in ,

Yunan Mitolojisi Tanrıçası Hekate’nin İzini Arkeolojik ve Yazılı Kaynaklarda Arayan “Hekate Bize Ne Mesaj Veriyor?” Çıktı

Özlem Ertan imzalı “Hekate Bize Ne Mesaj Veriyor?” raflardaki yerini alıyor. Eser, Destek Yayınları etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Hekate Bize Ne Mesaj Veriyor? Özlem Ertan'dan Yeni Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Özlem Ertan, yeni kitabı Hekate Bize Ne Mesaj Veriyor? ile okurların karşısına çıktı. Destek Yayınları’nın mitoloji serisi olan Tanrıların Çağrısı’nın yeni macerası, Yunan mitolojisinin ünlü tanrıçasına odaklanıyor.

Ankara doğumlu Özlem Ertan, çocukluk ve gençlik yıllarını İzmir’de geçirdi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünden mezun olduktan sonra Diyarbakır Kavuşan Höyük, İzmir Ulucak Höyük ve Van Ayanis Urartu Kalesi kazılarında çalıştı.

Yazarın ilk romanı Âşık Kadınlar Denizhanesi 2015 yılında, ikinci romanı Benim Güzel Ölülerim 2017 yılında ve üçüncü romanı Dolunay Ayini ise 2021 yılında okuyucularla buluştu. Ertan ayrıca Olimpos Öyküleri, Aşkın Karanlık Yüzü, Karanlık Yılbaşı Öyküleri ve Karanlıktaki Kadınlar öykü derlemelerinde yer aldı. Hayalet Müzik ve Hayalet Müzik 2 – Eskilerin Şöleni adlı müzik temalı korku öyküleri derlemelerinde yazar ve editör olarak kendisine yer buldu. Çeşitli yayınevlerinde editörlük de yapan Ertan arkeoloji alanındaki çalışmalarıyla adından söz ettiriyor ve bu alanda Kayıp Rıhtım dahil birçok platformda içerikler üretiyor.

- Reklam -

Hekate

Aynı zamanda kültür-sanat gazeteciliği ve müzik yazarlığı da yapan Özlem Ertan, yeni kitabı ile kendi olmayı ve özgürlüğü seçen kadınların mitolojideki temsilcisi olan Hekate’yi arkeolojik ve yazılı kaynaklara dayanarak anlatıyor.

Yazar, tanrıçayı “yalnız ve güçlü kadınların temsilcisi” olarak görmekte ve bu perspektif doğrultusunda anlatmayı tercih ettiğini dile getiriyor. Ayrıca, Hekate’nin Yunan kültüründeki dönüşümünü anlamak için yazılı ve arkeolojik verilere dayanan bir bakış açısı sunuyor. Bu yaklaşım, Hekate’nin ataerkil Yunan kültüründe nasıl karanlık tarafa çekildiğini ve büyücülerin tanrıçası hâline geldiğini açıklamayı hedefliyor.

Tanrıçayı mitolojik kaynaklardan elde edilen yazılı bilgilerle ve arkeolojik buluntuların ışığında anlatarak daha akıcı ve anlamlı bir anlatımla sunmayı amaçlayan Özlem Ertan’ın yeni kitabının tanıtım yazısı şu şekilde:

Hekate Bize Ne Mesaj Veriyor? - Özlem Ertan

Hekate Bize Ne Mesaj Veriyor? – Özlem Ertan | Arka Kapak Tanıtımı

TANRILARI VE TANRIÇALARI, ESKİ ÖYKÜLERİN UNUTULMUŞ KAHRAMANLARI SANIYORSANIZ ÇOK YANILIYORSUNUZ.

- Reklam -

Tanrılar ve tanrıçalar bir öykünün kahramanları değillerdir, onlar içimizde yaşamayı sürdüren ölümsüz arketiplerdir. Bir Anadolu tanrıçası olan Hekate, tek başına ayakta durmayı bilen, sırtını bir erkeğe yaslamayan ve tam da bu yüzden ötelenen, şeytanlaştırılan kadınların simgesidir.

Zeus’un kızı değildi Hekate, tanrılardan birinin karısı ya da sevgilisi de değildi. Çocuğu da yoktu. Bu yüzden zamanla karanlık tarafa çekildi ve büyücülerin tanrıçasına dönüştürüldü.

Güçlü bir kadın olarak var olabilmenin simgesi Hekate’nin çağımızın insanına söyleyeceği çok şey var.

Toplamda 160 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Erhan Altunay, son okumasını Devrim Yalkut, kapak tasarımını Sedat Gösterikli ve sayfa tasarımını Cansu Poroy üstleniyor. Eser, Haziran 2023 tarihi itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

Tanrıça Hekate’yi anlatan yeni kitap hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty Çıkış Tarihi - Fiyatı

“Cyberpunk 2077: Phantom Liberty”nin Yayın Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu: İşte Yeni Fragman

Star Wars Outlaws Oyunu Geliyor: İşte İlk Fragman

Ubisoft Tarafından Geliştirilen “Star Wars” Oyunu “Outlaws” Duyuruldu: İşte İlk Fragman