in ,

Disney Plus İptal Kararıyla Tepki Çekmişti: “Atatürk” Filminden İlk Fragman Yayınlandı

Atatürk filmi için ilk fragman yayınlandı. Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı yapım, geliştirme sürecinde beraberinde birçok tartışmayı da getirmişti.

Atatürk Film Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Atatürk filminden ilk fragman paylaşıldı. Disney Plus’ın yayınlamaktan vazgeçerek ciddi protestolara maruz kaldığı yapım ufukta gözüktü.

İlk etapta The Walt Disney Company’nin dijital yayın servisi Disney Plus çatısı altında yayınlanacağı duyurulan, ardından platformun yerel içeriklerle anlaşmasını sonlandırmasıyla hakları Fox TV’ye devredilen Atatürk filminden ilk fragman yayınlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881–1919 yılları arasında geçen hikâyesini konu alan filmin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin (7. Koğuştaki Mucize, Kaybedenler Kulübü) üstleniyor.

- Reklam -

Atatürk Film Fragman - Sinema

Filmin başrolü Aras Bulut İynemli, fragman şu sözlerle duyurdu:

“1881’de doğdu… İlelebet yaşayacak… En büyük kahramanımızın milletimizi ayağa kaldıran tutkusu hep bizimleydi… Biz bir film yaptık; Onun fikirlerini, duygularını hissetmeye ve anlatmaya çalıştık. Ona ve eserine layık olabilmek hepimizin en büyük gayesi oldu. O zaman da, şimdi de, gelecekte de her zaman ATATÜRK…”

Atatürk Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

İlk duyurulduğunda 6 bölümlük bir mini dizi olarak planlanan, mecra değişikliğinin ardından ise iki parçadan oluşacak bir film formatına taşınan yapım önce TV’de, ardından da sinema salonlarında gösterime girecek.

- Reklam -

Atatürk filmi için açıklanan yayın takvimi şu şekilde:

  • 29 Ekim 2023’te 1. film FOX TV’de yayınlanacak
  • 3 Kasım 2023’te 1. film sinemalarda vizyona girecek
  • 22 Aralık 2023’te 2. film sinemalarda vizyona girecek
  • 2024 yazında her iki film FOX TV ekranlarında tekrar izleyicilerle buluşacak.

Atatürk Film Fragmanı

Filmde Aras Bulut İynemli başrolü üstlenirken yapımın oyuncu kadrosunda yer aldığı bilinen sanatçılar arasında Zübeyde Hanım rolüyle Songül Öden, Ali Rıza Efendi rolüyle Mehmet Günsür, Enver Paşa rolüyle Sarp Akkaya, Ali Fuat Cebesoy rolüyle Berk Cankat, Madam Corinne rolüyle Esra Bilgiç, General Kovachev rolüyle Darko Peric (La Casa de Papel), Makbule Atadan rolüyle Sahra Şaş, Ali Fethi Okyar rolüyle Bertan Asllani, Ömer Naci rolüyle Beran Kotan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğu rolüyle Emre Mete Sönmez yer alıyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk yıllarından Millî Mücadele’ye giden hikâyesinin izini süren filmin yapımcılığını Lanistar Medya üstleniyor.

Filmden yayınlanan ilk fragmanı siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Daha geniş kitlelere ulaştırmak için Dünya yerine sadece Türkiye’deki televizyon ve sinemalarında :slightly_smiling_face:

    Paşam bu ülkeye çok emek verdi ama kıymeti bilinmedi. Bari en azından Disney’e boykot işini becerebilsek. Bu filmde oynayan oyuncuların, diğer sözde muhalif, Atatürk’çü görünen sözde sanatçıların(!) 3-5 kuruş para için sesi bile çıkmadı. Yazıklar olsun.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Çok kötü korkunç.Klişelerden uzak yapay yapmacık olmayan hamaset içermeyen bir tarihi biyografi izleyemeden öleceğiz.

  3. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Atamı sadece günümüz dünyasında kadın hakları üzerinden satsalar bile bir ton malzeme çıkar.Millet kadın haklarına kırıntı şeklinde katkıda bulunanları anlata anlata bitiremiyor.

    Filme dönersek rol kesememiş özelikle mimikler genel olarak Türkiye de aktör yerine dizi oyuncusu bulunuyor.ikisinin ayrırmak lazım .Birde sesini kalınlaştırırak konuşmuş günümüzde dublaj için yada programla neler yapılıyor. Bu eleştirilerim Atamı oynamasından değil çünkü sektörde biyografi filmlerinde neler neler yapılıyor.

    Son olarak ülkedeki sanat sepet tayfanın ne olduğunu gördük.Her şey sözde…

  4. Avatar for yalnizkurt yalnizkurt dedi ki:

    Tüm fragman boyunca Atatürk hep çatık kaşlı, sinirli bakmış. Gerçekten yaşamış bir karakteri tanıtmak için ne kadar kötü bir yöntem. Filmin tamamını izlemeden yorum yapmak istemiyorum ama global yayınlamaması hayırlı olmuş olabilir.

  5. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Yazık bu millete ki doğru düzgün ne bir Fatih Sultan Mehmet filmi, dizisi, belgeseli yapabilmiş ne de Atatürkle ilgili içerikleri. Gerçekten çok yazık. Hiçbir şeyleri olmayan birçok ülkeden müthiş derecede sinematografiler, senaryolar ve oyunculuklar çıkarken her bir dönemi anlatılması gereken, kökleri Göktürklere kadar uzanan şu ırkın, şu coğrafyanın, şu mirasın anlatıcılığı yapılamıyor. Belki de yapılmıyordur. İsteyerek.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Dune 2 Erteleme

Hollywood’daki Grev Nedeniyle Büyük Yapımlar Birbiri Ardına Erteleniyor: “Dune 2” Filmi 2024’e Kaldı

Marvel vs. DC Temalı Dövüş Oyunu - Mortal Kombat - NetherRealm

“Mortal Kombat” Serisinin Yaratıcısı, “Marvel vs. DC” Temalı Dövüş Oyunu Yapmak İstiyor