in ,

Ebru Ceylan, 77. Cannes Film Festivali’nde Jüri Üyesi Olarak Görev Alacak

77. Cannes Film Festivali jürisi belli oldu. Greta Gerwig’in başkanlığını yapacağı seçici kurulda Türkiye’den Ebru Ceylan da yer alıyor.

Ebru Ceylan - 77. Cannes Film Festivali Jüri Üyesi
- Reklam -
- Reklam -

77. Cannes Film Festivali’nin jürisi açıklandı. Senarist, oyuncu ve fotoğraf sanatçısı Ebru Ceylan; Lily Gladstone, Eva Green, Nadine Labaki, Juan Antonio Bayona, Pierfrancisco Favino, Hirokazu Kore-eda ve Omar Sy ile birlikte seçici kurulda yer alacak isim oldu.

Sinema dünyasının en önemli organizasyonları arasında bulunan Cannes Film Festivali, bu yıl 77. defa düzenleniyor. 14-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde jüri üyeleri açıklandı.

Martin Scorsese’nin Oscar adayı The Killers of the Flower Moon filminin başrollerinden Lily Gladstone, Fransız yıldızlar Eva Green ile Omar Sy ve İtalyan aktör Pierfrancesco Favino, 77. Cannes Film Festivali’nin bu yılki jüri başkanı Barbie yönetmeni Greta Gerwig’e katılacak başarılı isimler arasında yer alıyor.

- Reklam -

Ebru Ceylan - 77. Cannes Film Festivali Jüri Üyeleri

Jüride aynı zamanda Uluslararası Oscar adayı yönetmenlerden oluşan bir üçlü de bulunuyor. Lübnanlı film yapımcısı Nadine Labaki (Capernaum), İspanyol Juan Antonio Bayona (Society of the Snow) ve Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda (Shoplifters).

77. Cannes Film Festivali’ne Türk Jüri Üyesi: Ebru Ceylan

77. Cannes Film Festivali’nin jürisine Türkiye’den dahil olan isim ise 2014 Palme d’Or ödüllü Kış Uykusu’nun ortak yazarı Ebru Ceylan. Ceylan, aynı zamanda eşi olan Nuri Bilge Ceylan’ın Üç Maymun, Bir Zamanlar Anadolu’da ve Ahlat Ağacı gibi yapımlarında senarist olarak da yer almıştı.

1976 yılında Ankara’da doğan Ebru Ceylan, kariyerinin erken dönemlerinde çektiği fotoğraflarla yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye imza attı. Kıyıda isimli kısa filmi 1998’de Cannes Film Festivali Kısa Film Yarışması’na seçildi.

77. Cannes Film Festivali

- Reklam -

Eşi Nuri Bilge Ceylan’ın 2002 tarihli Uzak ve 2006 tarihli İklimler filmlerinde hem sanat yönetmeni hem de oyuncu olarak yer aldı.

77. Cannes Film Festivali’nde Yarışacak ve Gösterilecek Filmler

77. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak filmler arasında Francis Ford Coppola’nın uzun zamandır beklenen Megalopolis’i, Yorgos Lanthimos’un Poor Things sonrası yeni macerası olan Kinds of Kindness’ı, İskoç yönetmen Andrea Arnold’ın Bird’ü, David Cronenberg’ün The Shrouds’ı ve Ali Abbasi’nin The Apprentice’ı yer alıyor.

2024 Cannes Festivali, 14 Mayıs’ta Fransız yönetmen Quentin Dupieux’nün gerçeküstü komedisi The Second Act ile başlıyor. Festivalde yarışma dışı gösterilecek yapımlar arasında Kevin Costner’lı Horizon: An American Saga ve George Miller imzalı Furiosa: A Mad Max gibi yapımla da bulunuyor.

77. Cannes Film Festivali jürisini ve Ebru Ceylan’ın seçici kurulda yer alması hakkındaki fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Kayıp Rıhtım’ı Google News, Facebook, X ve Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mufasa The Lion King Film Fragman 2024

Yeni “Aslan Kral” Filmi “Mufasa: The Lion King”den İlk Fragman Yayınlandı

Scooby Doo Dizisi Live Action Netflix

Netflix’ten Live-Action “Scooby-Doo” Dizisi Geliyor