uyarlanıyor.

Daha önce 2018 yılında Onur Saylak (Daha, Şahsiyet, Uysallar) tarafından sinemaya uyarlanacağı öne sürülen ancak neticelendirilemeyen adaptasyon macerası, bu defa farklı bir formatta izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Kürk Mantolu Madonna Dizi Uyarlama

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre Kürk Mantolu Madonna Alman ve Türk ortak yapımıyla bir dijital platformda dizi olarak ekrana taşınacak.

“Kürk Mantolu Madonna” Dizisi Hakkında Bilinenler Sınırlı

Kürk Mantolu Madonna kitabı, Rasim isimli anlatıcının Raif Efendi ile Maria Puder arasındaki aşk hikâyesini ele alışını konu alıyor. Uzun yıllardır Türkiye’nin en popüler kitapları arasında yer alan ve hiç eskimeyen bu roman, şimdi ismi açıklanmayan bir dijital yayın platformunda diziye adapte edilmeye hazırlanıyor.

Dizi hakkında belli olan detaylardan ilki ise yapımın yönetmenliğini Enes Ateş’in üstlenecek olması. Ateş daha önce Afacanlar Kampta, Son Parti ve Afacanlar: İş Başa Düştü filmlerinin yönetmenliğini üstlenmişti.

Dizinin prodüksiyonunda ise 2023 yılında yayınlanan Grimme ödüllü Netflix dizisi German Genius’a imza atan Alman yapımcı CAB Film ile Cem Karaca, Dilberay ve Barış Akarsu’nun hayat hikâyelerini sinemaya taşıyan Fikri Harika Prodüksiyon görev alacak.

- Reklam -

Kürk Mantolu Madonna Dizi Uyarlaması - Sabahattin Ali

Almanya ve Türkiye ortak yapımı olarak tanıtılan projenin çekimleri de tıpkı kült romanda olduğu gibi Almanya ve Türkiye’de gerçekleştirilecek. Dizinin Almanya’daki prodüksiyonu The Matrix, John Wick: Chapter 4 ve Babil gibi bir çok projeye ev sahipliği yapan Studio Babelsberg ev sahipliği yapacak.

Oyuncu kadrosu henüz belli olmayan dizi için Almanya ve Türkiye’deki dijital platformlarla görüşmeler devam ediyor.

Kadro ile birlikte yayın tarihi, çekim takvimi gibi detaylar da şimdilik belirsizliğini koruyor.

Kürk Mantolu Madonna dizi uyarlaması hakkında sizin beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Birsen Altuntaş

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Umarım güzel bir uyarlama olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Presumed Innocent: Jake Gyllenhaal'lı Diziden İlk Fragman

Jake Gyllenhaal’ın Başrolde Olduğu “Presumed Innocent” Dizisi, 90’ların Gerilim Filmlerini Geri Getiriyor (Fragman)

George Miller Yeni Mad Max Filmi

George Miller, “Furiosa” Sonrası Yeni Bir “Mad Max” Filmi Daha Çekmek İstiyor