in ,

Hollywood’daki Grev Nedeniyle Büyük Yapımlar Birbiri Ardına Erteleniyor: “Dune 2” Filmi 2024’e Kaldı

Dune 2 filmi Hollywood’da süren oyuncu ve senarist grevleri nedeniyle ertelendi. Denis Villeneuve imzalı yapımın yeni tarihi 2024’ü gösteriyor.

Dune 2 Erteleme
- Reklam -
- Reklam -

Dune 2 ertelenen Hollywood yapımları arasına katıldı. Denis Villeneuve’ün beklenen devam filmi, yayın tarihini güncellemek zorunda kaldı.

Hollywood’da devam eden eylemlerden ötürü Warner Bros.’un Dune 2 için yeni bir vizyon tarihi düşündüğü söylentileri geçen ay ortaya çıkmıştı. Geçen pazar günü ise Warner Bros.’tan resmi duyuru geldi. Filmin yapımcıları Legendary Entertainment ve Warner Bros. 15 Mart 2024 için hemfikir oldu. Orijinal plana sadık kalınabilseydi yapım 3 Kasım 2023 tarihinde vizyona girecekti.

Dune 2 ertelenince Godzilla x Kong: The New Empire filminin vizyon tarihi de 14 Mart’tan 12 Nisan’a alındı. İki film de Legendary Entertainment ve Warner Bros. ortak yapımcılığında geliştiriliyor.

- Reklam -

Dune 2 Ertelendi

Dune: Çöl Gezegeni’nin devam macerasının ertelenmesi Hollywood’da film yapımcılarına karşı süren WGA ve SAG-AFTRA eylemlerinden dolayı gerçekleşti. Grev nedeniyle oyuncular yer aldıkları filmlerin reklam kampanyalarına katılamıyor ve basın toplantılarına dahil olamıyor. Yapımcı şirketler de prodüksiyonuna büyük bütçeler ayırdıkları filmlerin promosyonunda yıldız oyuncu kadrosundan mahrum kalmak istemiyor.

Dune 2 Hollywood Grevi Nedeniyle Ertelendi

Dune 2 filminin kadrosunda Timothée Chalamet haricinde Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Dave Bautista, Christopher Walken ve Lea Seydoux gibi isimler yer alıyor.

Yapım, Frank Herbert imzasıyla 1965 yılında yayımlanan Dune romanının ikinci yarısını beyaz perdeye taşıyacak.

Öte yandan bu tarih değişikliğinin IMAX salonlarını çok fazla etkilemesi beklenmiyor. Çünkü halihazırda The Equalizer 3, Wonka ve The Marvels gibi sonbahar projeleri hâlâ yolda. Öte yandan Legendary Entertainment ve Warner Bros., erteledikleri iki film için de umutlu bir profil sergiliyor. Okulların ara tatilinin ve Paskalya tatilinin iki film için de büyük fırsat olduğunu düşünüyorlar.

- Reklam -

Dune 2 Ertelemesi

Bununla birlikte Warner Bros. aralık ayında vizyona girecek The Color Purple ve Aquaman and the Lost Kingdom filmlerini de ertelemeyi planlıyordu. Fakat stüdyo şimdilik her iki yapımı da eski tarihlerinde tutmayı düşünüyor. Ancak yeni Yüzüklerin Efendisi filmi The War of the Rohirrim, 2024’ün sonuna ertelenmekten kurtulamadı.

Dune 2 ile Beraber Başka Filmler de 2024’e Ertelendi

Filmlerini ertelemeyi planlayan bir başka büyük stüdyo da Sony. Şirket geçen ay Kraven the Hunter ve Ghostbusters: Afterlife’ın devam filmini 2024’e erteledi. Spider-Man: Beyond the Spider-Verse filmi de takvimden şimdilik kaldırıldı. Ayrıca Dune 2 filmi Zendaya’nın ertelenen tek filmi değil. MGM’in tenis temalı yapıma Challengers da 2024’e kalan filmler arasında.

Siz Dune 2 filminin ertelenmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lord of the Rings The War of the Rohirrim Filmi Erteleme

Yeni “Yüzüklerin Efendisi” Filmi “The War of the Rohirrim” 2024’ün Sonuna Ertelendi

Atatürk Film Fragman

Disney Plus İptal Kararıyla Tepki Çekmişti: “Atatürk” Filminden İlk Fragman Yayınlandı