in , ,

“Atatürk” Dizisinin Akıbeti Belli Oldu: 2 Farklı Film Formatında Fox’a ve Sinemalara Geliyor

“Atatürk” dizisi televizyon ve sinemaya özel iki film formatında izleyiciyle buluşacak. Yapımın TV’ye özel ilk filmi, 29 Ekim’de Fox TV’de yayınlanacak.

Atatürk Dizisi 2 Farklı Film Formatında Yayınlanacak
- Reklam -
- Reklam -

Atatürk dizisi film formatında izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. İlk olarak Disney Plus için dizi şeklinde hazırlanan yapımının televizyona özel ilk filmi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Fox kanalında yayınlanacak ve ardından sinema versiyonu vizyona girecek.

Son birkaç gündür tartışmaların odağında olan Atatürk dizisinin Disney Plus’ta yayınlanmayacağı kesinleşti. Üstelik uzun süredir dizi formatında yayınlanacağı belirtilen yapımın filme dönüştürülmesi kararlaştırıldı.

The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner konu hakkında şunları söyledi:

- Reklam -

“Atatürk içeriğimizi Cumhuriyetimizin 100. yılında izleyicilerimiz ile buluşturuyoruz. İçerik stratejimizde yapılan değişiklikler sonucunda iki film olarak planladığımız Atatürk’ün ilk TV özel versiyonunun FOX’ta yayınlanmasının ardından, iki film sinemalarda ve sonrasında FOX ekranlarında olacak. Böylece, ‘Atatürk’ü çok daha geniş kitlelere ulaştırmış olacağız.”

Lanistar Medya adına Yapımcı Saner Ayar ise şöyle konuştu:

“Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında ‘Atatürk’ü ekim ayından itibaren FOX’ta TV özel versiyonuyla yayınlayarak, çok daha geniş bir seyirci kitlesine ulaştıracak olmaktan gurur duyuyoruz. Bu çok özel yapımı iki ayrı film halinde sunacağız ve TV’nin yanı sıra sinemalarda da yayınlayarak izleyicilerimize büyük ekranda film izleme keyfi yaşatacağız.”

atatürk fragmanı disney plus

Atatürk Dizisi Hakkında Konuşan Disney Plus Yetkilisi İncelemelerin Sürdüğünü Söylemişti

Kısa süre önce Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan bir Disney Plus Türkiye yetkilisi, dizinin yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda hâlâ kesin bir karar alınmadığını belirtmiş, Ermeni lobisinin provokatif paylaşımlarının ardından tepkilerin arttığını ve bu tepkilerin yurt dışına raporlandığını açıklamıştı.

Yetkili, dizinin global bir içerik olduğunu ve eğer yayınlanırsa tüm dünyada yayınlanacağını ifade etti. Bu nedenle, farklı ülkelerden alınan geri bildirimlerin önemli olduğunu ve tepkiler ne kadar fazla olursa o kadar göz önünde olunduğunu vurguladı. Türkiye tarafından yerel raporlamanın yapıldığına dikkat çeken yetkili, henüz kesin bir kararın olmadığını ancak durumun değerlendirme sürecinde olduğunu belirtti.

- Reklam -

Ayrıca, Türkiye’de yaşanan gelişmelerin olumsuz bir algı oluşturduğunu ve bazı kullanıcıların aboneliklerini iptal ettiğini açıklayan yetkili, Disney Plus’ın abonelik iptal sayısını göremediklerini ancak bu konuda çağrılar aldıklarını ifade etti. Diziyle ilgili genel merkezden “baskı, lobi” iddialarıyla ilgili açıklama yapılmasını talep ettiklerini de dile getirdi.

“Bundan birkaç ay önce bazı yerli içerikler kaldırılmıştı. Sadece global içerikler kalmıştı. O dönem de yine ‘Atatürk’ ile ilgili sosyal medyada bazı paylaşımlar yapılmıştı. O zaman bir dosya oluşturup yurt dışındaki birime raporluyorduk. Şimdi de benzer bir durum oldu. Yine dosya oluşturuyoruz. Kaldırılacak ya da kesinlikle yayınlanacak diye bir bildirim yapılmadı. Muhtemelen bir iki gün içinde duyuru yapacağız.”

Atatürk Film Fox

Yetkili isim son olarak “Disney Türkiye’den çekilecek” iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, böyle bir ihtimalin bulunmadığını vurguladı. Yetkilinin bahsettiği duyuru da gün içinde gelmiş oldu ve böylece “Atatürk dizisi Disney+’ta yayınlanmayacak” iddiaları kesinleşmiş oldu. Yine de kanalın temmuz başındaki sosyal medya paylaşımına rağmen neden böyle bir karar aldığı, şirketin Türkiye genel müdürünün “içerik stratejimizde yapılan değişiklikler sonucunda” gibi bir cümle dışında detaylandırılmadı.

“Atatürk” filmlerinin yeni yayın takvimi şu şekilde:

29 Ekim: 1. film TV özel versiyon FOX ekranlarında
3 Kasım: 1. film sinemalarda
22 Aralık: 2. film sinemalarda
2024 yazı: Her iki film FOX ekranlarında

Yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin’in bulunduğu yapımda Mustafa Kemal rolünü Aras Bulut İynemli canlandırıyor. Yapımcılığını ise Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu üstleniyor. Filmde Emma Watson‘ın yer aldığı ve müzikleri de Hans Zimmer‘ın bestelediği gibi haberler çıksa da şimdiye dek bu konuda resmi bir duyuru yapılmadı.

Yeni alınan karar hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for dalgado dalgado dedi ki:

    Kesin saçmalamislardir.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bundan sonra disney yapımı herhangi bir şey izlemeyeceğim, korsan izleyeceğim, adamlara ne kadar zarar versem kardır.

  3. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Cenk Soner - Böylece, ‘Atatürk’ü çok daha geniş kitlelere ulaştırmış olacağız.”

    Disney’de global bir şekilde tüm dünyada yayınlanması yerine sadece Fox Tv ve ülke içi sinemada yayınlayıp nasıl daha geniş kitlelere ulaştıracaklar acaba ? :face_with_monocle:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wonder Woman 3, Gal Gadot ve James Gunn ile Geliyor

Gal Gadot’tan Müjdeli Haber: “Wonder Woman 3” Filmi James Gunn Önderliğinde Geliyor

2023 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri'nde Uzun Listeler Açıklandı

2023 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nde Uzun Listeler Duyuruldu