in ,

“Fallout” Dizisi Prime Video’da İzlenme Rekoru Kırmayı Başardı (Ancak 1 Numara Hâlâ O Yapımda)

Fallout izlenme rakamları ile Prime Video’nun yeni gözdesi olmayı başardı. Popüler oyundan uyarlanan dizi platformun en çok izlenen yapımlarından ikincisi konumuna yükseldi.

Fallout Dizisi İzlenme Rekoru Prime Video
- Reklam -
- Reklam -

Popüler video oyunu serisinden uyarlanan Fallout dizisi, çıkışından kısa bir süre sonra Amazon’un dijital video izleme servisi Prime Video’da izlenme rekorları kırmayı başardı. Ancak platformun en çok izlenen yapımı unvanını bir başka dev prodüksiyondan alamadı.

Video oyunu uyarlamalarının dizi/film sektöründe yeni bir dönemin kapılarını araladığı konusunda eğer şüpheleriniz olduysa, Fallout dizisi bu şüphelerinizi yıkmak için karşınızda. Amazon Prime Video, “Fallout” dizisinin ilk sezonunun çıkışından bu yana, 16 gün içerisinde 65 milyon izlenmeye sahip olduğunu açıkladı. Bu etkileyici izlenme oranı sonucunda dizi Amazon Prime Video bünyesindeki en çok izlenen ikinci dizi olarak, The Lord of the Rings : The Rings of Power (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri) dizisinin altında yerini aldı.

Fallout’un bu çarpıcı başarısının ardında birkaç etken yatıyor. Öncelikle dizi, hazır bir hayran kitlesine sahip popüler bir video oyunu serisine dayanıyor. Bununla birlikte yapımcılar Jonathan Nolan ve Lisa Joy gibi tanınmış isimleri kadrosuna dahil etmesi ve oldukça yüksek bütçeli, gösterişli bir prodüksiyon sergilemesi de büyük rol oynadı.

- Reklam -

Fallout Dizisi Prime Video'da İzlenme Rekoru Kırdı

İzlenme Sayılarıyla Rekor Kırmayı Başaran Fallout Dizisinin 2. Sezonu Ne Zaman Yayınlanacak?

Diziyi sadece oyunseverler değil, farklı kesimlerden izleyiciler de benimsedi. Olumlu eleştiriler ve sosyal medyadaki olumlu tepkiler de diziye geniş bir kitle kazandırmakta etkili oldu. Zaten izlenme rakamlarına da bu durum yansıdı: Dizinin izleyicisinin %60’tan fazlası uluslararası seyircilerden oluşuyor.

Amazon dizi izleyicilerinin %60’nın Brezilya, Fransa ve İngiltere’den olduğunu açıkladı. Bunun yanında dizinin 18-34 yaş arasında daha çok ilgi gördüğü üzerine de bir açıklama mevcut. Ancak bu değerlere ulaşabilmek için Amazon’un hangi ölçütlerden yararlandığı tam olarak bilinmiyor. Netflix izleyicilerini izlenen dakikalara göre sayma eğiliminde, bu da izleyicilerinin bütün bir sezonu izlediği anlamına gelmiyor. Amazon ise dizileri için “izleyici” ölçütünün nasıl sayıldığını açıklamadı.

Her ne kadar açılış izlenme sayısında birinci sırayı alamasa da Fallout 2. Sezon onayını çoktan aldı. New Vegas’ta geçeceği kesinleşen yeni sezonun benzer bir başarıyı yakalayıp yakalamayacağını ise zaman gösterecek. Fakat şu ana kadar elde ettiği başarı, video oyunu uyarlamalarının artık bambaşka bir çıtayı zorladığını kanıtlıyor.

- Reklam -

Günümüz dijital yayın platformlarında rekabetin giderek kızıştığı bir ortamda, sektör eleştirmenlerine göre Fallout gibi iddialı prodüksiyonların önemli bir rol üstleniyor. Prime Video’nun bu atılımla platformlar arasındaki konumunu daha da güçlendirdiği rahatlıkla söyleniyor. Şimdilik devam sezonunun ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Fallout Dizisi Prime Video'da İzlenme Rekoru Kırdı

Fallout’u izlediniz mi? Dizinin böylesi bir popülerliğe ulaşmasını neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IndieWire

Tülin Ecem Turhan

22 yaşındayım. İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenim görmekteyim. Kendimi bildim bileli okumayı, yazmayı ve araştırmayı severim. Bu tutkuma da en iyi şekilde devam etmeyi amaçlıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yuzuklerin Efendisi Kitaplari Film Uyarlamasi Farkliliklari

“Yüzüklerin Efendisi” Kitapları Filmlere Uyarlanırken Yapılan En İyi 10 Değişiklik

Chris Hemsworth'ten "Thor: Love And Thunder" İtirafı

Chris Hemsworth’ten “Thor: Love And Thunder” İtirafı: “Kendi Kendimin Parodisi Oldum”