in ,

Disney Plus “Atatürk” Dizisini Yayınlamaktan Vazgeçti: Yapımın Yeni Platformu Belli Oldu

Atatürk dizisi Disney Plus’ın yayın kataloğundan çıkarıldı. Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin bulunduğu yapım televizyonda yayınlanacak.

Atatürk Dizisi Disney Plus FOX TV
- Reklam -
- Reklam -

Atatürk dizisi Disney Plus’ta yayınlanmayacak. Platformun Türkiye çıkışlı yapımları arasında en dikkat çekici projesi olarak öne çıkan yapım “tüm Türkiye’ye armağan” edilecek.

Disney Plus’ın 2022 yazında Türkiye’ye hizmete başlamış ve hem globalden hem de Türk yapımı işlerle kataloğunu ülkemize taşımıştı. Tıpkı Netflix gibi yayın yaptığı ülkelerde orijinal yapımlara imza atan Disney Plus; Türkiye rotasında da sinema ve TV dünyasının yıldız isimleriyle anlaşmıştı.

Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan ve Gülse Birsel gibi popüler isimleri platformuna taşıyan kanal; Türkiye lansmanını ise Tarkan konseri ile gerçekleştirmişti. Kanalın en çok konuşulan yerli işi ise Cumhuriyet’in 100. yılında yayınlanacak ve başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı 8 milyon dolar bütçeli Atatürk dizisi olmuştu.

- Reklam -

Son dönemlerde ise platformun Türkiye’den yeni proje alımını durdurduğu iddia edilmişti. Aynı kaynağa göre kanalla dev anlaşmalara imza atan yıldız isimlerin yeni adresi ise FOX TV olmuştu. Bununla birlikte platformun Atatürk dizisinin iptal edilmediği ve Disney+ için geliştirilmeye devam edildiği de öne sürülmüştü. Ancak gelen son haberler Disney’in bir kez daha strateji değiştirdiğini ortaya koydu.

Disney Tarafından Çekilen “Atatürk” Dizisi Fox TV’de Yayınlanacak

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre Disney, Atatürk dizisi için nihai kararını verdi. 6 bölümden oluşması beklenen ve 29 Ekim 2023’te yayınlanması planlanan dizi; Disney Plus’ın yerli içerik alımını ve yayınını durdurması sonrasında FOX TV’ye taşındı.

29 Ekim’de FOX TV ekranlarına gelecek dizi, “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla ücretsiz olarak yayınlanacak.

atatürk dizisi disney plus

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in (7. Koğuştaki Mucize) üstlendiği dizinin yapımcı koltuğunda Saner Ayar oturuyor.

Atatürk Film Olarak da Gösterilecek

Gelen bir diğer habere göre ise dizinin TV yayınından sonra özel montajlı yenilenmiş bir versiyonu iki bölüm hâlinde sinema salonlarında da gösterime girecek. Bununla birlikte yapımın metaverse evreninin sergileneceği de öne sürülen iddialar arasında. Ancak buna dair herhangi bir detay açıklanmış değil.

- Reklam -

Dizide Aras Bulut İynemli’ye Esra Bilgiç, Ali Eren Bulut ve Darko Peric gibi oyuncuların eşlik ettiği biliniyor.

atatürk fragmanı disney plus

Ermeni Diasporası Tepki Gösteriyordu

Bob Iger’ın yeniden Disney CEO’luğuna dönmesiyle birlikte dijital yayın platformundaki stratejisi de değişmişti. Şirket global ölçekte birçok yerel projeyi durdururken platformun Atatürk dizisi Ermeni Diasporası’ndan da tepki çekiyordu. Dolayısıyla iptal kararının perde arkasında farklı bir hikâyenin yattığı öne sürülmüştü.

Ermenistan kaynaklı 301arm adlı haber platformu, Atatürk dizisinin platformda çıkmama kararının ardından gelişmeleri mutlulukla karşıladıklarını belirtirken dizinin kaldırılması için yorulmadan çalışarak kampanyalarına destek olan binlerce kişiye teşekkürlerini iletti.

Disney Plus Türkiye’de geliştirmekte olduğu diğer projelerini durdururken Kaçış, Dünyayla Benim Aramda ve Ben Gri dizileriyle Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik serisi gibi yapımları da platformdan kaldırmıştı. Dolayısıyla Ermeni Diasporası etkisinden çok genel bir yapılanmanın yürürlükte olduğu dikkat çekiyor.

Disney Plus’ın Türk yapımlarından vazgeçmiş olma ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Birsen Altuntaş

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

20 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İyi biz de üyelikleri iptal ederiz, disney filmlerini izlemeyiz olur biter.

  2. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Dizi gösterime girdiğinde abone olmayı planlıyordum ama disney bu kararı ile beni bir külfetten daha kurtardı.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Zaten izlediğimiz her film ve dizide Yahudi ve Ermeni parmağı var. Özellikle Yahudi. Gerçi artık Yahudi lobisinin gücü Swjler yüzünden azaldı.

    Sinemaya çok fazla gitmememin sebeplerinden biride bu. Hollywood’tan çıkan filmlerin artık sanatsal değer barındırdığına inanmıyorum.

  4. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

    Bazı arkadaşların “Komplo teorisi” dememesi için için Disney’in “Ermeni Diasporası’nın baskısı sonucu Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçtik” açıklaması yapması gerekiyor sanırım.

  5. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Sanırım 29 Ekim’de Fox Tv’de yayınlanacakmış.

    Disney’de üyeliğim yok ama olsaydı şimdiye iptal etmiştim. Umarım tüm üyeliklerini kaybeder Türkiye’de disney ve çekip gider buradan.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

15 cevap daha var.

İndra: Tanrı ve Kral - Korhan Kaya | Haftanın Kitabı #280

İndra: Tanrı ve Kral – Korhan Kaya | Haftanın Kitabı #280

Angus Cloud - Ölüm Haberi - Euphoria

“Euphoria” Dizisinin Yıldızı Angus Cloud 25 Yaşında Hayatını Kaybetti